Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fenerbahçe skoruyla güzel…

Fenerbahçe skoruyla güzel…


Fenerbahçe belki de sezonun en zor sürecinde. Sarı Lacivertli camiada kırılmalar çok sık yaşanabiliyor. Her şey yolunda giderken 2-3 haftalık duraksama tüm emeklerin kaybolmasına neden olabiliyor…

Aziz Yıldırım döneminde ‘Azizsilin’ adı verilen başkanın hamleleri ortaya çıkardı bu durumlarda. Kimi zaman işe yarar, kimi zaman yaramazdı.

İlk 4 yılında futbolda başarı yakalamayan Ali Koç, benzer çıkışlardan da pek bekleneni bulamamıştı.

Bu sezon Ali başkan dönemlerinin en tecrübeli teknik direktörü Jesus var. Ve büyük tecrübeler kazanmış bir başkan… Yakın zamanda da Galatasaray derbisi…

Galatasaray galibiyetiyle süslenmiş üç maçlık seri, Sarı Lacivertlileri kuşkusuz bir anda yeniden farklı bir yere taşıyacak şans sürecidir. Ve bunun ilk adımını Hatayspor karşısında atmak üzere Fenerbahçe Kadıköy’de sahne aldı.

Hatayspor bir dönemki etkisinden oldukça uzak. Fenerbahçe karşısına da alternatif bir önlem düşünmeden, klasik bir Anadolu takımı zihniyetiyle, ‘Puan yeter’ mantığında çıkmış bir görüntüdeydi. Belki de bu sezonun Fenerbahçe’si için en yanlış düşünce.

Sarı Lacivertliler böyle bir rakip bulunca devreden 2-0’ı bularak maçı ceplerine koydular.

Şu da bir gerçek ki Fenerbahçe savunması maç boyunca çok ciddi açıklar da verdi. Jorge Jesus 4’lü savunmayla çıkmıştı ama bu açıklar, farklı rakipler karşısında sıkıntı olabilir.

Transfer dönemi kapıda, Fenerbahçe eğer bu sistemle devam edecek ise, zaten konuşulan uygun bir stoper net bir şekilde gerekebilir.

Fenerbahçe’nin bu sezon yükselen yıldızları vardı. Bazıları düşüş gösteriyor. Bu isimler de uzun vadede kalite açısından daha iyi isimlerle değişmeli. Gelecekteki büyük hedefler için bu değişim planlaması da önemli olacaktır.

Ancak kısa dönem hedefler açısından Fenerbahçe dün akşam önemli bir galibiyet aldı. Uzun lig maratonunda düşüşler, duraksamalar olur. Fenerbahçe bu süreci yaşadı ama zirveden kopmadı. Eğer yine seri yakalanırsa, bu kez rakipleri düşünmeli. Çünkü Fenerbahçe’nin teknik patronu ve kadrosu uzun yarışın en ciddi adayı olarak hala gündemde.

Fenerbahçe bu sezon çok iyi maçlar oynadı ama Hatayspor karşılaşması bunlardan biri olmadı. Buna karşın alınan 3 puan önemli. Galibiyette oyuncuların kazanma arzusu başrol oynadı. Jesus oyuncularını daha önde sergiledikleri ‘iyi futbol’ düzeyine bir an önce geri getirmeli. Aksi durumda, bu futbol kalitesi bazı maçlarda Fenerbahçe adına sıkıntı yaratabilir. 4-0’lık galibiyet sonrası bunları yazmak belki riskli ama gerçekleri de gözardı etmemek lazım! Hatayspor’un isabetli şutu ve korneri olmadığını da notlar arasına ekleyelim..

Bir söz de yine tribünlere. Trabzonspor yenilgisi sonrası büyük ölçüde dolmuştu Şükrü Saraçoğlu stadı. Bu güzel. Şampiyonluk yarışında önemli. Ancak tribünlerin bir noktada buluşup tek ses olması şart. Bir tribün tezahürata başlıyor, öteki baltalarcasına başka bir tempo tutuyor. Tek ses olmak, 12. Adam kimliğinde toplanmak önemli.

Deniz Derinsu: 1968 İstanbul doğumlu. Saint Joseph Fransız Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Basın Yayıncılık bölümü mezunu. Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar spor muhabirliği ve yazarlığı yaptı. 2011 yılından beri çeşitli internet siteleri, TV programları ve dergilerde spor yazarlığını sürdürüyor. Evli, 1 kız çocuk babası.

Deniz Derinsu

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version