Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

15 Temmuz için uluslararası soruşturma çağrısı yaptı: O savcı ve hakimler yutmaz

15 Temmuz için uluslararası soruşturma çağrısı yaptı: O savcı ve hakimler yutmaz



Erdoğan’ın 15 Temmuz’la ilgili “Eniştemden öğrendim” gibi çelişkili açıklamalarına işaret eden Bayraktaroğlu, “15 Temmuz uluslararası bir mahkemede bir sorgulama, bir yargılama yapılırsa, o savcılar, o yargıçlar böyle bir şeyi yutmazlar” diye konuştu.



“TARAFSIZ YARGILAMA OLMADAN ŞÜPHELERİM KALKMAYACAK”

Gazeteci Memduh Bayraktaroğlu, Amerika’da faaliyet gösteren insan hakları kuruluşu Huddled Masses’in YouTube kanalında, Dr. Ali Yurtsever’in Türkiye’nin gündemine dair sorularını cevapladı.

15 Temmuz için önceden hazırılık yapıldığının anlaşıldığını söyleyen Bayraktaroğlu, şöyle konuştu:

“Nereden biliyoruz hazırlıklı olduğunu? Askeri darbe dönemlerinde bile, bir gecede bu kadar çok insan tespit edilemedi. Ben diyorum ki, 15 Temmuz tam olarak, gerçek manada bağımsız, tarafsız gerçek yargıçların bulunduğu ve bütün dünya kamuoyuna açık mahkemelerde yapılıp da soruşturulmadığı sürece, 15 Temmuz’un üzerindeki benim şüphem hiç kalkmayacak.”

“BİR DEDİĞİ DİĞERİNİ TUTMUYORSA DEMEK Kİ KANDIRIYOR”

Erdoğan’ın 15 Temmuz’la ilgili çelişkili açıklamalarına da dikkat çeken Bayraktaroğlu şunları söyledi:

“Hayat bana bir şey öğretti” diyerek, şu tespitleri yaptı: “Ben bir kurmay albay damadıyım. Rahmetli kayınpederim çok dürüst, düzgün bir insandı. O derdi ki, ‘Eğer aldatılmak istemiyorsan seninle beraber çalışanlar tarafından, onlara bilhassa rakamlarla ve olaylarla ilgili aynı soruyu sık sık sor. Eğer cevabını sık sık değiştiriyorsa bil ki seni kandırıyordur.’ Çünkü atmış bir şey, hakikisini unutuyor. Şimdi bakın bir ülkede bir askeri darbe girişimi olmuşsa, o ülkenin tepe yöneticileri o darbeyi herhalde akrabalarından öğrenmez. Bir bir akrabasından, başka gün bir yardımcısından öğreniyorum diyorsa, benim kayın pederimin haklılığı ortaya çıkıyor. Demek ki kandırıyor.”

“O SAVCILAR BÖYLE ŞEYLERİ YUTMAZ”

15 Temmuz’la ilgili şüphelerin ortadan kalkması ve gerçeğin ortaya çıkması için uluslararası mahkemelerin soruşturma yapmasının önemine işaret eden Bayraktaroğlu, “15 Temmuz uluslararası bir mahkemede bir sorgulama, bir yargılama yapılırsa, o savcılar, o yargıçlar böyle bir şeyi yutmazlar. Bizimkiler de yutmuyor. Ama etfal-i iyal (çoluk çocuk) var. Mehmet Akif’in dediği gibi, ‘evde çoluk çocuk var’ diye korkuyorlar. Ama olmaz” diye konuştu.

“YÜREĞİM YANIYOR, YAPMAYIN YA HU”

Cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlalleri için “Çok yüreğim yanıyor” diyen Bayraktaroğlu, şunları kaydetti:

“Üzerinden 40 sene geçti, cezaevinde 80 gün yattığım için, bana öyle bir koydu ki. Masum bir insanın 1 dakikası var ya, bir dakika özgür olmak istiyorum diyebilmek çok güzel bir şey. Ama 1 dakika bile özgür olamıyorsunuz içeride. Bakın işte bir insan öldü, 84 yaşında (Nusret Muğla) bir insan öldü. Geri gelme ihtimali hiç yok. Parasını çalsaydılar, malına mülküne el koysaydılar, derdin ki ‘Kardeşim dışarı bırakın, alın malını mülkünü gidin’ Yapmayın ya hu.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version