Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şampiyonlar Ligi’nde İspanyol hüsranı 

Şampiyonlar Ligi’nde İspanyol hüsranı 


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK 

Şampiyonlar Ligi’nde dört ekiple temsil edilen İspanyollar, grup aşamasında büyük bir şok yaşadı. Sadece Real Madrid son 16 turu bileti alırken, Barcelona, Sevilla ve Atletico Madrid, Devler Ligi’ne veda etti. Atletico Madrid ise dramatik bir sona imza atıp, grupta sonuncu olarak Avrupa’ya veda etti. 

1955’te Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla start alan günümüzün Şampiyonlar Ligi’nin tartışmasız bir numarası Real Madrid oldu. İlk 5 yılda kupayı müzesine götürmeyi başaran Madrid ekibi, toplamda Kupa 1’i 14 kez kazandı. Turnuvanın format değiştirip 1992-93 sezonunda Şampiyonlar Ligi adını almasından sonra da İspanyolların üstünlüğü devam etti. Real Madrid, Zinedine Zidane yönetiminde 2015-18 arasında kupayı üç yıl üst üste müzesine götürerek, kırılması zor bir rekorun sahibi oldu. Real Madrid’in 14 kez kazandığı Kupa 1’i, bir başka dev Barcelona ise 5 kez müzesine götürdü. 

2018’de Real Madrid’in kupayı kazanmasından sonra sessizliğe bürünen İspanyolların, imdadına yine kupa beyi Real yetişti. Carlo Ancelotti yönetiminde geçen sezon adeta tarih yazdılar. Kupa yolunda son 16 turunda PSG, çeyrek finalde Chelsea, yarı finalde Manchester City’yi eleyen Real Madrid, finalde de Liverpool’a 1-0 üstünlük sağlamayı başardı. Devleri bir bir eleyen Real, Avrupa’nın en büyüğü olduğunu bir kez daha tescil ettirdi. 

Real Madrid’in kupaya uzandığı geçen sezon, İspanyolların sürpriz ekibi Villarreal olmuştu. Son 16 turunda Juventus, çeyrek finalde Bayern Münih’i eleyen Villarreal, yarı finalde Liverpool’a iki maçta da boyun eğmişti. Bir başka İspanyol Atletico ise son 16 turunda Manchester United’i eleyip, çeyrek finalde bir başka Manchester ekibi City’ye elenmişti. Hayal kırıklığının adresi ise Barcelona olmuştu. E Grubu’nda Bayern Münih, Benfica ve Dinamo Kiev’le mücadele eden Barcelona üçüncü olup, 12 yıl sonra Devler Ligi’ne grup aşamasında veda etmişti. 

İspanyollar için bu yıl ise tam bir kâbus oldu. Atletico Madrid’in yer aldığı B Grubu’nda adeta fırtına koptu. Son hafta maçlarında FC Porto, Atletico Madrid’i konuk ederken Bayer Leverkusen de Club Brugge’ü ağırladı. Atletico Madrid, Porto’ya 2-1 mağlup olmasının ardından Avrupa kupalarına veda etti. Porto, Atletico Madrid’i Taremi ve Eustaquio’nun golleriyle 2-1 devirdi. Konuk ekibin golünü Marcano kendi kalesine attı. Son maçlara lider giren Club Brugge deplasmanda Leverkusen ile 0-0 berabere kaldı. Porto 12 puanla liderliğe yükseldi, Brugge ise 11 puanla 2. sıraya düştü. 5 puanlı Atletico ikili averajla 4. sıraya düşüp, Avrupa’ya veda etti.  Üçüncü olan Leverkusen ise Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek. Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez grup aşamasını sonuncu bitirdi. Atletico Madrid, aynı zamanda 2009-10 sezonunun ardından en düşük puanda kaldığı sezonu yaşadı.

Xavi yönetiminde yeniden toparlanma yoluna giren Barcelona, La Liga istatistiklerini Devler Ligi’ne taşımayı başaramadı. Belalısı Bayern Münih’in yanı sıra Inter ve Viktoria Plzen ile aynı gruba düşen Barcelona, grubu üçüncü bitirip üst üste ikinci kez Devler Ligi’ne grup aşamasında veda etti. Bayern Münih’e iki maçta da yenilen Barcelona, Inter’e deplasmanda yenilip sahasında berabere kaldı. Grubun en zayıf halkası Viktoria Plzen’i iki maçta da yendi. 

Sevilla ise talihsiz bir kura çekip, Manchester City ve Borussia Dortmund’la aynı gruba düştü. Tek galibiyetini grubun en zayıf halkası FC Kopenhag karşısında alan Sevilla topladığı 5 puanla üçüncü oldu. Sahasında City’ye 4-0, Borussia Dortmund’da ise 4-1 yenilip, taraftarlarını üzdü. Yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek olan Sevilla, bu kupayı en fazla kazanan takım. Avrupa Ligi’ni en son 2020’de kazanan Sevilla, Kupa 2’yi 2013-16 arasında üç yıl üst üste kazanma başarısını göstermişti. 

Barcelona, Atletico Madrid ve Sevilla ile hüsran yaşayan İspanyolların yüzünü yine Real Madrid güldürdü. Ligde Barcelona ile kıyasıya bir yarışta olan Ancelotti yönetimindeki Real; Leipzig, Celtic ve Shakhtar Donetsk’in yer aldığı F Grubu’nu 13 puanla lider tamamladı. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version