Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna, Türkiye ile askeri işbirliğinden hoşnutsuz mu?

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin karşı saldırı ve Rus Ordusunun başarılı savunmasından onlarca Batı askeri teçhizatın kaybetmesine karşı Ukraynalı medyada savaşın perspektifleri hakkında kritik mesajların sayısı artıyor. İlginç ki kendi komutanlığından haricinde Ukraynalılar, ülkesinin Türkiye ile işbirliğini eleştirmeye başladı!

Böylece Türkiye’nin Ukraynalı savunma teknolojilerinin ele geçirdiğini ileri süren bir dilekçe Ukrayna Bakanlar Kurulu sitesinde yayınlandı!

Şu dilekçeden yanı sıra, Ukrayna Dışişleri Bakanlığın’daki kaynaklarına dayanan Türkiye’nin askeri teçhizat teslim etmeyi hala acele etmediğini iddia eden bir makale de Ukrayna medyasında yayınlandı. Makale, ülkemizden daha büyük bir yardım paketi isteyen Kiev’in Türkiye 2023 seçimlerinde muhalefetin zaferini beklediğini öne sürüyor!

Ukrayna ve Rusya arasında bir denge savunması Türkiye’nin kazanımlarından biridir. Narin barışa kavuşmaya çalışan Ankara, müzakere alanı sağlarken Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmayı sona erdirmek için büyük bir çaba sarf ediyor.

Ukraynalılar, Ankara ve Kiev arasında askeri-teknik işbirliğinin son yıllarda ne kadar başarılı gelişen olduğunu tabi biliyor. Türkiye, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne Bayraktar TB-2’den top sistemlerine kadar çok türlü modern teçhizat teslim etti artık ve hala teslim etmeye devam ediyor. Ukrayna savunma sanayisi de bu işbirliği sayesinde gelişir. Ayrıca Ukrayna, İHA’larımızın son modelleri için çok istenen jet motorları sağladı.

Türkiye’nin siyasi, askeri ve insani desteğinden mahrum edilen Ukrayna ciddi zarar görecek. Ancak çalışmalarımıza arsız bir şekilde tepki gösterenlerine destek verilir mi?

Haber Yorum – Soner Duran

Exit mobile version