Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘O sene, bu sene’… Şampiyon Trabzonspor

‘O sene, bu sene’… Şampiyon Trabzonspor


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

Haftalar öncesinden “adı konan” şampiyonluk artık resmiyete büründü. 2021-22 sezonunun şampiyonu Trabzonspor. Abdullah Avcı yönetiminde yenilmez bir armadaya dönüşen Karadeniz fırtınası, 8. hafta sonunda devraldığı liderlik koltuğunu sezon sonuna kadar bırakmadı. 38 yıllık süren hasret yine bir yerli hocayla sonlandı.

Türkiye’nin futbol şehirleri sıralamasında taraflı tarafsız herkesin ilk sıraya yazacağı yer Trabzon olur. 1967 yılında kurulan Trabzonspor, 1974’te çıktığı o zamanki adıyla 1. Lig şimdinin Süper Ligi’nde sadece iki yıl sonra fırtınaya dönüşecekti. 1976-84 arasına sığdırılan 6 şampiyonluk, futbolumuzda taşları yerinden söken bir devrimdi. Şampiyonluk ilk kez İstanbul dışına çıkmakla kalmamış, şampiyonluk kupasının İstanbul yolunu unuttuğu yıllar başlamıştı. Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer şampiyonluğun mimarı hocalar oldu. Şampiyonluklara uzanan kadronun tamamı yerli oyunculardan, hatta şehrin çocuklarından oluştu. Fırtına 1984’ten sonra giderek gücünü kaybetti. İki kez şampiyonluğun kıyısından döndü ama bir türlü “O sene, bu sene” gelmedi. Ta ki bu sezona gelene kadar.

8. hafta sahasında Fenerbahçe’yi yenerek liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor ilerleyen haftalarda zirvede tek başına kaldı. Son haftalarla kaybettiği puanlar, sadece şampiyonluk ilanını geciktirdi. Antalyaspor yılların hasretinin biteceği maçtı. Bir puan bile, haftalardır devam eden “adı konmuş şampiyonluğun” resmen ilanıydı.

Trabzon şehir olarak bu maça günler öncesinden hazırlandı. Bordo-mavili renklere gönül vermiş binlerce kişi tarihe tanıklık adına şehre akın etti. Biletler dakikalar içinde tükendi. Yüzbinlerin içinden en şanlı olan bilet bulan 40 bin kişiydi. Şehrin farklı alanlarına kurulan dev ekranlarla heyecan meydanlara taşındı.

Saha içindeki mücadele, tribünleri aratmadı. Andreas Cornelius’la henüz 3. dakikada aradığı golü bulan Trabzonspor, karşısında pes etmeye niyeti olmayan bir Antalyaspor buldu. 40 bin ateşli taraftar önünde güçlü rakibiyle başa baş bazı anlarda bir tık daha üstün oynayan bir Antalyaspor vardı. İkinci devrenin başında Ndao ile skoru eşitleyen Antalyaspor, dakikalar sonra öne geçme şansını Fredy ile kaçırdı. Kazanılan penaltıyı Fredy mi kaçırdı yoksa Uğurcan mı kurtardı derseniz tartışmasız Uğurcan derim. Kaptan, takımının yeni bir 1996 sendromu yaşamasının önüne geçti. Dorukhan’la bir kez daha öne geçen bordo-maviler, Haji Wright’in golüne engel olamadı: 2-2.

Maç bitmeden sahaya giren taraftarları hoş görmek lazım. Dile kolay yıllarca beklenen andı. Son dakikaları heyecan fırtınasıyla geçen maç sonunda lazım olan bir puanı alan Trabzonspor, 38 yıllık hasreti bitirdi. Sezonun en iyi futbolunu oynayan takım şampiyon oldu. Tebrikler Trabzonspor. Bir parantez de Antalyaspor için açmak lazım. Nuri Şahin yönetiminde son dönemde lige damgasını vurdu. Gelecek sezon üst sıralarda bir Antalyaspor’u görmek sürpriz olmayacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version