Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Heyecanın adresi transfer arenası 

Heyecanın adresi transfer arenası 


YORUM | HASAN CÜCÜK 

Transfer piyasası hareketli günler geçiriyor. Galatasaray ve Fenerbahçe kalburüstü isimleri kadrosuna katarken, Beşiktaş daha sakin bir transfer sezonu geçiriyor. Ligde birbirlerinin en güçlü rakibi olan Fenerbahçe ve Galatasaray transferde de yeşil sahaları aratmayan mücadele veriyor. Sarı-kırmızılılar, adı Fenerbahçe ile anılan Fildişi Sahilli forvet Wilfried Zaha’yı renklerine bağlayarak, son yılların önemli transfer çalımlarından birini attı. 

Yeni sezon için geri sayım devam ederken, takımlar kadrolarını takviye için hareketli günler geçiriyor. Transferde gözlerin çevrildiği takımlar, elbette İstanbul’un üç büyükleri oluyor. Ali Koç başkanlığında 5. yılını geride bırakan Fenerbahçe, 9 yıldır gelmeyen şampiyonluk için bu sezon da çok sayıda ismi renklerine bağladı. Arda Güler’i rekor bir bonservisle Real Madrid’e satan Fenerbahçe’de defansın önemli ismi Macar oyuncu Atilla Szalai’nin Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim’e imzası an meselesi. Bruma ve Berisha’yı da satan Fenerbahçe’nin, şu ana kadar kasasına 30 milyon Euro girdi. Bu rakama Szalai’den en az 12 milyon Euro daha eklenmesi gerekiyor. Gol kralı Valencia’nın yanı sıra Samatta, Pelkas ve Zajc bedelsiz ayrılan isimler oldu. 

Transferde gözünü karartan Fenerbahçe, Avrupa futboluna damga vuran Edin Dzeko ve Dusan Tadic’i renklerine bedelsiz bağladı. 10 numara mevki için Polonyalı Sebastian Szymanski, stoperler Becao ile Djiku, sol kanat Ryan Kent, Ümraniyespor’da başarılı bir sezon geçiren forvet Umut Nayır taze güç olarak sarı-lacivertli formayı giyecekler. Gelen oyuncular için kasadan şimdilik 21,8 milyon Euro çıktı. Fenerbahçe’nin kale başta olmak üzere orta saha ve forvet hattına takviye yapması bekleniyor. 

Okan Buruk yönetiminde sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, ligin yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde de başarıyı hedefliyor. Devler Ligi’ne katılmak için üç ön eleme geçmesi gereken Galatasaray’ı gruplara kalması durumunda güçlü rakipler bekliyor. PSG’den kiralanan Mauro Icardi’nin şampiyonluk yolundaki büyük katkısı, sezonun bitimiyle birlikte yerini belirsizliğe bırakmıştı. PSG’ye dönen Arjantinli Fransız ekibinin gelecek planları arasında yer almıyordu. Galatasaray’da kalıcı olmasına mutlak bakılan Icardi’nin kafasını karıştıran Suudi Arabistan liginden gelen teklif oldu. Suud’dan gelen teklifi geri çeviren Icardi’nin gelişini geciktiren eşinin sağlık sorunları oldu.

Icardi cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, boş durmayan yönetim İspanyol sol bek Angelino’yu kiralık olarak takıma kazandırdı. Kiralık stoper Kaan Ayhan’ın tapusunu 2,8 milyon Euro’ya aldı. Forvet hattını Halil Dervişoğlu, Cedric Bakambu ve Wilfried Zaha ile güçlendirdi. Özellikle Zaha transferi iki ezeli rakibi yeşil sahalar dışında da karşı karşıya getirdi. 

Zaha, Crystal Palace formasıyla yıllardır Premier Lig’de ter döktü. Temmuz 2010’da adını A takım kadrosuna yazdıran 30 yaşındaki Zaha, kariyerinin tamamına yakınını Crystal Palace’da geçirdi. Ocak 2013’te 11,75 milyon Euro karşılığında Manchester United’a imza atan Zaha, sezon sonuna kadar kulübünde kiralık oynadı. United kadrosunda yer bulmakta zorlanınca önce Cardiff’e sonra eski kulübü Crystal Palace’a kiralandı. Şubat 2015’te 3,8 milyon Euro bedelle, Crystal Palace kadrosuna tekrar katıldı. 

Crystal Palace formasıyla çıktığı 458 maçta 90 gol ve 76 asistlik bir performans sergileyen Zaha transfer döneminin popüler isimlerindendi. Sözleşmesi bittiği için bonservisi elinde olan Zaha’nın yıllardır formasını terlettiği Crystal Palace’dan ayrılması beklenmiyordu. Devreye ilk Fenerbahçe ve Suudi Arabistan ligi takımları girdi. Fenerbahçe transferde bir adım öne geçtiği yazıldı. İmza için saatler sayılırken, devreye giren Galatasaray Zaha’yı İstanbul’a getirdi. Zaha’nın Fenerbahçe’nin 8,5 milyon Euro maaş ve 10 milyon Euro imza parası teklifini geri çevirdiği iddia edildi. Yine kulübü Crystal Palace’ın haftalık 200 bin sterlin maaş sözleşme önerisini de itibar etmedi. Galatasaray’a yıllık 5,5 milyon Euro ve 6 milyon Euro imza parası karşılığında ‘evet’ dedi. 

İki kulüp arasında nefes kesen Zaha savaşından Galatasaray galip çıktı. Geçen sezon Abdulkerim için iki ekip yine karşı karşıya gelmişti. Konyaspor formasıyla parlayan Abdulkerim tercihini sarı-kırmızı renklerden yana yapmıştı. Rizespor formasıyla dikkat çeken Kosovalı oyuncu Vedat Muriqi için iki ezeli rakip 2019’da karşı karşıya gelmişlerdi. Yarıştan Fenerbahçe galip çıkarken, Muriqi için 5,4 milyon Euro bonservis ödedi. Kosovalı’nın sarı-lacivert serüveni bir sezon sürdü. Eylül 2020’de Fenerbahçe’ye veda eden Vedat Muriqi’den kasaya 21 milyon Euro girdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version