Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kör inançlılar

Kör inançlılar


YORUM | ALPER ENDER FIRAT

Sosyal medyada Sedat Peker’in elinde malum kişiyi bitirecek bir video varmış, zamanı gelince yayınlayacakmış türünden mesajlar dolaşıyor. Böyle bir şey var mı yok mu bilemiyorum, ancak merak ediyorum bu video ne olabilir? Nasıl bir video ortaya çıkarsa ya da hangi gerçekler deşifre edilirse malum kişinin siyasi hayatı biter? 

Acizane kanaatim, Recep T. Erdoğan’ı bitirebilecek bir videonun olamayacağı yönünde. Bugünkü şartlarda hangi ağır gerçeklik ortaya çıktığında Recep T. Erdoğan zor durumda kalır!

Mesela uluslararası uyuşturucu baronlarıyla görüştüğü, uyuşturucu trafiğini bizzat yönettiği ve bunun da ortaya döküldüğünü düşünelim. Türkiye’nin bütün devlet sırlarını Ruslara verdiği ortaya çıksa ya da IŞİD’e silah gönderilmesi talimatlarının ses kaydı internete düşse, bugüne kadar onu terk etmemiş kitlenin kopmasını sağlar mı? 

Yani Recep Bey’in bu montaj, bu kumpas deyip de kendi kitlesini inandırmayacağı bir durum var mı?

Bilal Erdoğan’la yaptığı sıfırlama tapelerinin heceleyerek montajlandığını söyledi ve bunun için bilimsel(!) bir rapor aldı. Bütün Türkiye’de “vay Reisimizin seslerinden hece hece montaj yapıp Bilal’e paraları sıfırla talimatı vermiş gibi göstermişler” demedi mi? Muhalefet bile bir süre sonra heceleyerek montajlama hipnozuna boyun eğip ve siyasete kumpas kurmuşlar moduna girmedi mi? Hırsızları suç üstü yapan polisler de muhalefetin yardım ve yataklığıyla sekiz yıldır hapiste değil mi?

Peki hecelenerek montajlanmayacak ve bunu da kitlesine inandırmayacakları ne var? Montaj, kürtaj, röportaj olmayacak hangi gerçeklik var Türkiye’de. Bunca rezilliğe, kepazeliğe, zulme, yalana, ihanete aleni hırsızlığa rağmen her şeye bir açıklama bulmuş ve arkasından ayrılmamış kitlenin düşüncelerini değiştirecek hangi gerçek ortaya çıkabilir?

Ortaya çıkacak hangi gerçek kesin inançlıların düşüncesini etkileyebilir? Bu kesin inançlılar elbette sadece AKP’yi destekleyenler değil. Mesela bir video ortaya çıksa ve Kuddusi Okkır ile ilgili her şey bütün çıplaklığıyla ortaya dökülse ve burada bugün suçlananların hiçbir günahının olmadığı ortaya çıksa ya da Ali Tatar’ın intiharı bütün ayrıntılarıyla ortaya dökülse ve zannedildiğinden çok farklı şeyler ortaya çıksa, hapishanede ya da Meriç’te ölen insanlar için, ‘’siz de Kuddusi Okkır, Ali Tatar’ diye başlayan mesajlar atmaktan vazgeçerler mi dersiniz? 

Hani Ruşen Çakır, Özlem Gürses, Yunus Emre Erdölen ve benzerleri gibi isimlerin 15 Temmuz’un bütün gerçekliği ortaya çıkacak ve cemaat aklanacak diye ödleri kopmuyor mu? 

Ortaya çıkan bir gerçekliğin, ülkede bazı şeyleri değiştirebilmesi için gerçeği arayan birilerinin olması gerekir. Oysa şeffaflık ve gerçeklikle ilgilenen neredeyse kimse yok. Her mahalle kesin inançlarına dayanak olacak bilgi kırıntılarının peşinde.

Hatta sır perdesi açılsa, her şey ayan beyan ortaya dökülse yine de fikirleri değişmeyecek yığınlarca insan var. 

Biraz kötümser bir yorum olabilir ama Sedat Peker’in ya da başka birilerinin ortaya dökeceği bilgiler seçimlerde oy oranlarına bir etkisinin olacağını zannetmiyorum. Yine her mahalle bir bilgiyi duyacak, öğrenecek ve kendi işlerine geldiği tarafından tutacak. 

Kör inançlılar sadece AKP mahallesinde yaşamıyor. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version