Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Real Madrid çöküşteki İspanyol futbolunun umudu oldu

Real Madrid çöküşteki İspanyol futbolunun umudu oldu


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

Şampiyonlar Ligini açık ara en çok kazanan ekip olan Real Madrid, Avrupa arenasında son yılları sıkıntılı geçirdi. 2016-18 arasında üç yıl üst üste Zinedine Zidane yönetiminde kupaya uzanan eflatun-beyazlılar takip eden iki yılda son 16 turunda Devler Ligi’ne veda etti. Geçen yıl yarı finale kadar gelip taraftarını heyecanlandırsa da Chelsea’ye elenmekten kurtulamadı. Sezona Carlo Ancelotti yönetiminde başlayan Real Madrid, La Liga ve Şampiyonlar Ligi’nde favori konumuna yükseldi.

REAL-BARÇA EKSENİ PARÇALANDI

Şampiyonlar Liginde 2009-2018 yılları arasında İspanyol damgasının vuruldu. Bu süreçte Real Madrid 4, Barcelona ise 3 kez Kupa 1’in sahibi oldu. Önceki 10 yıla baktığımızda kupa sadece üç kez İspanya’ya gitmişti. 1998-2008 arasında Real Madrid iki, Barcelona ise bir kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 2018’den itibaren Şampiyonlar Ligi finalleri İspanyol ekipleri olmadan oynandı. Bir kez Almanlar (Bayern Münih) iki kez de İngilizler (Liverpool, Chelsea) kupayı müzesine taşıdı. Son 3 yılda İspanyollar adına en başarılı takım, yarı final oynayan Real Madrid’di.

5 TAKIMDAN 4’Ü ELENEBİLİR

Villarreal’in Avrupa Ligi’ni kazanmasıyla Şampiyonlar Ligi gruplarına 5 ekip gönderen İspanyollar’dan gruptan çıkmayı son maçlar öncesinde sadece Real Madrid garantiledi. Son haftaya Barcelona ve Villarreal gruplarında ikinci, Atletico Madrid ve Sevilla ise üçüncü sırada girdi. Her 4 ekibin de gruptan çıkma şansı sürüyor. Elbette tersi de söz konusu.

BAYERN MAÇI ÇOK KRİTİK

Barcelona son hafta grupta tüm maçlarını kazanan Bayern Münih’in konuğu olacak. 2019’da tarihi hezimet yaşayıp 8-2 yenildiği rakibine, bu yıl da Nou Camp’ta 3-0 yenilmekten kurtulamamıştı. Barcelona’yı bir puan geriden takip eden Benfica, sahasında grubun sonuncusu Dinamo Kiev’i konuk edecek. Barcelona’nın gruptan çıkması için beraberlik bile yetmeyebilir. Benfica kazanırsa, geriye tek seçenek Bayern’i deplasmanda yenmek kalıyor. Yoksa uzun bir aradan sonra ilk kez Barcelona, Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında veda edecek.

G Grubu’nda üçüncülük koltuğunda oturan Sevilla, son hafta bir puan üstündeki RB Salzburg’un konuğu olacak. Grupta tüm ekiplerin çıkma şansı bulunuyor. Lider Lille 8, RB Salzburg 7, Sevilla 6 ve Wolfsburg 5 puanda. Wolfsburg – Lille, RB Salzburg – Sevilla maçları büyük heyecan içinde oynanacak.

GASPERİNİ’DEN PUAN ALABİLECEKLER Mİ?

F Grubu’nda sahasında Manchester United’a yenilen Villarreal’i son hafta kabus bir deplasman bekliyor. İtalyan ekibi Atalanta’dan en az bir puan çıkarmak zorunda. Gian Piero Gasperini yönetiminde farklı bir kimliğe bürünen Atalanta, galip gelip adını son 16 turuna yazdırmak istiyor. Villarreal’in işi oldukça zor.

SİMEONE’NİN İSTİKRARSIZ SEZONU

Son La Liga şampiyonu unvanıyla Devler Ligi’nde boy gösteren Diego Simeone’nin Atletico Madrid’i “ölüm grubu” denen grupta kötü bir performans sergiledi. Liverpool’un 5’te 5 yaptığı kulvarda ikinci FC Porto’nun 5, üçüncü ve dördüncü sıradaki Atletico Madrid ve Milan’ın 4 puanı bulunuyor. 5. hafta sahasında Milan’a yenilerek, son 16 turunu zora sokan Atletico son maçta FC Porto’nun konuğu olacak. Üç ekipten biri yoluna devam edecek. İbre FC Porto’dan yana.

INTER’LE LİDERLİK MAÇI

Barcelona, Sevilla, Atletico Madrid ve Villarreal’in Şampiyonlar Ligi macerasını son 90 dakika şekillendirecek. Dördü birden elveda diyebilir. Geriye tek Real Madrid kalıyor. Inter galibiyetiyle gruplara başlayan Real Madrid, ikinci maçında son yılların en büyük sürprizine imza atıp evinde Moldova temsilcisi FC Sheriff’e yenilmişti. Ancak şoku kısa sürede atlatan Real, Shakhtar Donetsk’i iki maçta da yenmeyi başardı. 5. hafta deplasmanda FC Sheriff’i 3-0’la geçip tur biletini cebine koydu. Gruptan Real Madrid’le beraber Inter de çıkmayı garantiledi. Son hafta sahasında Inter’i konuk edecek olan Real, gruptan lider çıkmanın planını yapıyor. Bunun için beraberlik yetiyor.

LA LİGA’DA FAVORİ

La Liga’da da Real zirvede bulunuyor. Barcelona’nın çalkantılı süreci devam ederken, Atletico Madrid de istikrarsız skorlara imza atıyor. 30 puanla liderlik koltuğunda oturan Real’i, 29 puanla Real Sociedad, 28 puanla Sevilla takip ediyor. Atletico’nun 4, Barcelona’nın 10 puan önünde bulunuyor. Real’in attığı 32 golün 18’inin altında Karim Benzema ve Vinicius Junior imzası var. Benzema 10, Vinicius 8 gol kaydetti. Her iki isim asist listesinde de ilk sırada Benzema 7, Vinicius 3 asistle skora katkı verdi. Benzema, Şampiyonlar Ligi’nde ise 5 golle takımın en skorer ismi.

DEVLER LİGİNDE SÜRPRİZ OLUR MU?

Geride kalan maçlara göre yapılan Şampiyonlar Ligi güç sıralamasında Real Madrid beşinci konumda bulunuyor. Önünde Bayern Münih ile birlikte üç İngiliz ekibi City, Liverpool ve Chelsea bulunuyor. Bu ekiplerin yanı sıra PSG’nin de form ve kadro kalitesini dikkate aldığımızda Real Madrid’in kupa şansını konuşmak için erken. Ancak şu ana kadar gösterdiği performansa da zaten kimse “mümkün” demiyordu. Kim bilir, belki sürpriz sona imza atar.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version