Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yedi düvelin eşkıyası sarma saran kadınla baş edemedi

Yedi düvelin eşkıyası sarma saran kadınla baş edemedi


YORUM | ALPER ENDER FIRAT

Bütün dünyanın gözleri önünde ve onların seyirciliğinde sergilediğiniz tiyatronuzun bütün yaldızları artık bir bir dökülüyor.

Tutunamıyor, dağılıyorsunuz.

Dincinin, solcunun, Kemalistin hep beraber kurduğu 15 Temmuz rejiminin tepeden tırnağa bir yalan üzerine bina edildiğini artık gizleyemiyorsunuz. Bu çadırdan rejim bütün çürümüşlüğüyle hepinizin başına yıkılmak üzere!

Yeni bir tiyatroyla süreyi uzatamazsanız çok yakın bir zamanda tarih sizi Naziler ve suç ortakları diye kayıtlara geçirecek.

Yeni bir Yenikapı ruhuna ihtiyacınız var. Yeniden birlik olup daha inandırıcı ve daha baskıcı argümanlarla sahaya inmelisiniz. Görmüyor musunuz her ortaya çıkan bilgi yelkeninizdeki rüzgarı birazcık daha azaltıyor. Hırsızlar, yolsuzlar, yetim malı soyguncuları, şikeciler, darbeciler, çeteler, tecavüzcülerle beraber, bir grup insanı linç etmek için bir rejim kurdunuz ama ‘yedi düvel eşkıya sarma saran kadınla baş edemedi.’

Çetenin bütün aktörleri ya yeni bir konum belirlesin, ya da yeni bir tezgah düşünsün. Rejiminiz çatır çatır üzerinize yıkılıyor.

15 Temmuz ve pislikleri artık taşınmaz bir yüke dönüştü ve bakalım kimin üzerine yıkılacak.

Gazeteci Barış Pehlivan “TBMM komisyonunca hazırlanan 15 Temmuz raporu için hukukçular akıl verdi, ‘Fethullahçılara yaramasın’ diye yayınlanmadı diye bir kulis bilgisi var” diyor, eski AKP’li Selçuk Özdağ da “Kulis bilginiz doğrudur” diye onaylıyor. Selçuk Özdağ tam beş yıldır bunu biliyor ama kimseye açıklamıyor. Siyasette AKP yok, Selçuk Özdağ gibi muhalif görünen diğer siyasi partiler de bunu biliyor ama hükümetin işine gelecek şekilde davranmakta bir beis görmüyorlar.

Buradan bile anlaşılabilir ki 15 Temmuz öylesine açık, öylesine belli bir tiyatro ki bütün partiler komisyon kuruyorsunuz ‘tek ortak düşmanınıza karşı’, onu rapor haline getirip yayınlamayı bile façanız yemiyor. Ve tam beş yıldır bu yalan üzerinden bir kitleye sosyal soykırım uyguluyorsunuz.

Bu zulüm rejiminin en az AKP kadar suçlusu CHP ıslık çalarak, zalime peşkircilik yaparak geçirdiği beş yılın ardından müjde(!) veriyor.

İktidara gelirlerse KHK’lıları ve hapistekileri yeniden yargılayacaklarmış. Bu cümle bile CHP’nin, bu rejimin suç ortağı olduğunu tek başına ortaya koymaya yeter. CHP’nin yüzbinlerce insanı hangi suçtan yargılayacağını merak ediyorum doğrusu. Bankaya para yatırdığı için mi? Yoksa Digitürk aboneliğini iptal ettirdikleri için mi?

Türkiye Cumhuriyeti yasalarının suç saydığı tek bir eylem var mı elinizde yargılamayı gerektirecek? Yedi yıl boyunca didik didik aradınız, tek tek fişlediniz, suç uydurmak için yüzlerce kere teşebbüs ettiniz, tek bir şey bulabildiniz mi?

Ülkede kim içinde haktan, adaletten bahsetse, kim yalanları deşifre etse, kim vicdan kırıntıları taşıyan davranışta bulunsa şer ittifakı avazı çıktığı kadar ‘FETÖ’ye yardım ediyorsun diye feryat ediyor. Bu durum bile tek başına doğru olanı işaret etmiyor mu? Haktan bahsetme, hukuk deme, adalet isteme, yüz binlerce silah kayıp deme, insanların mallarına çöküldüğünü anlatma, yolsuzluk deme, hırsızlık deme bunları dersen “Fethullahçılara yardım etmiş olursun.”

Evet demeyin, demediniz de zaten. Demediğiniz için de kimse ormanların yakıldığından, SİT alanlarına oteller dikilmesinden, ülkenin parsel parsel satılmasından, devlet hazinesinin talan edilmesinden şikayet etmesin. Bu imkanları hırsızlara altın tepside siz sundunuz.

Yüz binlerce silahın parti teşkilatlarına gittiğini, devleti altın tepside sunduğunuz adamların iç savaşa hazırlandığını da sakın bilmiyorum demeyin.

Son beş yılda işlenen bütün suçların müsebbibi iktidar ve muhalefet olarak sizsiniz. Ülkeyi hep beraber batırdınız.

Kaynak: Tr724

Exit mobile version