Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sizin Allah’ınız Şeytan mı?

Sizin Allah’ınız Şeytan mı?


YORUM | AHMET KURUCAN

“Cenab-ı Allah biliyor. Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler hiç ihanet etmedik. Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır.”

Bu sözler İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun iki gün önce Bursa AKP il başkanları toplantısında söylediği cümleler. Dini istismarda el yükseltme diye nitelendirdiğim bu sözlere iki günden beri yazılı ve görsel boyutlarıyla sosyal medya mecralarında çok güzel cevaplar verildi, yorumlar yapıldı. Bunlar arasında Said Sefa’nın söyledikleri şâyân-ı dikkatti. O hızlı konuşma üslubu içinde iktidar ve yaptıklarını özetleyip “Size bunları Allah mı yaptırıyor?” sorusu ile bitirdiği cümlelerini aktarayım.

Şöyle diyor Said Sefa: “Kokain satıcılığını size Allah mı yaptırıyor? Uyuşturucu satıcılığını size Allah mı yaptırıyor? İstanbul’u ve Türkiye’yi uyuşturucu merkezi haline getirmeyi size Allah mı yaptırıyor? Hırsızlığı, yolsuzluğu, talanı size Allah mı yaptırıyor? Bir gecede milyarlarca dolar milletin parasını çalmayı size Allah mı yaptırıyor? Ekonomik değerlerle oynayıp milleti ekmek kuyruğunda bekler hale getirmeyi size Allah mı yaptırıyor? Yüzbinlerce insanı evinden barkından etmeyi size Allah mı yaptırıyor? Milyonlarca insanı politik gerekçelerle hapishanelere atmayı, süründürülmeleri, yurt dışına gitmeye mahkum etmeleri, Meriç ve diğer yerlerde boğulmalarına vesile olmayı size Allah mı yaptırıyor? Kürt illerine tankla tüfekle girmeyi ve yerle bir etmeyi size Allah mı yaptırıyor? Ötekileştirmeyi kutuplaştırmayı size Allah mı yaptırıyor? Sizden olmayan bütün insanları terörist görmeyi size Allah mı yaptırıyor? Kanserli küçük çocukların tedavi olmalarını engellemeyi, pasaportlarını iptal etmeyi yurt dışına çıkmaları ve ölüp kalmalarını size Allah mı yaptırıyor? Kanserli çocukların anne babalarını görmemeyi size Allah mı yaptırıyor? Kanserli kadınların eş hasretleri ile olup gitmesini size Allah mı yaptırıyor? Hapishane son kerteye gelmiş, ölmeye yakın insanların, kendi kendilerine tek başına bakamaz olan insanların hapishaneler de çürümelerini ve ölümü beklemelerini size Allah mı yaptırıyor? Yüzbinlerce insanı fişletmeyi size Allah mı yaptırıyor? Kendi haklarını savunan öğrencilerin başlarına atamış olduğunuz rektöre isyan ediyor diye gece yarısı evlerini basmayı ve onları evlerinden almayı size Allah mı yaptırıyor? Kurmuş olduğunu o kumpasa düşen sadece ve sadece emirlere riayet etmiş olduğu için sokağa çıkan ve ne olduğunu bilmeyen askeri öğrencilere müebbet hapis cezası verip hapishanede süründürtmeyi size Allah mı yaptırıyor? Hapishaneye atmış olduğunuz insanlara kadın, genç, ihtiyar demeden işkence etmeyi size Allah mı yaptırıyor? Kurduğunuz şirketlerle devleti soyup soğana çevirmeyi size Allah mı yaptırıyor.”

Said Sefa sözlerini şöyle bağlıyor: “Evet, bunları size sizin inandığınız Allah yaptırıyor. Çünkü siz şeytanı ilahlaştırmışsınız. Sizin ilahınız şeytan olmuş.”

Ben bu değerlendirmeye bir ilavede bulunmak istiyorum. Süleyman Soylu nasıl bu cümleleri ile “Allah’ın vasıflarını üzerinde taşıyan lider, O’na dokunmak ibadettir” ve benzeri sözlerin üzerine çıktı ve el yükselti ise, ben de Said Sefanın bu sözlerine el yükselterek katkıda bulunmak istiyorum ve diyorum ki: eğer dediğiniz gibi bu yaptıklarınızı size Allah yaptırıyorsa ben o Allah’a inanmıyorum. Zira ben biliyorum ki onları size Allah yaptırmıyor, aksine nefsiniz, iradeniz, ihtiyarınız yaptırıyor. Yani siz bile isteye yapıyorsunuz. Ama illa birileri yaptırıyor diyeceksek Said Sefa’ya katılıyorum; onu size şeytan yaptırıyor ama siz ona Allah diye tapıyorsunuz. 

Nereden nereye Allah’ım! 8 yıl önce Hilmi Yavuz “çalıyorlar ama çalışıyorlar” ekseninde sorulan bir soruya “Böyle bir şeyin İslami hiçbir bağlamda meşrulaştırılması mümkün değil. Slogan bir şekilde söylemek gerekirse “adamlar haram yiyor, helal olsun” demeye gelir. Bunun İslami herhangi bir temeli olabilir mi? Adam haram yiyor ama başka iyi şeyler yapıyor diye haram yemesine göz yummamız gerekiyor. Bu mudur Müslümanlık?” diyerek cevap veriyor ve ardından: “Ben de diyorum ki “Ak Parti Müslümansa ben Müslüman değilim kardeşim.” diyordu.

Ben ise bugün onların inandığı Allah’a inanmıyorum diyebiliyorum. Ah ki ne ah!

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version