Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Destan bitti! 15 Temmuz, ifşa olan gerçekler sonrası söndü

15 Temmuz’un 6. yıldönümüne günler kaldı. 251 insanın hayatına mal olan, milyonlarca insanın da hayatını karartan karanlık gece ile ilgili detaylar bunca yıla rağmen ortaya çıkmadı.

15 Temmuz, Recep Erdoğan için tam bir propaganda aracı. Tecrübeli siyasetçi, muhalefetin kendisini sıkıştırdığı her köşeden 15 Temmuz’u işaret ederek sıyrılmayı başarıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen Mayıs ayında açıkladığı, Erdoğan ailesinin ABD’ye vakıflar üzerinden para kaçırdığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Belgelere dayanan iddialar oldukça vahim. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelere göre, Erdoğan’ın çocuklarının yönetimlerinde olduğu TÜRGEV ve Ensar vakıflarına milyonlarca dolar para gönderildi.

Ana muhalefet lideri, Erdoğan ailesi ve aileye yakın birkaç yüz isim için adalet sistemine güvenilen ABD’de oturum ve çalışma izni alınmaya çalışıldığı söyledi.

Seçimleri Erdoğan’ın kaybetmesi üzerine ailece ABD’ye kaçılacağı iddia edildi.

Erdoğan iddialara cevap vermek yerine 15 Temmuz kalkanını kullandı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun iddiaları karşısında, ”Erdoğan’ı 15 Temmuz gecesi kaçırtamadınız ama sen tankların arasından kaçtın” demekle yetindi.

EKONOMİK KRİZ 15 TEMMUZ ÜRÜNÜ MÜ?
Türkiye’nin uzun süredir boğuştuğu ekonomik kriz artık dayanılmaz bir hal aldı. Hayat pahalılığı çalışan kesimin iflahını kesiyor.

Muhtemelen bir iktidar değişikliğinde ekonomi başrol oynayacak. Enflasyon, fahiş zamlar, yüksek kur ve geçim derdiyle seçime gidilirken AKP yandaşları ve Erdoğan’ın rahat uyuduklarını düşünülemez.

Erdoğan’ın bizzat kendi ekonomi bilgisi kaynak göstererek, iktisat bilimine kafa tutması ve sonrasında yaşananlar AKP’nin de kredisini bitirdi.

AKP’lilerin şimdi de kötü ekonomiyi 15 Temmuz’a bağlama girişimleri başladı. AKP’li gazeteci Hacı Yakışıklı katıldığı bir televizyon kanalında “15 Temmuz yaşanmasaydı bu noktaya gelinmezdi” ifadelerini kullandı.

Yakışıklı’nın iddiası, sosyal medya kullanıcılarına pek de inandırıcı gelmedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version