Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ASELSAN-Bayraktar işbirliği satışa gider mi?

ASELSAN-Bayraktar işbirliği satışa gider mi?


Öncelikle şunu söylemem gerekiyor, Artı Gerçek’te yazı günlerimde değişiklik yaptık, yeni gelen arkadaşlar dolayısıyla da bir düzenleme yapmak istedim, +Gerçek TV’de yaptığım programların da aynı güne denk gelmesi bu değişikliği yapmamıza neden oldu. Benden 2 günde kurtuluyordunuz, buna gönlüm razı olmadı ve analiz ve söyleşiler hariç 4 gün sizinleyim, yazılar Salı-Cuma, Ustura Çarşamba ve Seçme Saçmalar da Pazar günleri olacak.

Gelelim ana konuya. Son günlerde ASELSAN’ın Katar yada Birleşik Arap Emirlikleri’ne satışı olma olasılığı çok konuşuldu. Öncelikle ilginç gelişmelere arka arkaya bakalım:

1- Sedat Peker Avrupa’ya çıktı ve bikaç açıklama yaptı.

2- Bir anlamda Avrupa’da kalamayan Peker Birleşik Arap Emirlikleri’ne geldi.

3- Peker, BAE’de herkesin mafya olarak algıladığı ama esasında Derin Devlet’i bağlayan açıklamalarda bulundu.

4- Türkiye, daha doğrusu BAE’yi 15 Temmuz Darbe Girişimi konusunda çok ciddi suçluyordu. Neredeyse ABD’yi olay dışı gösterip, sadece BAE suçluyordu.

5- Sedat Peker’in videoları herkesin dilindeydi ve Erdoğan kanadı 3,5 atmaya başladı.

6- Erdoğan perde arkasından BAE ile görüşmelere başladı ama ilk etapta sonuç vermedi.

7- Derin Devlet bir şekilde Peker’i daha fazla suçlayarak ölüm tehditini son noktaya getirdi ve saldırı planladı.

8- BEA ülkesinde öldürülmesinin prestij olarak kötü olacağından Peker’le istihbaratı görüştürerek video yapmasını engelledi.

9- Bunun üzerine Peker Twitter’dan açıklamalarına devam etti.

10- BAE bisüre sonra Peker’in tweet atmasını da engelledi ve Peker Deli Çavuş kod adında ve gazeteci Erk Acarer vasıtasıyla söylemek istediklerini söylemeye devam etti.

11- Bu arada BAE’den bir prens Türkiye’ye geldi ve ASELSAN’ın BAE’ya satılacağı konuşulmaya başlandı.

12- Aynı zamanda Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın şirketi Baykar ASELSAN ile anlaşma yaparak İHA’ların kamera alımını garantiye aldı.

13- Sedat Peker, BAE istihbaratı tarafından uyarıldı ve interneti kesildi, telefonuna el konuldu. Peker için tecrit zamanı başlamış oldu, avukatı bile 5 gün ulaşamadı.

14- ABD uyuşturucu müessesi Peker’den uyuşturucu bilgi ve belgelerini istedi ama Peker vermeyeceğini açıkladı.

15- Deli Çavuş Twitter’dan önemli bilgiler deşifre edeceğini bir şekilde açıkladı, Erk Acarer de Peker’in gözaltına alındığını yalanladı.

16- Erdoğan Katar’a gitti, Türkiye’ye gelen BAE prensiyle 10 milyon dolarlık bir anlaşma imzalandı ama şimdilik bu imzanın ne karşılığı yapıldığı çözülemedi.

Şimdi ben cidden merak ediyorum, bütün bunların arka arkaya olması ve tam da bunların ortasında Baykar şirketiyle ASELSAN’nın anlaşma yapması size ilginç gelmiyor mu, uçak yapabilen ASELSAN neden SİHA ve İHA’ları kendi yapmıyor da başkomutanın damadı yapıyor?

“Herşeyi yapabiliriz” diye açıklamalar yapan damat, neden kamera yapamıyor, yoksa askeriyenin maaş ödediği mühendis komutanlardan az masrafla satın almak çok mu yerli ve milli bir vatanseverlik oluyor bu durumda.

Ben şimdi merak ediyorum, ASELSAN aleni yada üstü kapalı bir şekilde damada satılır mı, satılmaz mı?

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version