Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Galatasaray golü, Trabzonspor eksiklerini aradı

Galatasaray golü, Trabzonspor eksiklerini aradı


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

Sezonun ilk dev maçında Trabzonspor sahasında Galatasaray’ı ağırlarken, maç öncesi iki takımda da önemli eksikler vardı. Trabzonspor’da hiç şüphesiz kaleci Uğurcan’ın yokluğu en büyük kayıptı. Keza Bakasetas, Edin Visca, Marek Hamsik ve Abdulkadir Ömür’ün yokluğu bordo-mavilerin gücüne önemli darbe vuruyordu. Galatasaray’da tek önemli eksik Fredrik Midtsjö olsa da Okan Buruk’un çözmesi gereken bir Seferovic problemi olduğunu görmezden gelmek mümkün değildi. Geçen yılın şampiyonu ile geçen yılın hayal kırıklığı mücadelesinde daha iyi olan taraf Galatasaray idi. 

Trabzonspor cephesi, farklı Antalyaspor mağlubiyeti ve Şampiyonlar Ligi yolunda FC Kopenhag’a elenmenin sıkıntısıyla Galatasaray’ı konuk ediyordu. Hesapta olmayan ise kaleci Uğurcan’ın sakatlığı oldu. Uğurcan tartışmasız Süper Lig’in en iyi kalecisi olmasının yanı sıra kurtarışlarıyla hem defansın hataları kapatıyor hem de varlığı taraftara  güven veriyor. Uğurcan’ın yokluğunda Abdullah Avcı kaleyi genç Taha’ya teslim etti. İlk kez bir Süper Lig maçında şans bulan Taha, özellikle Mertens’in vuruşunda kalesini gole kapatıp güven verdi. 

Trabzonspor’un klasik bir oyun anlayışı var. Rakip gol atmadığı müddetçe fazla agresif oynamıyor. Orta saha mücadelesiyle, kontrollü şekilde maçı sürdürüyor. Ne zaman geriye düşse veya oyunun son bölümüne golsüz girdiğinde vites yükseltip skoru değiştirme yoluna gidiyor. Benzer oyun anlayışı Galatasaray karşısında da vardı. İlk devre forvette Andreas Cornelius yalnızları oynadı. Trezeguet bal yapmayan arı rolünü devam ettirdi. Trabzonspor adına ilk devre en büyük kazanç stoper Marc Bartra oldu. İspanyol stoper Seferovic’e adım attırmadığı gibi, defanstan oyun kurmada da çok başarılıydı. 

İlk yarı Galatasaray adına defansta Sacha Boey ve Victor Nelsson ile Mertens öne çıkan isimler oldu. Sağ bek Boey hem defansta hem de ofansta oldukça başarılıydı. Neredeyse tüm ataklar sağ kanattan geldi. Mertens ise topun olduğu her yerdeydi. İlerlemiş yaşına rağmen defansa gelip top çıkardı, ofansta rakip kalede gol aradı. Mertens, Napoli yıllarında defansın arkasına sarkıp bulduğu gollerle öne çıkmıştı. Galatasaray orta sahası Mertens’in bu özelliğine uygun paslar atarsa, Belçikalı için skoru değiştirmek zor olmaz. 

Asıl sorun Seferovic. Seyrederken aklıma hep Fenerbahçe tarihinin en büyük fiyaskolarından biri olan Daniel Güiza geldi. Okan Buruk’un Seferovic’i oyunda tutma arzusu sarı-kırmızılara pahalıya mal olur. Biraz iddialı olacak ama Seferovic bırakın gol atmayı takımı sahada bir kişi eksik bırakıyor. Yine Okan Buruk’un oyuna müdahalede daha cesur olması gerekiyor. Abdullah Avcı peş peşe oyuncu değiştirirken, Okan Buruk’un Seferovic’e uzatmalarla birlikte 70 dakika sabretmesi akıl alır gibi değildi. 

İkinci yarı daha az pozisyonla geçti. İlk yarının tekrarını izledik. Galatasaray Gomis ve Kerem’le, Trabzonspor ise Trezeguet ile gole yaklaştı. Kerem’in vuruşunda Taha bir kez daha gole izin vermeyip, mutlak iki pozisyonda kalesini gole kapattı. 

Sezonun ilk dev buluşmasında gol sesi çıkmadı. İki takımda 4 haftada 5 puan kaybetti. Özellikle Trabzonspor geçen sezonu çok arayacak gibi. Galatasaray’ın ise gol sorununu çözmesi lazım. 4 maçta sadece 2 gol attı. Bu iki gol de oyuna son dakikalarda giren Gomis’ten geldi. 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version