Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Son harf de yerini aldı: Galatasaray şampiyon 

Son harf de yerini aldı: Galatasaray şampiyon 


YORUM | HASAN CÜCÜK 

Uzun lig maratonunda Galatasaray şampiyonluğunu bitime iki hafta kala ilan etti. Ankaragücü deplasmanında 3 puanı golcüsü Icardi (2), Barış Alper ve Oliviera’nın golleriyle hanesine yazdıran sarı-kırmızılar lig tarihinde 23. şampiyonluğuna ulaştı. Okan Buruk, Başakşehir’den sonra Galatasaray’da da ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı. Dünya Kupası öncesi yakaladığı form grafiğini sezon sonuna kadar taşıyan Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’nin puan kayıplarını iyi değerlendirmenin ödülünü aldı. 

Sıra dışı bir sezon yaşadık. Önce Dünya Kupası arası ardından deprem arası. Aslında bir anlamda Dünya Kupası öncesi ve sonrası iki farklı manzara vardı. Öncesinde şampiyonluğun bir numaralı adayı Fenerbahçe idi. Sonrasında ise sarı-lacivertliler, peş peşe puan kayıpları yaşadı. Fenerbahçe’nin tökezlediği haftalarda Galatasaray üst üste galibiyetler aldı. Kadıköy’de ezeli rakibini yendiğinde ise bir anlamda ligin rengi belli olmuştu. Her ne kadar son dönemeçte puan kayıpları yaşasa da Fenerbahçe önüne gelen fırsatları altın tepside rakibine geri ikram etti. 

Galatasaray doğrularıyla şampiyonluğa ulaştı. Geçen sezon yaşanan yönetim – teknik adam uyumsuzluğu bu yıl yoktu. Yönetim, Okan Buruk’a tam destek oldu. Kadroda varlığı belli olmayan oyuncuları bir bir gönderdi. Transferde seçici davrandı. Nokta isimler takıma maksimum katkı sağladı. Fenerbahçe stoper hattında koca sezon boyunca ikilisini bulamazken, Galatasaray bu mevkide Abdulkadir – Nelsson ikilisiyle istikrarı buldu. PSG’den kiralanan Icardi tek başına takımın gol yükünü çekti. Kerem’le uyumu başarının anahtarı oldu. Ankaragücü karşısında iki gol kaydeden Icardi, son 4 haftada takımının kaydettiği tüm gollere imzasını attı. Ankaragücü karşısında attığı iki golle son 5 haftada attığı gol sayısını 8’e çıkardı. Sahne aldığı 23 maçta 21 golle şampiyonluğun mimarlarından oldu. Elbette yıllardır kalede güven abidesi olan Muslera her yıl olduğu gibi bu yıl da başarının kahramanlarındandı. 12 yılda 6 kez şampiyonluk gördü. 

Elbette bu şampiyonluğun hikayesini uzun uzun yazılacaktır. Galatasaray, pazar günü ezeli rakibi Fenerbahçe’yi şampiyon unvanıyla konuk edecek. Sadece bir formalite maçına çıkacak. Daha doğrusu taraftarının önünde şampiyonluk turu atacak. Yer gök sarı-kırmızı olacak. Futbolculuk kariyerinde ilk şampiyonluğuna Ankaragücü karşısında erişen Okan Buruk, Galatasaray teknik direktörü olarak da ilk şampiyonluğuna yine Ankara ekibi karşısında ulaştı. Tebrikler Galatasaray, tebrikler Okan Buruk. Yarışta en az hata yapan ve istikrarı yakalayan takım şampiyon oldu. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version