Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Korku tünelinden Fenerbahçe çıktı 

Korku tünelinden Fenerbahçe çıktı 


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK 

Zirvenin Anadolu kulüplerinin kontrolüne geçtiği Süper Lig’de, derbi bir başka anlam kazanıyordu. Galatasaray’ın kaybetme opsiyonu vardı. Rakibi Fenerbahçe’nin ise böyle bir lüksü daha doğru ifadeyle şansı yoktu. Her ne kadar Ali Koç, “Galatasaray maçını kaybetsek bile teknik adam değişikliği olmayacak” dese de, bu sözün bir kıymeti yoktu. Zira, derbi mağlubiyeti sadece Pereira’nın değil Ali Koç’un da koltuğunu sarsacaktı.

SZALAİ’YE SÜRPRİZ KESİK

Fatih Terim son haftalarda netleştirdiği ilk 11’i sahaya sürerken, Vitor Pereira’nın sürpriz tercihleri vardı. 12 hafta boyunca üçlü defans oynatan Pereira, Galatasaray karşısına 4’lü defansla çıktı. Ferdi Kadıoğlu’nu sağ bek oynattı, sol bekte Novak’a görev verdi. Asıl soru işareti stoper hattında Tisserand’ı Atila Szalai’ye tercih etmesiydi. Geldiği günden beri takımın en iyilerinden biri olan Szalai’nin kesik yemesi izaha muhtaç bir durum. Valencia’nın yokluğunda Berisha doğru tercihti. Elbette gözler son dönemde varlığını sahaya yansıtamayan Mesut Özil üzerinde olacaktı. Yine Fenerbahçe’de aynı özelliklere sahip orta saha oyuncuların nasıl bir performans göstereceği bir başka merak konusuydu.

İLK GOL KEREM’DEN

Mustafa Muhammed ve Diagne’den umudunu kesen Fatih Terim’in, Halil Dervişoğlu – Kerem Aktürk ikilisinin yanına Morutan’ı yerleştirmesi, rakibe oyun kurma esnasında baskı kurmayı hedefliyordu. Fenerbahçe’nin teknik ayaklarına karşılık, Galatasaray kaptığı toplarla hızla rakip kaleye gitme planı kurmuştu. İlk düdükle birlikte Fenerbahçe topu ayağında tuttu. Galatasaray kaptığı toplarla 2-3 pas yapıp rakip kale önünde pozisyona girdi. 

Ancak ilk ciddi pozisyon Fenerbahçe’den geldi. Muslera kalesine atılan iki topu da rahat kurtardı. Hızlı çıkılan atakta topu rakip sahaya taşıyan Kerem, son vuruşu yapıp topu ağlarla buluşturduğunda dakikalar 16’yı gösteriyordu. Tisserand’ın mevkiini boşaltması, Kerem’in bomboş kalmasına yol açmıştı.

DEVRE ARASINDA 6 SARI KART

Golden sonra üstünlük Galatasaray’a geçmesine rağmen Fenerbahçe ısrarla top çevirmeyi tercih etti. Berisha’yı tehlikeli bölgede topla buluşturmada başarılı olamadılar. Galatasaray’ın yüklendiği dakikalarda İrfan Can’ın Mesut Özil’e gönderdiği pas, golü getirdi. Mesut’un attığı 70 metrelik depar kadar, son vuruştaki ustalığı 32. dakikada skoru eşitledi. Beraberlik sonrası moral ve oyun üstünlüğü Fenerbahçe’ye geçti. İlk devre karşılıklı atılan iki golle berabere bitti. Kayda değer bir not da, ilk devre gösterilen 6 sarı kart oldu.

İPTAL EDİLEN GOL VE UZATMALARDA GALİBİYET

İkinci devre yine pozisyonlara giren Fenerbahçe, tehlikeli olan Galatasaray oldu. Güney Koreli Kim, kritik müdahalelerle skorun değişmesini önleyen isimdi. Yine genç kaleci Berke, Cicaldau’nun köşeye giden vuruşunda, Diagne ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda başarılı oldu.

83. dakikada Tisserand’ın ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle, Fenerbahçe açısından sıkıntılı dakikalar başladı. Tisserand’ı oyundışı bırakan faul atışında Diagne kafayla topu ağlarla buluşturdu. Sarı-kırmızılı oyuncuların dakikalar süren gol sevincine, Fenerbahçeli oyuncuların itirazı eşlik etti. VAR kontrolü sonunda Diagne’nin Berisha’ya faul yaptığı kararı çıkınca, skor yeniden 1-1’e döndü.

Kalesinde üst üste tehlikeler yaşayan Fenerbahçe, 90+4’te Crespo’nun müthiş vuruşuyla 2-1 öne geçti. Muslera’nın müdahalesi yeterli olmadı. Son dakikaları heyecan fırtınası ile geçen derbiyi Fenerbahçe kazanıp, 4 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version