Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şeyh uçmaz sponsorları uçurur

Şeyh uçmaz sponsorları uçurur


HABER ANALİZ | MUHSİN AHMET KARABAY

Görgüsüzlük, sonradan görme hiç kimseye yakışmıyor. Her halde en çok yakışmayan kesimse, peygamberinin fakirliğini anlatıp prim yapan dindarlar olsa gerek. Neden böyle bir girişle yazıya başladığımı anlatayım.

Olayın arka planında yatanlardan söz etmeden önce, işin güncel tarafını paylaşmam gerek. Miraç Orbay denilen sonradan görme bir şahıs, iş tuttuğu kişinin gönderdiği özel jetle Adana’dan İstanbul’a geliyor.

Kendini “Yetimlerin Hizmetkarı Hoca” olarak tanıtan Miraç Orbay, bu seyahatini videoya kaydedip/kaydettirip yayınlıyor. Niçin “kaydedip/kaydettirip” ifadesini kullandığım açık. 

Şahıs yolculuğunu kendi kayda alıyor. Ancak yayınlananlar, kendi çektiği görüntüler değil. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler, işi bu yolculuğu kayda almak olan biri tarafından çekilenler.

Görüntüleri çeken kişi de işini fena yapmıyor. Çekimin, hangi anda hangi görüntünün kadraja girmesi gerektiğini bilen biri tarafından yapıldığı çok net anlaşılıyor.

 

Bu videoda ne görüyorsunuz!

Yorumsuz paylaşıyorum sonra birbirinizi yiyorsunuz! pic.twitter.com/RDpeJpKBoz

— Bircan Yıldırım (@BlrcanYildirim) September 11, 2022

Bu görüntülerin iki tarafı var. Biri kameranın önündeki, diğeri bu şahsın “Atıf Abi” diye sözünü ettiği kişi tarafı.

Önce görünen tarafla ilgili olanına bakalım. Arka planda olan “Atıf Abi” bu işi reklam amacıyla yaptığı belli. Miraç Orbay denilen şahıs da sponsorunun hakkını vermek için elinden geleni yapıyor. Tabii işe bir güzel dini sos karıştırarak sunuyor.

“Atıf Abi evet kendisini özlediğimi söyledim. Hocam ben de seni özledim. Özel jetimi gönderiyorum. Seni aldırıyorum” diyor. Adana’dan ayrıldıktan sonra çektiği videoyu, “Bir saat 10 dakika sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’nda olacağım. Cuma namazını Allah izin verirse Ayasofya’da kılacağız kardeşlerim” diyerek din sosunu sürünce iş tamam oluyor.

ALİ AĞAOĞLU’NUN DİNCİ VERSİYONU

Müteahhit olarak tanıtılan Miraç Orbay’ı Adana’nın köklü müteahhitlerinden tanıyan yok. Kendini inşaatçı olarak tanıtıyor ama daha çok Seyhan tarafında “yap sat” tarzı işler yaptığı biliniyor. 

Esas bilinirliğini sağlayan, inşaatçılığı değil. Yaptığı küçük yardımları büyük tanıtımlarla satması. “Yetimlerin Hizmetkarı Hoca” diye kendine yakıştırdığı sıfat da bunu ortaya koyuyor zaten. 

Müteahhit Ali Ağaoğlu, inşa ettiği gayrimenkulleri satmak için yaptığı çapkınlıkları magazin malzemesi olarak medyaya servis ettiriyor. Bunun üzerinden popülerlik sağlayıp kendine ön açıyor.

İnşaat sektörünü takip edenler, Ağaoğlu’nun her yeni projesinde bir sevgili edindiğini ve onunla gündeme geldiğini bilirler. 

Adanalı Miraç Orbay da Ali Ağaoğlu’nun yöntemini uygulayamayacağını bildiği için kendince yetimleri kullanmaya karar vermiş. Yaptığı iyiliklerin reklam payını düşecek olsan geriye muhtemelen iyilik kalmayacak.

Günümüz Müslümanı için artık, “Bir elin verdiğini öbür el bilmeyecek” dönemi geride kalmışa benziyor. Ne yardım yaptığın, ne kadar yaptığından daha önemli bir husus var: 

Yaptığını ne kadar iyi pazarladığın…

ATIF HARMANDA VE BİLİNMEZLERİ

Reklamcı Miraç Hoca’nın sözünü ettiği “Atıf Abi”, Atıf Harmanda’dan başkası değil.

Atıf Harmanda adı, Türkiye’nin son 20 yılında ekonomiyi takip etmeyenler için bir şey ifade etmez. Bu isim ilk olarak 2005 yılında duyulmaya başlandı.

Harmanda, 2003’te kurulan ve 2005’te çıkmaza giren iki uçağı ve geniş bir seyahat acenta ağı bulunan Anı Tur’u satın almasıyla tanındı. Orient Otel zincirinin de sahibi olan Atıf Harmanda, Anı Tur’u Hollandalı ortağı Rudolf Crakue ile birlikte satın aldı

Aynı Atıf Harmanda, daha sonra bu Hollandalı şirketle bozuşup mahkemelik oldu. 

2007’de 7’si mürettebat 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan Isparta’daki şaibeli uçak kazası, bu ortakların arasını bozdu. 

Hollandalı Rudolf Crakue; Atlas Jet’in sahibi Murat Ersoy, Atıf Harmanda ve Yavuz Çizmeci hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na, ‘evrakta sahtecilik’ , ‘dolandırıcılık’, ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmaktan’ suç duyurusunda bulundu. 

Hollandalı firma, muhataplarının sahte evrak kullanarak şirketin hisselerini üzerlerine aldıklarını öne sürdü. 

Hollandalı firma, “Harmanda, müvekkilimin havacılık dışındaki gerek yurtiçi gerekse yurt dışındaki diğer ticari faaliyetlerinde de çok sayıda suistimaller yapmış. Yüzde 50 ortak olmamıza rağmen Atlasjet’e uçak kiralanmıştır. Kiralama bedelleri şirket hesaplarına yatırılmamıştır” iddiasında bulundu. 

MİRAÇ ORBAY’A GÖNDERİLEN ÖZEL JET KİMİN?

Sosyal medya hesabı Winpoot’un reklamını yapmak üzere hazırlandığı anlaşılan bu çekimlerin gerçekleştiği TC-ALT kuyruk yazılı uçağın kime ait olduğuna baktığımızda karşımızda ilginç bir isim çıkıyor.

Bu uçak, geçtiğimiz günlerde Milas-Bodrum Havalimanı’nda uçuş trafiğinin durmasına sebep olduğu için gündeme gelmişti. 

Hawker 800XP tipi uçak, Ziver Havacılık işletmesi üzerine kayıtlı. Uçağın sahibi olarak da Melih Can Harmanda görülüyor. 

Melih Can Harmanda kim derseniz, Miraç Orbay‘ın videoda “Atıf Abi” diye sözünü ettiği Atıf Harmanda’nın oğlu. 

Atıf Harmanda ise hakkındaki iddialara sosyal medya hesabıyla cevap vermeyi tercih ediyor:

@bjk1903atifBen Yaparım, Siz 📌İFTİRA 📌Atarsınız ?♬ orijinal ses – WİNPOOT

Peygamberin çektiği sıkıntıları topluma anlatmayı seçenler, gösterişli, şatafatlı hayatlarını yansıtmaktan çekinmiyor. 

Size fakirliği, açlığı övüp cennet vaat edenlerin bu dünyadaki yaşantılarını görme açısından mihenk taşı niteliğinde bir video bu. 

Miraç Orbay ile Atıf Harmanda aşkının yakında ne kirli meyvelerini göreceğiz bakalım.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version