Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

PKK, Cumhur İttifakı için devrede

PKK, Cumhur İttifakı için devrede


YORUM | ALPER ENDER FIRAT

Seçim sathı mailine girmiş Türkiye’de beklenen gelişmenin açıklamasını Duran Kalkan yaptı ve PKK’nın yeniden sahaya sürüleceğini şu sözlerle dile getirdi: “Sınır ötesi operasyonların devam etmesi halinde, savaşı Türkiye’nin bütün metropollerine taşıyacağız.”

Seçim sürecinde, Türk siyaseti için son derece basit ama bir o kadar da etkili PKK kartının, yeniden devreye sokulacağının açıklamasıydı bu.

AKP-Ergenekon ittifakı sıkıntıdaydı ve tıpkı 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşandığı gibi yine devreye gireceklerini söylemiş oldu Duran Kalkan.

7 Haziran 2015 seçimlerinde sıkıntılı bir sürece giren AKP Hükümetinin imdadına yetişip ona 1 Kasım’da iktidarı altın tepside nasıl sundularsa şimdi de sıkıntılar içinde çırpınan Saray’a yardıma koşuyorlar.

Duran Kalkan, TSK’nın operasyonlarını gerekçe göstererek diyor ki bu operasyonlar durmazsa “Biz de savaşı yayacağız. Bakur’da olacak, Türkiye’de olacak bu savaş, metropollerde çok daha etkili bir savaş durumu gelişecek. Kentlerde gelişecek, ovada gelişecek, dağda gelişecek. Yani buna göre hazırlıklar yapılmıştır.”

Türkiye’nin bu durumu tam da Temel’in yolda muz kabuğu görmesi gibi bir durum! Hani Temel yolda muz kabuğu görüyor da İdris’e dönüp “Eyvah yine düşeceğiz,” diyor ya tam da öyle bir şey.

Muhtemel bir seçimde en kilit rolü hiç kuşkusuz HDP seçmeni oynayacak. HDP seçmeninin İstanbul belediye seçimlerinde olduğu gibi muhalefetin adayını desteklemesi halinde Cumhur İttifakının başarılı olabilme ihtimali hiçbir şartta mümkün olmayacak. Öyle ki bir takım güç odaklarının bu açığı siber saldırılarla bile düzeltebilmeleri mümkün görünmüyor. Bu yüzden HDP seçmeni ile Millet İttifakı arasındaki iletişimi bozmak, onları birbirine düşürecek tarzda gelişmelerin olması Ergenekon-AKP İttifakı için bir hayat memat meselesi.

Türkiye’nin seçimi gündemine almasıyla PKK’nın yeniden devreye gireceğiyle ilgili öngörüleri daha önce de defalarca yazmaya çalışmıştım. Daha önceki yıllarda da de ne zaman ihtiyaç duyuluyorsa PKK ortaya çıkıyor, muktedirlere ihtiyacı olanı sağladıktan sonra tekrar kendini dağlara çekiyordu.

Kürt seçmeninin seçimlerde çok kritik bir yerde durduğunun farkında olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’a bir gezi düzenlemiş, şehirde önemli temaslarda bulunmuştu. Selahattin Demirtaş’ın babası başta olmak üzere bir suikast sonucu öldürülen Tahir Elçi’nin, Zübeyir Akkoç’un, şu anda tutuklu bulunan Diyarbakır’ın seçilmiş belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın eşlerinin de aralarında bulunduğu isimlerle görüşmüştü. Daha da önemlisi CHP Genel Başkanı sıfatıyla Kürt kültürü içinde çok önemli bir yere sahip olan Dengbej Evini ziyaret edip Kürtçe Türküler dinlemesi sembolik olarak çok önemli hamlelerdi.

Derin devletin, bu yakınlaşmaya, Batı yakasının Kürtlerin dertlerini anlama gayretleri içinde olmasına karşı bir hamle yapması bekleniyordu. Duran Kalkan, devletin kendilerinden yeniden hizmet beklediğini, bu talep üzerine ülkeyi yeniden kana bulayacaklarını ifade etmiş oldu.

Muz kabuğunu soyup yeniden önümüze attılar ve istisnasız her seferinde o muz kabuğuna basıp yere düştük. Bakalım bu sefer kenardan dolanmayı başarıp bu son derece bildik senaryoyu akim bırakabilecek mi Türkiye.

Kürtlerin İstanbul seçimlerinde davrandığı gibi davranması elbette Millet İttifakının ve toplumsal muhalefetin bu bildik oyuna gelmemesine ve oyunu gördük demesine bağlı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version