Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İkinci şansı elde eden Emre Mor yol ayrımında

İkinci şansı elde eden Emre Mor yol ayrımında


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

Emre Mor adını Türk futbolseverler 2016 yılında duymaya başladı. Makedon bir anne ile Uşaklı bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Emre, genç yaşta şöhrete ulaştı. Danimarka Ligi’nden Bundesliga’nın köklü ekiplerinden Borussia Dortmund’a transfer oldu. Sonrası koca bir hayal kırıklığıydı. Ne Dortmund’da ne Celta Vigo’da ne de kiralık geldiği Galatasaray’da tutunabildi. Adı unutulmaya başlandığı sırada Karagümrük’e gelen Emre Mor, teknik direktör Volkan Demirel’le yeniden kendini buldu. İkinci şansı iyi değerlendiren genç oyuncu şimdilerde Fenerbahçe’nin kapısından içeri girmeye hazırlanıyor.

HJULMAND’IN RAHLE-İ TEDRİSİNDEN GEÇTİ

Danimarka Euro 2020’ye damga vuran ekiplerden biri olmuştu. Takımın yıldızı Christian Eriksen’in Finlandiya karşısında sahada yığılıp kalmasıyla şok yaşayan Vikingler, Avrupa şampiyonası tarihinde ilk iki maçını kaybettiği hâlde gruptan çıkmayı başaran ilk ekipti. Yarı finale kadar gelen Danimarka’nın başarısında teknik direktör Kasper Hjulmand başrol oynamıştı. Usta taktisyen Euro 2020 başarısının tesadüfî olmadığını 2022 Dünya Kupası için bilet alan ilk Avrupa takımı olarak göstermişti. Hjulmand’in en büyük şansı takımın iskeletini oluşturan Anders Christiansen, Jens Stryger Larsen, Marcus Ingvartsen, Mathias Jensen, Andreas Skov Olsen, Victor Nelsson ve Mikkel Damgaard gibi oyuncuları gençliklerinden beri tanıması, hatta bu isimlerin yıldızlaşmasına katkı yapmasıydı. Bu isimlere ilave biri daha vardı: Emre Mor. Tıpkı diğerleri gibi Hjulmand’in Nordsjaelland takımında keşfettiği Emre, farklı bir yolu tercih etti.

NİZALI MİLLİ TAKIM MACERASI HÜSRANLA BİTTİ

Euro 2016 öncesi Borussia Dortmund’a imza atan Emre Mor için Danimarka ve Türkiye arasında kapışma yaşandı. Dönemin A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim’in devreye girmesiyle Emre, tercihini ‘duygusal’ sebeplerle Türkiye’den yana kullandı. Türk babanın, Türkçe bilmeyen oğlu Emre Mor, hemen Türk vatandaşı yapıldı. Danimarka cephesi, Türkiye’nin Emre Mor konusunda centilmence davranmadığını belirtip, kaçan balığın pek de büyük olmadığını savundu. Türkiye cephesinde ise sevinç vardı. ‘Türk Messi’ artık ay-yıldızlı forma için ter dökecekti. Büyük umutlarla başlayan Emre Mor hikayesinde 6 yılı geride bırakmak üzereyiz. Ne gittiği takımlara ne de A Milli Takıma yâr oldu.

DORTMUND SONRASI TEPETAKLAK

Borussia Dortmund 10, Celta Vigo 13 milyon Euro bonservis ödedi. Dortmund formasıyla çıktığı 19 maçta bir gole imza attı. Celta Vigo’da 52 maçta 2 gol ve 4 asist yaptı. Bu maçlardan sadece 14’ünde sahaya ilk 11’de çıktı. 2019-20 sezonunu kiralık olarak Galatasaray formasıyla geçiren Emre Mor, beklenen patlamayı yapamadığı gibi beslenen umutların üzerine beton döktü. Tüm kulvarlarda 19 kez sahaya çıkan Emre Mor ne gol ne de asist katkısı verdi. Sadece 5 maçta adını ilk 11’e yazdırdı.

SON HAFTALARDA ÇIKIŞA GEÇTİ

Geçen yılın ağustos ayında kiralık olarak Karagümrük’e gelen Emre Mor, kariyerinde yine bir yol ayrımındaydı. Celta Vigo’da disiplinsiz davranışları nedeniyle üst üste ceza almıştı. Aynı davranışı pekâlâ İstanbul’un büyülü dünyasında da devam ettirebilirdi. Ya da hatalarından ders alırdı. Artık yaşı 24’tü. Ergenlik çağını geride bırakmış, olgunluk dönemine girmişti. Karagümrük’te Emre Mor yeniden doğdu. Ancak fazla abartıya kaçmamak lazım. 6 yıl önce 10 milyon Euro değer biçilen bir oyuncudan bahsediyoruz. Karagümrük performansı sönen Emre Mor için başarı. Yoksa ‘yıldız adayı’ Emre için değil. Ligde 26 maçta şans buldu. 5 gol ve 3 asistlik performans ortaya koydu.

2 MİLYON EURO DEĞER BİÇİLİYOR

Emre Mor’un kendini bulmasında Volkan Demirel’in katkısı büyük. Volkan Demirel’in, “Doğru ellerde büyük işler yapar. Fenerbahçe için uygun bir oyuncu olur,” dediği Emre Mor için harekete geçen sarı-lacivertliler, genç oyuncuyu renklerine bağlamaya hazır. İmza an meselesi. Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, “Kaç paraya verirsek verelim, hem sportif olarak hem de ekonomik olarak zarar etmiş olacağız. Bizde 1 ya da 2 yıl daha oynarsa buradan dünya yıldızı olarak gidecektir. Çeşitli fonlar araştırıyorum ki kadromda tutabilir miyim diye. Yapamazsam diye de gelen teklifleri değerlendiriyorum,” demişti. Piyasa değeri 1,7 milyon Euro’ya kadar düşen Emre Mor için Fenerbahçe’nin 2 milyon Euro bonservis ödeyeceği belirtiliyor.

ABARTIYA KAÇMAMAK GEREK

Süleyman Hurma, elbette oyuncusunu göklere çıkaracak. Ancak abartının da bir sınırı olmalı. Dünya yıldızı olacak demek çok beylik ve içi boş bir laf. Emre Mor o şansı yıllar önce kaçırdı. Şimdilerde ancak orta halli bir oyuncu olarak kariyerini devam ettirebilir. Umarım beni yanıltır. Zira, Emre futbol kumaş ve yeteneğini heba eden biri oldu. Yoksa şimdiler de çok farklı yerde olurdu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version