Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Her mikrofona bir polis

Her mikrofona bir polis


HABER ANALİZ | MUHSİN AHMET KARABAY

“3Y” diyerek iktidara gelip ülkeyi yasaklarla kocaman bir cezaevine çevirenler, kendi isyancısını türetmeye başladı. Konyalı gencin “Uyanın” çığlığı, Rus televizyoncu Marina’nın açtığı pankart gibi olup dalga dalga yayılma potansiyeli taşıyor. Öyle görünüyor ki toplumdaki öfke kabarmasını görmeyenler, her mikrofonun başına bir polis koymaya mecbur kalacak. 

Önce gözden kaçıranlar için neden söz ettiğimi hatırlatayım. Konya’da “5. İslami Dayanışma Oyunları” düzenlendi. Açılışından bu yana tartışmaların odağında yürüyen etkinlik, AK Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Etkinlik, Erdoğan’ın boş tribünlere hitap etmesiyle gündem oldu. 

 

Erdoğan İslami Oyunlar etkinliğinde konuşurken Konya Stadyumu’nda büyük boşluklar olduğu görüntülendi 😉 pic.twitter.com/IJ6KAI4ecN

— ANKARA KUŞU (@ankara_kusu) August 10, 2022

Etkinliğin adında “İslami” ifadesinin yer alması, kimi İslamcılar tarafından eleştirildi. Bazı kadın sporcuların şortla yarışmalara katılması, işin ruhuna aykırı bulundu. Bir sporcunun, koşudan hemen önce istavroz çıkarmasıysa kimilerine göre, “bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” idi.

 

Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunlarına katılan bir sporcu ‘İstavroz’ çıkardı. pic.twitter.com/qc3e3QRccG

— Whisper (@whisperhaber) August 13, 2022

Etkinlikler sona yaklaşırken, bir de konser verildi. Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konser öncesinde sahneye çıktı. Katılımcılara ve konser verecek olan sanatçılara seslendi:

“Birbirinden kıymetli sanatçı dostlarımıza hem bakanlığımız adına hem sizler adına gönülden teşekkür ediyorum. Sizlere de bu geceyi muhteşem kıldığınız için şükranlarımı arz ediyorum.” 

Bakan Kasapoğlu, daha sonra sahnede 12 sanatçıyla birlikte bir müzik eseri seslendirdi. Kasapoğlu’nun inip Taner Yüncüoğlu’nun şarkısını seslendirdiği sırada bir sahneye genç fırladı.

Yüncüoğlu şarkısını söylerken mikrofonu eline alan genç, Konyalılara AK Parti’ye oy vermemeleri yönünde çağrı yaptı:

“Konya uyanın artık, AK Parti’ye oy verme!”

 

Konya’da verilen konserde, bir genç sahneye atlayıp,
“Konya uyanın artık, AK Parti’ye oy verme!” diye bağırdı! pic.twitter.com/ftSLbjdHtD

— Uyandırma Servisi (@uyanhadi_) August 17, 2022

Konserde bulunanlar bir anda buz kesti. Taner Yüncüoğlu, ne olduğunu anlayıncaya kadar M. O. adındaki genç, tepkisini gösterdi ve sahneden aşağı yürüdü. Yüncüoğlu da, ne dediğini fark ettikten sonra cevabını yapıştırdı. Bir anlamda kendince kapak yaptı.

 

Bugün Konya’da yaşanan vandallığın videosunu fondaş medya keserek vermiş.

Kesilmemiş halinde Taner Yüncüoğlu’nun cevabı kısa ve öz: “Bu kervan yürür”pic.twitter.com/PUV0hqopkd

— Bilegen (@BilegenBey) August 17, 2022

Gencin, sahneden indikten sonrasına ilişkin bilgiyi, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik’in paylaşımından öğrendik. Killik’e göre, M. O., sahneden indiği anda bir grubun çemberine alındı ve dövüldü. 

“Uyanın” diyen genç, ağzı ve burnundan gelen kanlar temizlendikten sonra polis karakoluna götürüldü. Genç, ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Kimine göre de ifadesi savcı tarafından alınıp serbest bırakıldı. 

EYLEMCİ GENCİ KİME BENZETMEDİLER Kİ…

Sahneye atlayıp mikrofonu eline geçirip “Uyanın Konyalılar” diyen genç, bir anda muhalif kesimin yüreğinin yağını eritti. İktidar yanlıları tarafındansa ya görmezden gelindi, ya da alternatif tepkilerle konunun önüne geçilmeye çalışıldı. 

Kimine göre Z Kuşağı genci, uyanış meşalesini Konya’dan yaktı. İşi abartıp İzmir’i işgal eden Yunan ordusuna ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’le irtibatlandırılıp, “Modern Hasan Tahsin ilk kurşunu attı, devrim Konya’dan başladı” diyenler oldu. 

Gencin seslenişinin bütün Türkiye’ye yönelik olduğunu belirtenler sloganı, “Türkiye uyan artık, AK Parti’ye oy verme!” diye genelledi. 

Şurası bir gerçek ki, ülke korku duvarını aşmak üzere. O kritik eşikte artık. Korku rejiminden kimsenin korkmayacağı günlere ramak kalmış durumda. O duvar aşıldığında, inanın bu cesaretin önünde kimse duramayacak.

Sol literatürde, “Her yasak kendi isyancısını yaratır” ifadesi kullanılır. AK Parti iktidarı da kendi isyancılarını yetiştiriyor. 

Mağdur edebiyatı yapıp uğradıkları haksızlıkları dile getirerek iktidarı yakalayanlar, bugün zorbalıkla koltuktaki yerlerini sürdürmeye çalışıyorlar. 3Y (Yasaklar, Yolsuzluklar, Yoksulluk) diyerek iktidara gelenler, ülkeyi kocaman bir hapishaneye çevirdiler. 

Gözünüzden kaçtıysa bu haritayı lütfen iyi inceleyin. Batı Avrupa ülkelerinin çoğunda, 100 bin kişiden cezaevinde olan insan sayısı 100’ün altında. Türkiye, Rusya’nın bile önünde. Rusya’da 329 kişi, Türkiye’de ise 335 kişi cezaevinde. Türkiye’nin önüne geçen tek ülkeyse Rusya’nın uydusu Belarus: 345. 

Bu kadar insanı cezaevine tıkanlar, hukuk değil intikam ve göz korkutmak için bu yola başvuruyorlar. 

Korkuyorlar! Hem de her şeyden korkuyorlar. 

MARİNA OVSYANNİKOVA’NIN EKRANDAN YAPTIĞI EYLEM

Rus gazeteci Marina Ovsyannikova, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması üzerine çalıştığı Rus televizyonunda pankart açıp işgali protesto etmişti.

 

Russian journalist Marina Ovsyannikova @newslady19, who protested Russia’s war on Ukraine on a Russian state TV news broadcast, is facing criminal charges for allegedly spreading false information.

If convicted, she faces 15 years in jail. pic.twitter.com/wcALFpLNUj

— DW Freedom (@dw_freedom) August 11, 2022

“Savaşa hayır!” diyen Rus gazeteci, ev hapsine tabi tutuldu ve geçtiğimiz günlerde yeniden mahkemeye çıkarıldı. 10 yıl hapis cezası talebiyle yargılanan Rus gazeteci, duruşmada yine eylem koydu. 

Cebinden çıkardığı bir kâğıda bu kez, “Ölü çocuklar rüyalarınıza girsin” diye yazmıştı. Rus güvenlik görevlileri, yazının okunmaması için elleriyle engel olmaya çalıştı.

🇷🇺 Marina Ovsyannikova, a journalist who protested against Russia’s war in Ukraine during a prime-time news broadcast, holds up a sign reading “May the dead children haunt you in your dreams” before a court hearing.

She has been charged with “discrediting” the Russian army. pic.twitter.com/9VkmIgZpEf

— euronews (@euronews) August 11, 2022

44 yaşındaki Marina’yı savaş karşıtı eylemiyle dünya tanıdı. Konyalı M. O. ise bu dönem boyunca ülkenin sembolü olacak gibi görünüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023, gençliğimizin patlama yılı olacak” demişti. Patlamalar başladı. Birkaç ay öncesinden başlayan bu tepki, gençliğin nasıl patlama yapacağına ilişkin bir gösterge niteliğinde.

O.’nun çağrısı, AK Parti’nin oy deposu Konya’yı uyandıracak mı bilinmez. Lakin başkaldırının güç sesi olarak anılacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version