Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lokman Çağırıcı’nın istifasında kaset ve 10 milyon dolar şantajı

Lokman Çağırıcı’nın istifasında kaset ve 10 milyon dolar şantajı


HABER ANALİZ | MUHSİN AHMET KARABAY

Lokman Çağırıcı, 15 yıldan bu yana görev yaptığı Bağcılar Belediye Başkanlığından bir gece yarısı ani bir kararla istifa etti. Çağırıcı, müzmin kalp rahatsızlığını gerekçe gösterip görevden ayrılsa da perde arkasında bir kadınla otel odasında çekilen görüntüleri ve 10 milyon dolarlık şantaj olduğu ortaya çıktı.

Lokman Çağırıcı, uzun yıllar Bağcılar Belediyesi’nin kurucu başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın gölgesinde kaldı. 1992’de Bakırköy’den ayrılıp ayrı bir ilçe olmasından itibaren kesintisiz belediye başkanı olan Feyzullah Kıyıklık, 2007’de milletvekili olunca Lokman Çağırıcı’ya gün doğdu.

Çağırıcı için aday olmak demek AK Parti’nin oy deposu Bağcılar’da seçilmek demekti. Bağcılar Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğundan kalkıp başkanlık koltuğuna oturdu. Fakat çok istemesine rağmen bir türlü, Kıyıklık’ın gölgesinden kurtulamadı.

Yeni başkanın medyaya iyi pazarlanması gerekiyordu. Bunun için medyayı iyi bilen, işin içinden birisi arandı. Nurcuların bir grubunun sesi olan Moral FM’den Abdullah Arıdoru basın danışmanı olarak getirildi.

Radyocu kökenli, sektörün tanıdığı Arıdoru, tanıtım çalışmaları konusunda hayli başarılı işler yürüttü. Ancak onun da bir kusuru vardı. Alengirli işleri kamufle etmede yeterince başarılı olamadı.

Lokman Çağırıcı, görev yaptığı sıralarda Arıdoru’nun başka bir özelliğini keşfetti. Güvenilir ve sır tutmayı bilen biri olduğunu fark ettiği Arıdoru’yu özel kalem müdürlüğüne getirdi. Merkezi Bağcılar’da bulunan yayın organları ile kurulan ilişkiler, tanıtım konusunda artık yeterliydi.

AKÇELİ İŞLERİN YANI SIRA OTEL ODALARI DEVREYE GİRİNCE…

AK Partili belediye demek, paranın su gibi akıp istenilen istikamete kanalize edildiği yerler demek. Lokman Çağırıcı, her ay AK Parti İl Merkezine gönderilen “aidatların” ödenmesi konusunda çok titiz davrandı.

Yalnız aidatlar değil, ekstra yapılması gereken işlerin finansmanı konusunda da Lokman Çağırıcı hep önde oldu. Pek çok “sponsorluğu” daha teklif edilmeden, işe yarar gördüklerini önceden haber alıp kendisi talip oldu.

Siyasi İslamcıların günümüzde en büyük çıkmazlarından birisi, ikbale kavuşmadan önceki eşleriyle hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaları. Lokman Çağırıcı da 750 binin üzerindeki nüfusuyla tek başına büyükşehir olma yeterliliğine sahip bir ilçenin belediye başkanı olarak kendince farklı açılımlar yapmak istedi.

Emine Çağırıcı ile evliliği devam etmeli, çocukları Abdurrahman, Sinan ve Yunus Emre yaşananları bilmemeliydi.

İlk yaptığı “kaçamaklarda” bir sıkıntı yaşamaması Çağırıcı’nın cesaretini artırdı. 1965 doğumlu, kendisine iyi bakmış ve kendini nüfus cüzdanında yazandan daha genç hissediyordu. Uzun süre ilişkilerini devam ettirdi.

“Otel odası işlerinde” yolunda gitmeyen tarafların olduğu günlerde belediye birimlerini ziyarette bir öfke patlaması yaşadı.

Çağırıcı adından medyada epey zamandır söz edilmiyordu. Bu yılın başlarında M. Köse adındaki bir memurla olan diyaloğunun medyaya sızması kamuoyunda hayli gündem oldu.

SEN KİMSİN BELEDİYE BAŞKANI?

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı kendisi ile fotograf çektirmek istemeyen memura hakaret ve tehdit etti.

“Oğlum bunun sicili ile niye oynamıyorsunuz?” dediği memur açığa alındı.

İş güvencemiz örgütlülüğümüzdür! pic.twitter.com/PAWdglYrQp

— UMUT-SEN (@Umut_Sendikasi) January 19, 2022

Lokman Çağırıcı, birimleri ziyaret ederken çalışanlar fotoğraf çektirmek istedi. Ancak görevli memurlardan M. Köse, fotoğrafta yer almak istemedi. Bunun üzerine kendini kaybeden Çağırıcı, kadraja girmek istemeyen memura hakaretler yağdırdı.

Başkanın emri yerine getirildi ve siciliyle oynanıp memur açığa alındı. Bu olay çok geçmeden unutulup gidecekti. Nitekim aradan daha bir ay bile geçmeden arşivler arasına karıştı.

BÜTÜN BUNLAR OLURKEN YOLUNDA GİTMEYEN BİR ŞEY VARDI

Başkan Çağırıcı, son zamanlarda mahrem buluşmalarını komşu ilçe Küçükçekmece’de bir otelde yapıyordu. Kartaltepe Mahallesinde bulunan otel tanıdığı güvendiği bir kişiye aitti.

Her şeyin yolunda gittiğini sandığı bir sırada Sahra Otelcilik Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet M. ve Zeynep K. ortaya çıktılar. Ellerinde otel odasında bir kadınla olan görüntülerinin bulunduğunu söyleyip para istediler.

İstedikleri para öyle gizli kapaklı ödenebilecek bir rakam değildi. Tam tamına 10 milyon dolar.

Anlaşılan şantajcılar, belediyenin büyüklüğünü ve dönen işleri de hesaba katıp bir rakam belirlemişler gibiydi. Başkan Çağırıcı, kendisini arayanlara evet veya hayır demedi. Süre istedi.

Anlaşıldığı kadarıyla buluşma sıklaşınca bunu paraya tahvil etmek amacıyla odaya gizli kamera yerleştirmişler. Para isteyenler, kiminle nerede nasıl buluştuğunu, hangi odaya hangi gün ve saatte gittiğini söylüyorlardı.

Günlerce konuyu kimseye açmadan düşündü. Ne yapabilirdi, nasıl hareket etmeliydi? Sonunda konuyu avukatlarına açmaya karar verdi.

Hukuki yola başvurmaya karar verdiler. Yargı muhabiri Seyhan Avşar’ın halktv.com.tr’de yer alan haberine göre, para isteyen Ahmet M. ve Zeynep K. hakkında savcılığa başvuruldu.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, şantaj yaptıkları öne sürülen iki kişi Bakırköy Gasp Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınıp sorguladı. Geçtiğimiz Pazar günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar. Ahmet M. Metris Cezaevine, Zeynep K. da Bakırköy Kadın Cezaevine konuldu.

Şüpheliler hakkında “Özel hayatın gizliliğini ihlal etme”, “Suç işleme amacıyla örgüt kurma” ve “Şantaj” suçlarından işlem yapıldı.

SAHURDA GELEN İSTİFA KARARI NASIL ALINDI?

Lokman Çağırıcı, 2007’den bu yana aralıksız görev yaptığı Bağcılar Belediye Başkanlığından 13 Nisan 2022’nin ilk saatlerinde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.

Çağırıcı’nın uzunca bir süreden bu yana kalp rahatsızlığı yaşadığı doğruydu. Lakin, istifasının yaşadığı hastalığıyla doğrudan ilişkisi yoktu. AK Partili bir siyasetçi görevinden istifa ediyorsa bunun altında mutlaka başka bir neden vardır.

Tepelerin birinden esen bir rüzgâr söz konusudur. Olayın AK Parti Genel Başkanlığınca duyulmasından sonra Beştepe’ye intikal ettirildi. “Sağlık gerekçesiyle istifa etsin” denilince, Lokman Çağırıcı’ya bir istifa mektubu yazıldı.

İstifa olayının ardından sosyal medyadan yine bildik tartışmalar yürütülmeye başlandı. Kimi Çağırıcı’nın yaptığını ayıplarken, iktidara yakın hesaplar da özel hayatın bu kadar irdelenmesinin etik dışı olduğunu öne sürüyor.

Deniz Baykal, özel kalem müdürü Nesrin Baytok’la kaydedilen görüntüleri üzerine CHP Genel Başkanlığından istifa etmişti. Bu görüntülerin medyaya servis edilmesi üzerine benzeri bir etik tartışması yaşanmıştı. Tayyip Erdoğan, Başbakan sıfatıyla 2011 seçimleri öncesinde 4 Mayıs’ta gittiği Kastamonu’da halka hitap ederken, bu görüntüler için, “Ne özeli, genel genel genel” diye meydanda haykırmıştı.

İktidarda oturanlar, Deniz Baykal’ın görüntüleri çıkınca, “genel” deyip konuşmaya devam etti. MHP’li vekillerin görüntüleri ortaya saçıldığında, “Milliyetçi muhafazakâr geçinenlerin yaptıklarına bakın siz” diye ağızlarına sakız yaptılar.

Gün gelip devran dönünce Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun benzeri görüntüleri ortaya çıkınca, “Bel altı vurmak siyasette olmaz” demeye kalktılar. Aynı sözler şimdi Lokman Çağırıcı için söylenmeye başlandı.

AK Parti’de birisi istifa ediyorsa şunu unutmayın. Ortada kapatılamayacak kadar büyük bir ayıp vardır. İstifa emdi de en tepeden geldi demektir.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version