Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Azadi Partisi’nden Erdoğan’a: Sorunu ötelemek kimseye fayda getirmez

Azadi Partisi'nden Erdoğan'a: Sorunu ötelemek kimseye fayda getirmez

DİYARBAKIR – Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” açıklamasına tepki gösteren Azadi Partisi, “Hala hak talebinde bulunan Kürtler terör suçuyla suçlanıyor ise bitmeyen ve sadece ötelenen bir mesele var demektir” dedi. 

Azadi Partisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunun olmadığına dair beyanlarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Erdoğan’ın, “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik” şeklindeki beyanına yer verilen açıklamada, “Biz de Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a diyoruz ki; Kürtlerin yaşadığı coğrafyada halen camilerde Hanefi mezhebi temel alınarak vaizler ve hutbeler Türkçe veriliyorsa, şehirlerde belediyelere kayyumlar atanıyorsa, milletvekilleri tutuklanarak cezaevine konuluyorsa, TBMM’de Kürtçe dili bilinmeyen bir dil olarak görülüyorsa, Kürtçe dilinde eğitim ve ifade özgürlüğü engelleniyorsa, Kürt vatandaşların çoğunlukla oy verdikleri partileri kapatmaya çalışılıyor ise, Konya’da Kürtler katledilirken, mevsimlik işçiler Kürtçe müzik dinliyor ya da konuştuğu için linç ediliyorsa bu sıkıntılara itiraz edip hak talebinde bulunan Kürtler terör suçuyla suçlanıyor ise bitmeyen ve sadece ötelenen bir mesele var demektir” denildi.

EŞİT VATANDAŞLIK

Bu meselenin adının da “Kürt Meselesi” olduğu vurgulanan açıklamada, bu meseleyi ötelemenin kimseye fayda getirmeyeceği, Türklerle Kürtlerin eşit vatandaşlıkla beraber aynı haklara sahip olarak barış ve kardeşlik içinde yaşamaları gerektiği kaydedildi. 

‘KÜRTLER BU SÖZLERE İNANMIYOR’

Kürtleri sadece seçimde tanımanın, oylarını almak için vaatlerde bulunarak seçimlerden sonra unutmanın, “Kürt halkını muhatap almıyorum ve tanımıyorum demek” olduğu ifade edilen açıklamada, “Kürtler artık bu sözlere inanmıyor. Halkın iradesini ve iradesiyle seçilmişleri yok sayarak bir yere varmak ve çözüm üretmek mümkün değildir” denildi.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version