Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ertuğrul Özkök de Aydın Doğan gibi ‘delil’ bırakmış: 15 Temmuz’da Hande Fırat ve Nuh Yılmaz görüşmesindeki tuhaflık

Hande Fırat’ın 15 Temmuz’dan önce MİT Basın Dairesi Sorumlusu Nuh Yılmaz’la görüştüğü iddiasının ardından başlayan tartışmaya Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Olçok yeni bir boyut kazandırmıştı.

15 Temmuz sonrası ödül töreninde konuşan Aydın Doğan, “Hande, bu Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşeceğini söylediğinde becerebilir misin dedim. Yaparım dedi. Hande sen bunu yaparsan ben çok mutlu olurum. Ayrıca seninle çıt çıtınla istediğin yerde düğününü yaparım dedim. Ev eşyalarınızı da ben alırım dedim” demişti.

Bu konuşmayı yorumlayan Nihal Olçok, bir dönemin medya patronu Aydın Doğan’ın gazeteci Hande Fırat hakkında ‘delil bırakmak’ için ödül töreninde böyle konuştuğunu söyleyerek önemli bir ipucu verdi. Bu ipuçları takip edildiğinde Ertuğrul Özkök’ün o dönemki yazılarında da önemli şifrelerin yer aldığı açıkça görülüyor.

AYDIN DOĞAN’IN PRENSİ ERTUĞRUL ÖZKÖK DE DELİL BIRAKMIŞ
Hürriyet gazetesinde 20 yılı genel yayın yönetmenliği olmak üzere 35 yıl çalışan Özkök, 2017 yılındaki yazılarında Hande Fırat-Nuh Yılmaz görüşmesindeki tuhaflığı kaleme almış. Hande Fırat’ın “24 Saat: 15 Temmuz’un Kamera Arkası” adlı kitabının 21 ve 22’nci sayfasındaki çok önemli bir ayrıntıyı atladığını kaydeden Özkök, “Geçen gün kitabı yeniden gözden geçirirken farkına vardım.” diyerek bugünlerde yaşanan tartışmayla ilgili izler bırakıyor.

“MİT’İN BODRUM KATINDAKİ MEHMET GÖRMEZ’İN HABERİ VAR”
Özkök 15 Temmuz’dan 1 yıl sonra kaleme aldığı ’15 Temmuz gecesi farkına varamadığım çok tuhaf bir ayrıntı’ başlıklı yazısında “Hande Fırat 15 Temmuz gecesi saat tam 22.10.39’da editörü ile konuşuyor. Sonra Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü’yü arıyor ama ulaşamıyor. Ondan sonra, yani 22.10’dan bir süre sonra, MİT Basın Danışmanı Nuh Yılmaz’ı arıyor.” ifadelerini kullanmış. Hande Fırat’ın “Garip bir hareketlilik…” var sözlerine Nuh Yılmaz’ın “Haberim yok.” karşılığı verdiğini anlatan Özkök, “Aynı dakikalarda o binanın bodrum katında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e, asansördeyken eşinden telefon geliyor. Eşi ona Boğaz Köprüsü’nün kesildiğini, darbe söylentisi olduğu haberleri geldiğini söylüyor.” diye yazmış.

“BAŞLAYAN DARBEYİ HABER ALAMAYAN İNSAN BİTTİĞİNİ NASIL HABER ALMIŞ ACABA”
Nuh Yılmaz ile Hande Fırat arasındaki görüşmenin tuhaflığını anlatmaya devam eden Özkök, “Bürokratın eşi öğrenmiş. Gazeteci öğrenmiş. Gazetecinin kaynakları öğrenmiş. Ama MİT “Haberimiz yok” diyor…Ama nasıl oluyorsa bu arkadaş, üç-beş saat sonra “Darbe püskürtüldü” diye açıklama yapıyor. Başlayan darbeyi haber alamayan bir insan, bittiğini nasıl haber almış acaba…” diyerek yazısını tamamlıyor.

NAGEHAN ALÇI’NIN UYARISIYLA KONTRÖLLÜ DARBE İDDİASINDAN NEDEN VAZGEÇTİ?
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, 15 Temmuz sonrası yazılarında “Kontrollü darbe’ iddiasını işlemişti. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın 15 Temmuz akşamı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ulaşamamasıyla ilgili de şüpheleri köşesine taşıyan Özkök, Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın uyarısıyla bu yazılarına son vermişti. Alçı, ‘Gülen’in ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir işe yaramayan yazılarına son vermesini istemiş’ Özkök de “Dostça uyarıları için Nagehan Alçı’ya teşekkür ediyorum” diyerek 15 Temmuz yazılarını durdurmuştu.

PATRONU GİBİ ÖZKÖK DE 15 TEMMUZ DELİLLERİ BIRAKMIŞ
Ancak, Özkök’ün 15 Temmuz gecesi tuhaf bulduğu görüşme ile bir gün önce Hande Fırat ve Nuh Yılmaz’ın Ankara’nın ücra bir köşesinde buluştuklarına dair bilgiler birleştirildiğinde fotoğraftaki bulanıklık dağılıyor. Özkök de patronu Aydın Doğan gibi 15 Temmuz’a dair deliller bırakıyor.

Gazeteci Cevheri Güven’in ortaya çıkardığı bilgi ışığında bakıldığında Yılmaz ve Fırat’ın bir gün önce yaptıkları hazırlıkta diğer aktörlerin açıklamalarını hesaba katmadıkları netlik kazanıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version