Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şov sırası Murat Sancak’ta!

Şov sırası Murat Sancak’ta!


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

Süper Lig’e 26 yıl yıl aradan sonra yeniden yükselen Adana Demirspor, flaş transferlere imza attı. İtalyan futbolunun ‘problem çocuğu’ Mario Balotelli, Younes Belhanda ve Birkir Bjarnason gibi isimlerle kadrosunu takviye eden Adana Demirspor’un başkanlığını ‘yandaş işadamı’ Ethem Sancak’ın kuzeni Murat Sancak yapıyor. Hedefleri oldukça büyük. Ancak benzer hikayeyi Türk futbolunda daha önce de gördük. Fadıl Akgündüz Siirt Jetpaspor’la, Cem Uzan ise İstanbulspor’la Türk futbolunda devrim için yola çıkıp, yolda kayboldular.

SERGEN YALÇIN’I TRANSFER ETMİŞTİ

Yakın tarihin en başarılı(!) dolandırıcılarından biri olan Fadıl Akgündüz, sürücü kursundan dev bir holding çıkarmayı başarmıştı. Jetpa Holding’le kendisi gibi kısa yoldan ‘kâr payı’ kamuflesiyle parasına para katmak isteyen gurbetçilerin tokatlayan Fadıl Akgündüz’ün hobilerinden biri de futbol olmuştu. Memleketi Siirt’in takımı olan Siirt Köy Hizmetleri Spor’u satın alıp Siirt Jetpaspor yapan nam-ı diğer Jet Fadıl, Sergen Yalçın ve Alpay Özalan gibi dönemin ünlü isimlerinin bonservisini almıştı. Bu oyuncular Siirt Jetpaspor’da oynamadan tekrar üç büyüklere transfer olmuştu.

Gurbetçilerden akan para musluğunun bir kısmını kulübe bağlayan Fadıl Akgündüz, Ersen Martin, Timuçin Bayazıt, Ceyhun Eriş, Okan Öztürk, Oktay Derelioğlu ve Hamza Hamzaoğlu gibi oyuncularla kadrosunu güçlendirmişti. 1999’da satın aldığı kulübü bir yıl sonra Süper Lig’e çıkaran Akgündüz’ün hedefi üç büyüklerin hegemonyasına son vermekti. Bu uğurda çıktığı yolda hüsran yaşayacaktı. Süper Lig’e çıktığı sezon düşen Siirt Jetpasor’la Akgündüz birlikteliği Jetpa’nın iflasıyla sonlandı. Yoluna Siirtspor olarak devam eden kulüp, Siirt 1. Amatör Lig’e kadar düştü. Sahipsiz kalınca da 2020’de kapandı.

BERLUSCONİ’YE ÖZENDİ

Milan’ın sahibi Silvio Berlusconi’ye özenen Cem Uzan, iş adamlığı sıfatının yanına kulüp başkanlığını da eklemek istiyordu. Tıpkı Berlusconi gibi sadece iş adamı değil aynı zamanda medya patronuydu. Türkiye’nin ilk özel televizyonu Star’ı Ahmet Özal’la kuran Cem Uzan her alanda bir numara olmak istiyordu. 1992’de İstanbulspor’u alan Uzan, takım 2. Lig’de oynarken Tanju Çolak ve Saffet Akyüz’ü kadrosuna kattı. 1995’te Süper Lig’e çıkan İstanbulspor’un hedefi bir numara olmaktı. Takımın başına Hollandalı ünlü teknik adam Leo Beenhakker getirildi.

1994 Dünya Kupası’nın gol kralı Rus Oleg Salenko, Ümit Davala, Hamza Hamzaoğlu ile Hollandalılar Peter van Vossen ve John van den Brom 1995-96 sezonunda kadrosuna kattığı önemli isimler oluyordu. Ali Şen’in şampiyonluk arefesinde takımdan gönderdiği Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman’la birlikte Emre Aşık da 1996-97 sezonunda İstanbulspor yolunu tutuyordu. Bir yıl sonra kadroya Sergen Yalçın da dahil oldu. Ancak beklenen başarı bir türlü gelmiyordu. Oyuncular paralarını alamayınca bir bir ayrılıyordu. Geriye sadece Aykut Kocaman ve Emre Aşık kalacaktı.

Kasım 2002 seçimlerinde kurduğu Yeni Parti barajı aşamayınca Cem Uzan’ın dibe vurma dönemi de başladı. Şirketlerine TMSF el koydu ve kulüp de devletin kontrolüne geçti. Uzan’ın her alanda bir numara olma sevdasının bir parçası olan İstanbulspor, 2005’te Süper Lig’e bir daha çıkmamak üzere veda etti. Şimdilerde TFF 1. Lig’de mücadele ediyor.

FLAŞ TRANSFER DÖNEMİ

Siirt Jetpaspor ve İstanbulspor yolundan şimdilerde Adana Demirspor gidecek gibi gözüküyor. Kulüp başkanlığına 2018’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın dairesinde bulunan Ethem Sancak’ın kuzeni Murat Sancak seçildi. Seçildiği sezon, Tanju Çolak’ı sportif direktör yaptı ve Anderson’u transfer etti. Geçen sezonu Samet Aybaba yönetiminde şampiyon tamamlayıp, adını 26 yıl aradan sonra Süper Lig’e yazdırdı.

Transferin aktif kulüplerinden biri olarak öne çıkan Adana Demirspor, Mario Balotelli, Younes Belhanda, David Akintola, Birkir Bjarnason, Benjamin Stambouli, Britt Assombalonga, Jonas Svensson gibi isimleri kadrosuna kattı. Bu yıldızların yanı sıra David Luiz ve Shkodran Mustafi ile ilgilenen takımın Messi’ye teklif götürecek kadar ayakları yerden kesilmiş durumda.

LİMİTİ OLMASA!

Gökçek’lerin kanalı Beyaz TV’ye konuşan kulüp başkanı Murat Sancak, Arjantinli yıldızın hakkında şunları söyledi: “Biz az kalsın Messi’ye teklif yapacaktık. Metin Korkmaz, ‘Abi gel Messi’ye teklif yapalım. 15 milyon teklif edelim’ dedi. Dedim ki, Metin peki ya Messi bu teklifi kabul ederse? Limitimiz var sonuçta.” Hakikaten ya Messi 15 milyonluk teklifi kabul etseydi! Şu cümleler bile Murat Sancak’ın gerçeklikten nasıl koptuğunu ortaya koyuyor. Kahvehane sohbeti tarzının bile altında.

Fadıl Akgündüz ve Cem Uzan’dan sonra Türk futbolu Murat Sancak’lı günlere merhaba dedi. İlk ikisinin finali kötü olmuştu. Bakalım Sancak nasıl bir yoldan ilerleyecek? Messi’ye teklif götürmeyi düşünmesi geleceği hakkında ipucu veriyor!

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version