Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Jesus’un zayıf noktası

Jesus’un zayıf noktası


Sezonun ilk bölümleri ‘Lig yarışına tutunma’ şeklinde geçer. Dünya Kupası arasına kadar olan bölümde Fenerbahçe ligle beraber her kulvara tutunurken, Trabzonspor lig yarışına tutunmakla tutunamamak arasında kalmıştı. Diğer kulvarlarda ise Fenerbahçe gibi yola devam ediyorlar…

Ligde bundan sonra yarışta ‘rakip eleme’ süreci başlayacak ve derbiler, zirvedeki takımların aralarında oynayacakları maçlar belirleyici rol oynayacak.

Bu karşılaşmaların ilki Trabzon’da Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynandı. Trabzonspor kazandı, Fenerbahçe kaybetti… Zirveye farklı bir renk geldi!

Maç öncesi Fenerbahçe’nin yardımcı hakem için yaptığı açıklama kritik karşılaşmanın ilk ilgi çekici notu oldu. Gerçekten bir endişe miydi, taktik mi bilinmez…

Bir de ekranlardan Başkan Ali Koç’un takımı otelden stata uğurlama görüntüleri yansırken üzerinde artık meşhur olmaya başlayan ‘Mavi Yelek’ öğesi dikkat çekti… Başkan Koç önemli günlerde bu yelek ile dikkat toplamaya devam ediyor…

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, bu sezon sahasındaki maçlarda seyircisinin azlığıyla sürekli dikkat çekiyordu. Ancak Bordo Mavili taraftarlar, Fenerbahçe maçı olunca tribünleri komple doldurmuşlardı.

TFF ‘Seyirci yasağını kaldırdık’ açıklamasıyla övüne dursun, hala önem derecesi yüksek maçlarda kulüplerin talebi doğrultusunda rakip takım seyircileri tribünlere alınmıyor. Bunun öz Türkçesi ‘Biz TFF ve güvenlik olarak, gerekli önlemleri almayı beceremiyoruz’dan başka ne olabilir, bilemiyorum. Örneğin Trabzon’daki Fenerbahçelilerin günahı ne acaba?

İstekli Trabzonspor karşısında Fenerbahçe yine oyunun kontrolünü elinde tutarak başlamak istedi ve büyük ölçüde de bunu başardı. Bir topu direkten dönen Sarı Lacivertliler, ilerleyen dakikalarda Trabzonspor’un yoklamalarına maruz kalmaya başladılar. Evsahibi oyuna ortak oldukça sahadaki gerginlik de hissedilir hale geldi.

Bu arada Trabzonspor’un ofsayta takılan 2 pozisyonunda Altay’ın kurtarışları dikkat çekiciydi.

Fenerbahçe adına ilk yarıda tek aksayan isim olarak Batshuayi göze çarptı. Bir çok pozisyon sonrası Valencia değişikliğinin sinyallerini veriyordu.

53’de Visca’nın pozisyonu engelleyen Altay, ‘Acaba maçın adamı olur mu’ dedirtirken bu göreve 57’de acemice çift sarı karttan atılan Crespo soyundu. Crespo kadar o ana kadar kartla oynayan futbolcusunun riskli hareketlerini görmeyen Jesus da şaşırtan isimlerdendi.

Kırmızı kart sonrası oyun değişti. Batshuayi çıktı, Valencia 10 kişi nedeniyle sonradan girdi. O oldu, bu oldu ama Fenerbahçe bir kez daha 10 kişi kaldığı maçı kaybetti. Herhalde Jorge Jesus’un en zayıf noktası bu. Takımı eksik kalınca gereken tedbirleri bir türlü alamıyor, faturası ağır oluyor!

Sonuçta Trabzonspor kazandı, geride kaldığı yarışa girme şansı yakaladı. Fenerbahçe iyi bir avantajı kullanamadı, silbaştan olmasa bir kez daha zirveyi garanti şekilde ele geçirmek için sürece maruz kaldı…

Şunu da yazmak lazım… İlk gol oldu… Yayıncı kuruluş bir görüntü yayınladı… Sosyal medyaya pozisyon düştü! İster istemez ‘Ofsayt kuralları mı değişti’ diye düşünmek geldi içimden… Ve ne ilginçtir, maç öncesi Fenerbahçe’nin endişelerini dile getiren bir açıklaması vardı…

Dileriz futbol adına geçen yılki iddiaların aksine, daha dingin bir sezon sonu yaşanır!

Deniz Derinsu

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version