Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP yangınları değil siyasi sonuçlarını düşünüyor

AKP yangınları değil siyasi sonuçlarını düşünüyor



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tepkilerin merkezi haline gelen sosyal medyayı zehir saçmakla suçlarken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise yangınların olduğu sorumluluk alanlarının belediyelere ait olduğunu söyledi. AKP’ye yakın bazı gazeteciler ise yangınlardan CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçladı.

Türkiye, çoğu güney bölgesinde 125 noktada çıkan orman yangınlarıyla boğuşuyor. 3 gündür süren yangınlarda 8 kişi hayatını kaybetti. 8 noktada ise yangınlar kontrol altına alınabilmiş değil.

Yangınlar konusunda akıllarda kalan en önemli konu ise müdahale şekli oldu. Havadan müdahalenin yetersiz kaldığı ve bu yüzden alevlerin yerleşim yerlerine kadar siyaret ettiği iddia ediliyor.

AKP’li siyasiler ve gazetecilerden peş peşe açıklama geldi. Marmaris’te Şehit Görkem Hasdemir Beldibi Yangın Ekip Binası’nda açıklamalarda bulunan Pakdemirli, “Hasar tespit çalışmalarınızın yüzde 75’ini bitirdik. Tekrar belirtmek isterim Türkiye’nin yangınlarından 28 Temmuz’dan bu yana 8 vatandaşımızı kaybettik. Elbette sadece canlılarımız gitmedi hayvanlarımız gitmedi onlar için de üzülüyoruz” dedi.

SORUMLULUKLAR BELEDİYELERİN

Belediyelerin katkıları konusunda sonsuz müteşekkir olduğunu belirten Pakdemirli, “Ancak belediyelerimize ister bizim ister başka partiden. Yangınlardan sonra bilançosu hakkında bir toplanıp yerleşim yerlerine sorumluluklarının hatırlatılması lazım. Benim gördüğüm orman yerlerindeki sorumluluk belediyelerdedir. Bu anlamda siyaset üstü bir çağrıdır. Bu yangından sonra oturup bir çalıştay yapıp yerleşim yerlerinin korunması konusunda hep birlikte oturup konuşmamız gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.

ZEHİR SAÇIYORLAR

Türkiye’de orman yangınları sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir açıklama geldi. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “Biz, her insanın olduğu gibi; her ağacın, her hayvanın, her börtü böceğin hayat hakkını son nefesimize kadar koruruz. Kaos isteyenlerin, nefret tohumu ekenlerin, toplumun vicdanını istismar edenlerin oyunlarına gelmeyiz. Dezenformasyonla, yalan haberlerle toplumun moral durumunu bozmak isteyenler amaçlarına kavuşamayacaklardır. Orman yangınları üzerinden kardeşliğimizi hedef alarak daha büyük yangınları tutuşturmak isteyenleri tanıyoruz. Gün, kaos isteyen, gerilim isteyen, kavga ve şiddet isteyenlerin emellerini boşa çıkaracak, 85 milyon vatandaşımızın birlik ve beraberlik günüdür. Bütün yangınları birlik ve beraberlik ruhuyla söndüreceğiz ve inşallah sonsuza kadar bir olacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NU SUÇLADI

AKP’ye yakın yazarlardan İbrahim Karagül, orman yangınlarında CHP’nin PKK ile hareket ettiğini ifade eden bir paylaşım yaptı.

Karagül paylaşımında, “CHP; orman yangınlarında PKK ile birlikte hareket etti. PKK ormanları yaktı, onlar işi başka yerlere çekip hedef şaşırttı. Çok kirli bir ittifak bu. Kılıçdaroğlu bir milli güvenlik meselesidir. Marmaris’i böyle yaktılar!” ifadelerini kullandı.

Karagül’ün paylaşımı kısa süre sonra kaldırıldığı görülse de sosyal medyada söz konusu ifadeler büyük tepki çekti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version