Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’nin ikizi

AKP’nin ikizi


YORUM | ALPER ENDER FIRAT

Otobanda çok hızlı giden arabayı durduran polis, ‘Efendim’ demiş, ‘Çok hızlı gittiğiniz için arabanızı durdurmak zorunda kaldım. Ehliyetinizi verir misiniz?’ ‘Ehliyetim yok’ diye karşılık vermiş aracın sürücüsü. ‘En son kazada yüzde yüz haksız olduğum için ehliyetime el konulmuştu.’ Bu cevaba şaşıran polis ‘Peki o zaman aracın ruhsatını alabilir miyim?’ deyince ‘Bu aracın bir ruhsatı var mı bilemiyorum, acil işim olduğu için çalmak zorunda kalmıştım’. Bu cevaba daha çok şaşıran polis torpido gözünü açıp aracın ruhsatına bakmak için harekete geçince ‘bir dakika’ demiş sürücü ‘Orada silahım var, açmayın’ diye çıkışmış. Hepten şaşkına dönen polis, ‘Silah mı? Silah sizde ne arıyor?’ diyecek olmuş, araç sürücüsü gayet pişkin bir şekilde ‘Ne yapsaydım banka silahsız soyulmuyor, mecburen taşıyorum silahı. Onunla en son soyduğum bankanın güvenlik görevlisini vurduğum için silaha el sürmeni tavsiye etmem yoksa üzerine kalabilir’ demiş.

Her öğrendiğiniz yeni bir skandalın kapağını açan bu olayı fıkra olarak dinlediğinizde çok komik ama bu Türk siyasetinin ta kendisi. İktidarın ne mal olduğunu yedi düvel biliyor da meğer muhalefetimizin de bu fıkrada anlatılandan fazlası var eksiği yokmuş.  

Recep T. Erdoğan’ın diplomasının peşine düşmeyen, peşine düşmediği gibi onun üçüncü kere Cumhurbaşkanlığı adaylığını herkesten önce kabul eden, seçimlerde hiçbir seçim şaibesinin arkasını aramadan YSK’nın söylediğini AKP’den bile önce kabul eden CHP’nin bu politikaları, Türkiye’nin bir Ortadoğu diktatörlüğü olmasınının önünü açan en büyük sebeptir.

Bu skandal politikaların uygulayıcısı CHP meğer para ile kendileri lehine haber yazdırıp yorumculara parti politikalarını övdürüyorlarmış. Düşünün kasıta varan ihmaller yüzünden girdiğiniz her seçimi kaybediyor, aynı hataları defalarca yapıyorsunuz ama para ile tuttuğunuz köşe yazarları sizin ne kadar iyi işler yaptığınızı yazıyor, televizyonlarda sizin beceriksizliklerinize mazeretler uyduruyor. Fıkrada aracı çaldığını söyleyen adamın aymazlığında, CHP bu ilişkiden yeterli fayda sağlayamadığı için Halk TV ile yaptığı sözleşmeyi fesh edip, bunu da kamuoyuna açıklıyor.

Bütün kamuoyu şaşkınlıkla birbirine bakarken CHP Genel Başkan Yardımcısı para karşılığında haber yaptırmanın İngiltere’de, Norveç’de doğru olmasa da Türkiye’de bu durumunu gayet normal olduğunu ifade eden vecizeler döktürüyor. 

Fıkrada polise yakalanan sürücü silah taşıdığını söylemekle kalmaz bir de banka güvenlik görevlisini vurduğunu itiraf eder de Eren Erdem etmez mi? Halk TV ile para ilişkilerini sonlandırmışlar ama başka medya organlarıyla hala devam eden ilişkileri varmış. İlişki devam ettiği için diğer yazar ve medya organlarının hangileri olduğunu söyleyemezmiş, söylemesi doğru olmazmış.

Yani iktidarı ve muhalefetiyle ülke fıkra olsa gülüp geçeceğiz ama gerçek hayatta bunlar hiç gülünç değil. 

Recep T. Erdoğan’ın uydurduğu hiçbir şeye itiraz etmeyerek Türkiye’yi seçimle iktidarın değişemeyeceği bir ülkeye dönüştürüyorsunuz ve bu politikalarınızı da para karşılığında alkışlatıyor, destekletiyorsunuz.

Bu politikalarınız sayesinde artık AKP Genel Başkanını görevden sadece Azrail alabilir. Ömrü yeterse önümüzdeki seçimlerde de aday olmak için bir bahane bulduğunda memlekette kim engelleyebilir? Anayasaya aykırı bir şekilde üçüncü kere adaylığını kabul eden YSK’nın dördüncüyü kabul etmemesi için bir sebep var mıdır? 

Bakalım, muhalefetimizin iktidarın ikiz kardeşi olduğunu gösteren hangi çirkinlikler daha ortaya dökülecek?

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version