Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Pis yedili’ için bu fotoğrafta bir eksik var

‘Pis yedili’ için bu fotoğrafta bir eksik var


YORUM | M. AHMET KARABAY

Seçime bir ay kaldı dense yanlış olmaz. İktidar bütün gücüyle toplumun gözünü boyamaya çalışarak, bir dönem daha koltuğunu koruma peşinde. “Dünyadaki ilk SİHA gemisi” denilerek hizmete alınan TCG Anadolu, Cumhur İttifakı’nın bileşenlerini bir araya getirdi. Biri hariç hepsi oradaydı.

Bir kişiyi ya da grubu desteklemek demek, her zaman onun lehinde sözler sarf ederek olmaz. Kimi zaman onun aleyhinde konuşup yazarak da ona hizmet edebilir. ABD bunu küresel çapta uzun yıllardır yaptırdı/yaptırıyor. Bu uzun konu biz Türkiye’ye dönelim.

Türkiye’de muhalif kılıfa bürünerek aleyhte göründüğü kesime hizmet eden epey yapı var. Bunun en somut örneği, Sözcü Gazetesi. 28 Eylül 2021’de bu konuyu ele alan Sözcü Gazetesi, iktidara Sabah’tan çok hizmet ediyor başlıklı bir yazı yazmıştım. 

Söz konusu yazımda Sözcü Gazetesi örneği üzerinden başka örnekler de anlatmıştım. Muhalif görünüp karşı tarafa hizmet edenler, kendi kitlesinin hoşuna gidecek söz söyleyip eylemler ortaya koyarken, aslında karşı tarafın kenetlenmesini sağlar. Dahası kendi safında olanlara da “Ben bu kişilerle aynı çizgide miyim?” sorularını sordurur. 

Bu tanıma giren pek çok örnek var. Yalnız bunu sadece iktidara muhalif kesimde aramayın, iktidara destek verdiğini sanıp da muhalefetin havuzuna su taşıyanlar yok mu? Emin olun var. Ama onların fazla bir kıymet-i harbiyesi yok.

Güncel örneklerine gelelim. Bu isimlerin en bilinenlerinden birisi Ersan Şen. Bu “hukuku iktidarın köpeği” yaptıran şahıs görevini daha tamamlamadı. 17 Aralık 2022’de Cüzdanın sesi Ersan Şen’i tanımak ister misiniz? diye soru sorduğum yazıda epey detaylı anlatmıştım.

“Hukuk Profesörü” unvanı taşıyan Ersan Şen, şimdilerde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde cumhurbaşkanı yardımcısı olacak İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının Anadolu’da seçim kampanyalarına katılmasını sorun olarak görmeye başladı:

 

Ersan Şen, Yavaş ve İmamoğlu’nun sahada vatandaşlarla buluşmasının kanuna aykırı olduğunu söyledi, iki ismi istifaya çağırdı.

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal da Şen’i destekledi. pic.twitter.com/dAziyfEpFI

— Whisper Haber (@whisperhaber) April 10, 2023

“Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu şu an sahada nasıl propaganda yapıyor? İzin mi almışlar? Bunlar biliyorsunuz kamu görevlisi, siyasetçi değil. İstifa etmediler.”

Hukuk hocası Ersan Şen’in bu dediği bir kenarda dursun. 

❓ Peki “tarafsız” cumhurbaşkanının her gün ekranlardan rakiplerine ve toplumun bir kesimine küfür ve hakaretler saydırmasını nasıl karşılıyor acaba?
❓ Sosyal medya hesap künyesinde “devlet görevlisi” yazan şahıs nasıl siyaset yapıyor?
❓ Toplumun bir kesimine “sürtük” diyen kişi kamu görevlisi değil mi?
❓ Bu devlet görevlisinin oraya seçilirken diplomasının olmadığına ilişkin bugüne kadar ne dedi acaba?
❓ Geçen yıllarda Erdoğan’ın üçüncü kez seçilmek üzere yeniden aday olamayacağını belirtiyordunuz. Ne oldu sesiniz çıkmıyor? O tarihten bu yana anayasa mı değişti?
❓ Peki seçimle değil, atamayla gelen bakanlar nasıl siyaset yapabiliyor? Bunlar kamu görevlisi değil mi?
❓ Kamu görevlilerinin milletvekili adayı olabilmeleri için görevlerinden istifa etmeleri gerekmiyor mu?
❓ Üstelik atamayla gelen bakanlar, devletin bütün imkanlarını arkalarına alarak iktidar propagandası yapmak için sahada olmalarına diyecek bir sözünüz yok mu?

Ersan Şen, görev üstlendiği kesim adına artık kartları açık oynamaya karar vermiş anlaşılan. Oysa Millet İttifakı’nda Meral Akşener kalkıp gittikten sonra yeniden döndüğü tarih olan 8 Mart’ta İmamoğlu ve Yavaş için ne övgülerde bulunmuştu.

 

Ersan Şen’in çelişkili ifadeleri…

8 Mart: ”İmamoğlu Karadeniz’de, Yavaş Orta Anadolu’da… Kim nerede etkiliyse iyi bir kampanya yaparsa oya tahvil eder.”

10 Nisan: ”İmamoğlu ve Yavaş, sahada nasıl propaganda yapıyor? İzin mi almışlar? Bunlar kamu görevlisi.” pic.twitter.com/FRauJeWEnF

— 23 DERECE (@yirmiucderece) April 10, 2023

”İmamoğlu Karadeniz’de, Yavaş Orta Anadolu’da… Kim nerede etkiliyse iyi bir kampanya yaparsa oya tahvil eder.”

Anlaşılan, Ersan Şen AK Parti’nin yeniden kazanması halinde Adalet Bakanlığı’nı kendine yakıştırmış görünüyor.

PİS YEDİLİYİ OLUŞTURMUŞLAR AMA FOTOĞRAFTA BİRİ EKSİK

Muhalif gibi görünüp iktidara hizmet eden asıl önemli aktör Muharrem İnce. Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi lideri İnce, bu seçimde gerçekten çok kritik bir görev üstlenmiş durumda. Gazeteci Fehmi Koru, Muharrem İnce ve Memleket Partisi’nin 22 yıl öncesinin Cem Uzan ve Genç Partisi olduğunu anlatan detaylı bir yazı yazdı. 

Muharrem İnce’nin yükselişine ve Millet İttifakı için önemli bir risk haline dönüştüğüne, daha cumhurbaşkanı adayları belli olmadan, Ümit Özdağ’dan değil Muharrem İnce’den korkun diyerek dikkat çekmiştim.

Şimdi muhalif kesimden pek çok isim İnce’nin oynadığı rolü göz önüne sermeye çalışıyor. Aslında haksızlık etmemek gerek. İktidar tarafından da Muharrem İnce faktörüne dikkat çekenler var. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ da aynı şeyi söylüyor.

Hamza Dağ, Candaş Tolga Işık’ın TV100’de yayınlanan “Az Önce Konuştum” programında bunu açıkça dile getirdi. AK Partili Dağ’a göre Erdoğan’ın kazanması için fark iyi, bir de Muharrem İnce faktörü var: 

“Anketlerde parti olarak, Cumhur İttifakı olarak önde gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız önde gidiyor. İnşallah ilk turda seçimi kazanacağız. İyi bir fark var. Muharrem İnce faktörü var.”

Allah’tan AK Parti’nin içinde Hamza Dağ gibi kişiler var da Muharrem İnce gibi muhalif kesimdeki iktidarın adamlarını ele veriyorlar. AK Partili Dağ’ın sözlerinden sonra Hakan Şükür’ün söyledikleri daha bir önem kazandı. 

Hakan Şükür, milletvekili olduğu dönemde bir konudan dolayı Muharrem İnce ile sürtüşme yaşıyor. Milli Futbolcu, İnce’yi mahkemeye veriyor. Tayyip Erdoğan, bakan ve milletvekillerinin bulunduğu bir ortamda, “O karşı taraftaki bizim adamımızdır” deyip davasını çekmesini istiyor.

 

Muharrem İnce hadi çık bunu yalanla, “yalanlaya bilirsen tabii”..!

Hakan Şükür, Muharrem ince’nin meclisteki bir konuşmasından dolayı mahkemeye vermek istemiş ama Erdoğan engel oldu.

Erdoğan: o bizim karşı taraftaki adamımız, “demiş”

pic.twitter.com/Z36ay0bOGa

— Sami DURMAZ (@selam_dur12) March 27, 2023

TCG ANADOLU’DA BULUŞTULAR

Türk Donanması’nın “Sancak Gemisi” olarak adlandırılan TCG Anadolu (L400) çok maksatlı amfibi hücum gemisi, dün törenle hizmete alındı. “Hizmete alındı” ifadesini kullanıyorum çünkü, denize indirilmesi daha önce olmuştu.

SİHA gemisi olarak adlandırılan hücum gemisinin nasıl bir gemi olduğuna ilişkin medyada çok fazla ayrıntılar var. Farklı değerlendirmeleri okuyup bir fikir sahibi olabilirsiniz. 

Benim dikkat çekmek istediğim nokta, Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin bu törende bir araya gelmeleriydi. Erdoğan, “Altılı Masa” diye tanımlayarak mobilyalaştırmak istediği Millet İttifakı’nı daha önce, “altı benzemez” diye niteliyordu. Erdoğan’ın bu tanımına tam tamına Cumhur İttifakı uyuyor.  

Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleri (soldan sağa) Hüda Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, BBP lideri Mustafa Destici, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, DSP lideri Önder Aksakal ve YRP lideri Fatih Erbakan.

BBP lideri Mustafa Destici, daha “Ben Hüda Par ile işbirliği yapmam” dedikten bir gün sonra TCG Anadolu’da Hüda Par lideriyle aynı platformda yer aldı. İşin garip tarafı omuz omuza gelip poz verdiler. 

 

BBP lideri Mustafa Destici:

“Muhalefetin eline koz verildi. Bu bizim milli görüşümüze uymuyor. Ben BBP olarak HÜDA PAR’la iş birliği yapmam.” pic.twitter.com/AF2HVfIf4X

— Whisper Haber (@whisperhaber) April 9, 2023

Bunlar, Cumhur İttifakı’nın su yüzündeki müttefikleri, ittifakın bir de görünmeyen lideri var. O da Muharrem İnce. Erdoğan ve yandaşları HDP için Millet İttifakı’nın “yedinci ortağı” ya da Altılı Masa tanımlamasından “yedinci ayağı” diye niteliyordu. Muharrem İnce de Cumhur İttifakı’nın yedinci bileşeni. 

İnce de fotoğraf karesiyle buluştuğunda “pis yedili” ekibi tamamlanmış olacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version