Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Devlet kararı

Devlet kararı


YORUM | ALPER ENDER FIRAT

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, Kırgızistan’da ve bütün dünyada “Cemaat’i bitireceklerini,” bunun bir “devlet kararı” olduğu sözlerini okuyunca insanın aklına ister istemez, “Ebleh öküz kasabın bıçağını yalarmış,” sözü geliyor.

(Atasözünün orjinali “Gamsız öküz” ama buraya tam oturması için “ebleh” diye değiştirdim)

Mustafa Şentop’un o bahsettiği devletin(!) Cemaat’ten nefret ettiği kadar kendilerinden de nefret ettiğini ilk fırsatta onlar için de bir devlet kararı alacaklarını bilmiyor olması mümkün değil ama yine de kasabın bıçağını yalıyor.

Ahmet Davutoğlu da başbakanlığı zamanında Türk devlet geleneğinden, bu uğurda kardeşlerin bile katledilebileceğinden, devletin şerik istemeyeceğinden falan bahsediyordu. Başbakan olunca Nirvanaya erdiğini düşünen ve hukuksuz yargı dağıtan Davutoğlu, işin gerçekten öyle olmadığını, şerik istemeyen bir devlet(!) tarafından bertaraf edilince anladı.

Üç beş alkış, birkaç koruma, biraz devlet imkanına kavuşunca kendini devlet zannetmeye başlayanların, Davutoğlu gibi, hatta daha şedit bir şekilde Hanya’yı Konya’yı öğrendiği zamanki yüz ifadelerini görmek isterim. En çok da devletin Tanrı olmadığını, hiçbir zaman asıl karar verici olamayacağını hakka’l yakin idrak ettiğinde yüzünün alacağı şekli merak ediyorum.

Mustafa Şentop’a geldiği muhafazakar mahalle, keşke Dar’ün Nedve’de alınan bitirme kararlarını da anlatsaydı. Ama en azından Ziya Paşa’nın “Takdir-i Hüda kuvve-i bazu ile dönmez, bir şem’a ki Mevla yaka, üflemekle sönmez,” sözünün nasıl tahakkuk ettiğini anlamaya fırsatı olur umarım!

Bırakın bir hukuk profesörünü ortalama bir akla sahip birisi bilir ki yetkiyi hukuktan almayan her eylem, mafya eylemidir. Hukuk ile kendine çeki düzen vermemiş bir devletin vahşi bir mafya düzeni olduğunu yaşayarak öğrendiğinde bu cümleleri kendisine çok hatırlatan çıkacaktır zaten.

Adaletin ve hukukun askıya alınması anlamına gelen bu “devlet kararı” lafını bütün hayatı boyunca, omzunda bir yük olarak taşıyacağından emin olsun. Hatta çocuklarına, torunlarına da bir utanç levhası olarak miras bırakacak.

Zaten Sedat Peker, Mustafa Şentop’un bize devlet diye yutturduğu bu mafyanın neler çevirdiğini bir bir anlatmıyor mu? Devlet kararı denilerek kimlerin katledildiğini, hangi cinayetin nasıl faili meçhul bırakıldığını, kimlerin mahalle mahalle silahlandığını, hangi uyuşturucu baronlarıyla ne tür işler çevirdiğini, devletin bu baronlar arasındaki ilişkileri nasıl organize ettiğini, uyuşturucu dünyasını nasıl yönettiklerini -en azından bir kısmını- anlattı.

Bu mafyatik düzen mazlumlara yaptıkları soykırım için kendilerince bir devlet kararı almışlardır muhtemelen. Ancak bu karar onların yaptıklarını legalleştirmez, çünkü devlet, hukuk ile var olma ehliyetine kavuşur. Bu yüzden yakın bir gelecekte Şentop’un devlet dediği yapı elbette ki yargılanmaktan kurtaramayacak.

Hitler Almanya’sında da Yahudiler, “devlet kararıyla” infaz edilmişlerdi. Sonra bunu yapanların hepsi Nürnberg Mahkemelerinde yargılanıp cezalandırıldı ama asıl cezayı tarih önünde aldılar. Nazizm bugün bütün dünyada bir tiksinti cümlesi olarak kullanılıyor. Tıpkı bir zaman sonra sizin isminizin kullanılacağı gibi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version