Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Napoli sakata geldi

Napoli sakata geldi


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

İtalya Serie A’da ilginç gelişmeler oluyor. Geçen yıl Juventus’un üst üste 9 yıl süren şampiyonluk serisi noktalandı. Bu yıl Juventus yine zirvenin uzağında. Zirvede iki Milano ekibi, Inter ve Milan yer alıyor. Sezona mükemmel bir başlangıç yapan Napoli, son haftalarda peş peşe kayıplar yaşayınca önce liderlikten oldu sonra zirvenin epey gerisine düştü. Napoli’nin belini büken sakatlıklardı.

LİVERPOOL’UN BELİNİ BÜKTÜ

Liverpool 2019-20 sezonunda rekorları alt üst edip şampiyon olurken, sonraki yıllarda da şampiyonluğun bir numaralı favorisi olarak öne çıkmıştı. Jürgen Klopp’un ekim 2015’de inşa etmeye başladığı Liverpool nihayet meyvelerini topluyordu. 30 yıllık şampiyonluk hasreti bitmekle kalmamış, şampiyonluk serisi hayali kurulmuştu. Ancak 2020-21 sezonu Liverpool için tam bir kabus olacaktı. Neticede Manchester City’ye göre daha sınırlı kadrosu olan bir ekipti.

ŞAMPİYONUN 17 PUAN GERİSİNDE

Klopp sezonu 15-16 oyuncuyla tamamlamıştı. Herkesin ezberlediği bir ilk 11 vardı. Planları altüst eden, gelen sakatlıklar olmuştu. Defansın yıkılmaz kalesi Virgil van Dijk daha sezonun ilk haftalarında sakatlanıp sezonu kapattı. Andy Robertson, Matip, Joe Gomez, Muhammed Salah, Alexander-Arnold, Thiago, Fabinho ve Alex Oxlade-Chamberlain haftalar süren sakatlıklar yaşayınca, Liverpool önlenemez güç kaybı yaşadı. Sezonu şampiyon City’nin 17 puan gerisinde üçüncü tamamladı. Rakiplerine değil, sakatlıklara yenildi.

KÜLLERİNDEN DOĞAN GÜNEYLİ

Liverpool’un geçen yıl yaşadığı kabusu bu yıl Napoli yaşıyor. Efsane Maradona döneminde iki kez Serie A şampiyonluğu yaşayan Napoli, Avrupa arenasında da kupa kaldırmıştı. Maradona sonrası çöken Napoli, bir dönem iflas edip Serie C’ye kadar düşmüştü. Küllerinden yeniden doğan takım, hızla ait olduğu yere doğru yükselmeyi başardı. 2007-08 sezonuyla döndüğü Serie A’da, ilk iki yılı hariç sezonları hep zirveye yakın tamamladı. Aradan geçen yıllarda 4 kez sezonu şampiyonun hemen arkasında tamamladı. Zirveye çok yaklaştı ama özlenen şampiyonluk bir türlü gelmedi.

OTURMUŞ SİSTEM, İSTİKRARLI OYUNCULAR

Sezona Luciano Spalletti yönetiminde başlayan Napoli’nin oturmuş bir kadrosu vardı. Defansın önemli ismi Koulibaly 7, Maryo Lui 5, Dries Mertens 8, Piotr Zieliński 5, Lorenzo Insigne 10, Fabian Ruiz 4 ve Ospina 4 yıldır Napoli formasını giyiyor. Bu isimler takımın değişmezleri arasında bulunuyor. Yıllarca birlikte oynayan oyuncular sayesinde Napoli çarkları sorunsuz işledi.

  1. HAFTADA İLK MAĞLUBİYET

Sezona mükemmel ötesi bir başlangıç yaptı. İlk 8 hafta tüm maçlarını kazanıp 24 puan topladı. İlk puan kaybını 9. hafta Jose Mourinho’nun takımı Roma karşısında berabere kalarak yaşadı. İlk mağlubiyetini ise 13. haftada son şampiyon Inter deplasmanında 3-2’lik skorla aldı. Napoli’nin hızlı bir düşüşe geçmesi sakatlıklar ve koronavirüs vakalarıyla başladı. Defansın en önemli ismi Koulibaly 15. hafta deplasmanda oynanan Sassuolo maçının son bölümünde sakatlanıp oyundan çıktı. Kas sakatlığı yaşayan oyuncunun ne zaman formasına kavuşacağı belirsiz. Koulibaly’nin olmadığı 4 maçın 3’ünde Napoli sahadan mağlup ayrıldı.

EN ÖNEMLİ İSİMLER TRİBÜNDE

Orta sahanın beyni Fabian Ruiz, kaptan Lorenzo Insigne ve forvet Victor Osimhen sakatlar kervanına katılan başka isimler. Bu isimlere kadro dışı bırakılan Filippo Costa ve özel izin alan Konstantinos Manolas’ın eklenmesiyle Napoli’nin işleyen tüm çarkları durdu. Oynadığı son 5 maçtan sadece birer galibiyet ve beraberlik çıkartıp, 3 kez sahadan mağlup ayrıldı. 3 yenilginin tamamını sahasında Atalanta, Empoli ve Spezia karşısında aldı. Atalanta dışındaki diğer iki maça mutlak favori olarak çıktı. Bu süreçte tek teselli zirve mücadelesindeki rakibi Milan’ı deplasmanda yenmesi olması.

GERİ DÖNÜŞ BELİRSİZ

Üst üste kaybedilen puanlarla önce liderlik koltuğunu Inter’e devretti. Ardından düşüş devam ettikçe liderle arasında fark açıldı. Şu an lideri 7 puan geriden takip ediyor. Sakat oyuncuların ne zaman geri döneceği belirsizliğini korudukça, Napoli için kabus devam ediyor.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version