Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

15 Temmuz’un ilk şehidi Bülent Aydın’ı kim öldürdü?

15 Temmuz’da 251 şehit konusu Akp rejimi tarafından sürekli suistimal edilen bir aygıta dönüştü. Araştırmak isteyenler ya hapsedildi ya da baskı gördü. Maliye Bakanlığı’nda daire başkanı iken ihraç edilen bürokrat Selçuk Adıgüzel atılan iftirayı kaldıramadı ve 15 Temmuz’u araştırmayı kendine misyon edindi. Adıgüzel YouTube kanalından paylaştığı videoda dönemin KKK Salih Zeki Çolak‘ın koruma astsubayı Bülent Aydın‘ın nasıl öldürüldğünü aydınlattı.

İlgili fotoğrafları analiz ettiğini, kamera görüntülerini izlediğini, mahkeme tutanaklarını ve otopsi raporlarını incelediğini belirten Adıgüzel, Bülent Aydın‘ın şehadetinde aslında çok farklı bir durumla karşı karşıya olduğumuzu delilleri ile ortaya koyuyor.

Mahkeme tutanaklarındaki ifadelerden yola çıkarak araştırmasını derinleştiren Selçuk Adıgüzel‘in mahkemeye sunulan resmi raporlardan elde ettiği bilgiler özetle şöyle:

1) Bülent Aydın‘ı şehit eden kurşunlar, Aydın’ın üzerinde bulunan giysilerde yapılan analizlere göre, en fazla 1-1,5 metre mesafeden ateş edilen bir silahtan çıkan kurşunlardı. Ancak tutanaklarda darbeci olarak ifade edilen askerlerin bulunduğu mesafe bundan çok fazla. 1 buçuk metre mesafede ise sadece Bülent Aydın ile aynı araçta bulunan ikinci koruma Astsubayı Metin Gürbüzler var.

2) Otopsi raporlarına göre Bülent Aydın‘ın şehit olmasına neden olan iki kurşun Aydın’ın vücuduna yaklaşık 1’er cm’lik çapta delikler açarak giriş yapmış; ancak tutanaklarda darbeci olarak ifade edilen askerlerin kullandıkları silahların kurşun çapı 5,56 mm ve bu kurşun vücuda girmesi durumunda yaklaşık 6 mm çapında bir delik açar, 1 cm’lik bir tahribat yapamaz. Burada dikkat çeken konu ise koruma astsubaylarının 9 mm kurşun atan MP5 hafif makineli silah kullanmaları. Bu silahtan çıkan kurşunlar bir insana isabet ettiklerinde vücuda yaklaşık 1 cm delik açarak giriş yapar.

3) Kamera kayıtlarında ve mahkeme tutanaklarında yer alan bir başka dikkat çeken konu ise Bülnet Aydın‘ın vurulmasının ardından Metin Gürbüzler tutanaklarda darbeci olarak değerlendirilen askerlere ve etrafınaki kişilere eli ile kazaen arkadaşını vurduğunu, problem olmadığını, sakin olunması gerektiğini ifade eden işaretler yapıyor.

4) İkinci koruma Astsubayı Metin Gürbüzler‘in atış ile ilgili zaafiyetleri olduğu biliniyor. Belki yaşanan kazada bunun da etkisi var. Çünkü daha önce amirleri atış konusunda uzman olan Bülent Aydın‘a Metin Gürbüzler‘e atış eğitimi vermesi için talimatlarda bulunmuşlar.

5) Bülent Aydın vurulduktan sonra ilk müdahaleyi mahkeme tutanaklarında darbeci olarak değerlendirilen askerler arasında yer alan bir Özel Kuvvetler Sıhhiye Astsubayı yapıyor.

Selçuk Adıgüzel‘in analizlerinin tamamını buradan izleyebilirsiniz:

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version