Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şamil Tayyar ve Hande Fırat’ın ifşaatları

Şamil Tayyar ve Hande Fırat’ın ifşaatları


HABER ANALİZ | MUHSİN AHMET KARABAY

6 Şubat depremi Türkiye’yi sanıldığından daha çok değiştirecek. Depremde en çok can kaybına neden olan yapıların AK Parti bağlantılı müteahhitler tarafından inşa edildiğinin ortaya çıkması ve iktidarın sandığı ortaya koymakla ilgili kirli planlarının deşifre olması pek çok şeyi daha farklı yapacak. 

Şamil Tayyar ve Hande Fırat, iktidarın en kullanışlı manivelalarından. Biri suret-i haktan görünmeye çalışarak işlerini yürütmesi, diğeriyse gemisini yürütenin kaptan olduğunu düşünerek gerçeklerle bağlantısını koparması ile tanındı.

Önce gazeteci kökenli Şamil Tayyar’ın adı etrafında yaşananlara bakalım.

Deprem 10 ilde oldu ama siyasi deprem küçücük bir kasabada yaşandı. 300 kişiye mezar olan binaların müteahhidi Yunus Kaya’nın, Nurdağı’nda AK Parti meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı olması, bu şahsın bağlantılarının kim olduğu tartışmasını başlattı. 

İktidarın iki kanadından, daha henüz 30’lu yaşların ortasında olan Yunus Kaya’nın bağ ve bağlantıları sorusuna verilen cevaplar hayli sarsıcı. Genç Kaya’nın bağlantılarına ilişkin sorular önce sosyal medyada gündeme getirildi.

İktidarın küçük ortağı MHP milletvekili Sermet Akay, mezar binaların müteahhidi Yunus Kaya’yı, AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar’ın koruduğunu öne sürdü. Akay, sosyal medya hesabından isim vermeden paylaşım yaptı:

“Her olayı takip edip, tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı’nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Korkma zaten emniyet, adliye gereğini yapacak. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak. Hadi bekliyorum.”

Kaya, bir süre sonra tweetini sildi. AK Parti ve MHP arasında fitilin ateşlenmesine neden olan Sermet Akay, ünlü siyasetçinin kim olduğunun sorulması üzerine, isim açıklamayacağını ama kim olduğunun belli olduğunu söyledi. 

ŞAMİL TAYYAR GEMİLERİ YAKTI

Şamil Tayyar’ı harekete geçiren gazeteci Erk Acarer’in peş peşe sorduğu sorular oldu. Acarer’in, AKP’lisinden MHP’lisine idari amirinden belediye başkanına, müteahhitine kadar Antep’te öyle bir kanlı tezgah kurmuşlar” diye başlayan twitleri, Tayyar’ı öfkelendirdi. 

Bölgede tezgahın 2002’de kurulduğunu öne süren Acarer, İslahiyeli eski gazetecinin bunun bir parçası olduğunu anlatması üzerine Şamil Tayyar fena öfkelendi. 

İki dönem milletvekilliği yapan ve halen AK Parti MKYK üyesi olan Tayyar, başkalarını suçlayan ifadeler kullanıp, “inceldiği yerden kopsun” dedi. Gerekirse siyaseten bedelini de ödeyeceğini söyledi:

“Uyuşturucu kaçakçılığından fuhuşa, bir dizi kirli ilişkide adı geçen, avukatlık yapan Sermet Atay, şahsımı dolaylı hedef alan twitini silmek zorunda kalınca, Erk Acarer denen süzme üzerinden çamur siyasetini seviyesiz bir noktaya taşıdı. Madem öyle, inceldiği yerden kopsun.”

Tayyar, yalnız Sermet Atay’ı değil, Gaziantep MHP milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan’ı da hedef aldı. Kaya’yı Muhittin Taşdoğan’ın listeye koydurduğunu öne sürdü. 

Sermet Atay ile Taşdoğan’ın aynı partili olmalarına rağmen, “birbirlerinin gölgelerine kurşun sıktıkları” iddiasında bulunan Tayyar, siyaseti de kariyer veya zenginleşme aracı olarak görmediğini söyledi.

TAYYAR’DAN BAŞSAVCIYA TALİMAT TELEFONU

Şamil Tayyar’ın buraya kadar yazdıkları ve dile getirdiklerinden daha korkunç bir şey vardı. Depremden sonra teşkilat başkanını arayıp Kaya’nın partiden atılmasını istediğini belirten Tayyar, başsavcıyı da arayıp tüm şüphelilerin üzerine gidilmesini söylediğini açıkladı:

“Gaziantep ve İslahiye Başsavcılarını arayıp Kaya dahil tüm şüphelilerin üzerine gidilmesi görüşümüzü ifade ettim, ayrıca twit attım.”

Yargıyı “iktidarın köpeği” gören ve talimatla tutuklama ve tahliye kararı verdirenlerin, “görüşümüzü ifade ettim” sözlerinin ne anlama geldiği gayet iyi biliniyor.

AK Partili siyasetçilerle yerel yönetim bağlantılı yaptıkları inşaatları oturanlara mezar olan müteahhitlerin sayısı hayli fazla. Kahramanmaraş’ta Şahin Afşaroğlu, Aksoy İnşaat ile Mahir Ünal arasındaki bağlantılar mutlaka araştırılması gerekenlerden.

HANDE FIRAT’IN YKS İLE PAZARLIK AÇIKLAMASI

Hürriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Hande Fırat, 15 Temmuz operasyonundan sonra iktidarın medya içindeki gözü kulağı, kimi zaman da paratoneri oldu. 

CNN Türk’teki programda seçim tarihinin konuşulduğu programda Ankara’daki kulis bilgilerini aktaran Hande Fırat, iktidarın bu konuda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile de pazarlık yaptığını söyledi.

“YSK yetkilileriyle de anlaşıldı. Yani daha doğrusu Ak Parti’nin YSK’daki temsilcisiyle de görüşüldü.” 

 

hande fırat: “ysk yetkilileriyle de anlaşıldı ıı yani daha doğrusu ak parti’nin ysk’daki temsilcisiyle de görüşüldü.” (seçim tarihi hakkında) pic.twitter.com/z932n6mHMd

— metin cihan (@metcihan) February 24, 2023

Hande Fırat’ın bu sözleri bir dil sürçmesi değil, ağzından laf kaçırmaydı. Anlaşıldığı kadarıyla seçimlerle ilgili Beştepe Sarayı’nda bir plan yapılmış. 

Bu plana göre, iktidar seçimleri 14 Mayıs veya 18 Haziran’da yapmaya hazırlanıyor görünecek. Buna ilişkin bütün hazırlıklarını da yapmış görüntüsü verecek.

YSK ise yasal olarak seçim takviminin açıklanması gerektiği zaman geldiğinde ortaya çıkıp, milyonlarca insanın adresleri yok olduğunu, bunların bir kısmının öldüğünü, bir kısmının ise nerede bulunduğunun bilinmediğini belirterek zamanında seçim yapmanın imkansızlığını gerekçe gösterecek. 

Mart ayı ortasına kadar, 2015’teki gibi kamuoyunda bir tür “istikşafi görüşmeler” yaparak zaman kazanacak olan iktidar, bu açıklamadan sonra, “Ne yapayım? Ben her şeyiyle seçime hazırdım. Nihai karar mercii olan YSK seçimin fiilen yapılamayacağını belirtiyor” diyerek seçimleri erteleme yoluna gidecek.

Eğer Ankara kulislerinde konuşulan bu iddialar doğru ise muhalefetten bazı isimler ve hukukçuların öne sürdüğü, “Ancak savaş nedeniyle ertelenebilir” gibi bir gerekçeyi bulmak hiç zor olmaz. 

“Sınırın ötesinden boş alana 8 bomba atan MİT” kolaylıkla savaş gerekçesini de ortaya çıkarır. Suriye mi olur Yunanistan mı belli olmaz.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version