Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Vatan haini’ tanımında güncelleme

‘Vatan haini’ tanımında güncelleme


YORUM | ALPER ENDER FIRAT

Bu millet gerektiğinde düşmanını affetmesini ve yeni ittifaklar kurmasını da bilir’ AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan’ı bundan daha iyi anlatan bir cümle var mıdır bilemiyorum. Erdoğan oportünizmi, Makyavelizmi ve ilkesizliğinin kelimelere dökülmüş halidir bu ifade.

İhtiyaç ve gereklilik halinde her yöne dönebilen, her şekle girebilen, papaz elbisesini giydiği gibi her boyaya boyanabilen Erdoğan, başka hiçbir sözde kendisini bundan daha iyi anlatamazdı.

Bildiğiniz gibi 15 Temmuz’un 5. yıldönümündeki konuşmasında söyledi bu cümleyi. Bu, yeni politik hamlelerin, yeni ittifakların da habercisiydi.

BU YAZIYI YOUTUBE’TA İZLEYEBİLİRSİNİZ ⤵️

https://www.youtube.com/watch?v=9CaQ7ZkyOCU

Daha önce de yazmaya çalışmıştım AKP Genel Başkanı, MHP ile ortaklığı uzun zamandır bitirmek istiyor. Böylece hem dış dünyada onu zor durumda bırakan politikalardan hem de neredeyse yüzde 30’lara gerileyen Cumhur İttifakından da bir şekilde kurtulma planları yapıyor. Beraber girecekleri bir seçimi normal şartlar altında kazanmaları mümkün görünmüyor.

Millet(!) artık düşmanlarını affetmenin ve yeni ittifaklar kurmanın zamanının geldiğini haber veriyor kendine.

Şimdi muhtemelen hain tanımlamalarında yeni bir güncelleme yaşayacağız. Her an düşmanlar dost, dostlar düşman, armutlar elma, kabaklar patates, zeytinler incir olabilir. Düşmanları ve dostları her an yer değiştirebilirim mesajını verdi.

Yeni bir ittifak analizi yapmayacağım çünkü bütün bu analizler çoktan anlamını yitirdi. Biz rasyonel olmayan mistik bir güç ile karşı karşıyayız.

Son yıllara bir bakın, ölümüne kavga ettikleriyle kanka, yine müttefik olduklarıyla ölümüne kavgalı oldu ve onlarla ilgili savundukları şeyleri aynı kararlılıkla, aynı ihlasla(!) dillendiriyor, aynı kitle birbiriyle siyah-beyaz kadar karşıt iki sözü de alkışlıyor.

İsrail, Filistinli kardeşlerimizi öldürüyor alkış, İsrail Devleti ve halkı bizim dostumuzdur alkış; Rus uçağının düşürülme emrini ben verdim alkış, ‘FETÖ’cüler Rus uçağını düşürerek Türkiye’yi zor durumda bıraktı, alkış!

Ergenekon davasının savcısı benim, alkış, Ergenekon davası Türk askerine bir kumpastır alkış; Öcalan yaşatmayı seçti alkış, HDP teröristtir alkış.

Okyanus ötesine selam olsun alkış, “vay haşhaşilerrrr” alkış!

Böyle bir durumu dünyanın hiçbir coğrafyasında, hiçbir siyasetçisinde, hiçbir partisinde göremezsiniz. Birbiriyle 180 derece zıt politikalar için, her şeyiyle taban tabana zıt gruplarla yaptığı ittifakı, hiç zorluk çekmeden kitlesine yediren bir siyasetçi rasyonel analizlerle, tanımlarla açıklanamaz.

Daha önce ölümüne kavga ettiği insanlara bir müddet sonra barış çubuğu uzatıp anında kanka ve müttefik olması da neyle açıklanabilir? Onunla kıran kırana kavga halindeyken birkaç ay içinde nasıl müttefik olup onun hasımlarına savaş açabiliyorlar bu da anlaşılabilir bir şey değil.

Bu nedenle Recep T. Erdoğan siyasetini, rasyonel hiçbir siyaset bilimci, sosyolog, gözlemci siyaset bilimiyle analiz edip yorumlayamaz.

Erdoğan’ın mistik güçlerinin olmadığı konusunda da beni kimse ikna edemez. Mistik güç sahibi olmak her zaman olumlama anlamına gelmez. Şeytanın da rasyonel dünya gerçekleriyle açıklanamayan güçleri olduğunu hatırlatırım. Mesela hiç kimse şeytanı öldüremez, yeryüzünden kaldıramaz, bu anlamda onun kıyamet gününe kadar almış olduğu müsaade var.

Neyse biz rasyonel dünyamıza dönelim. AKP Genel Başkanı bugün terörist olarak ilan ettiği bazı kesimlerle, onları millet adına(!) affederek yeni ittifaklar kuracağının müjdesini 15 Temmuz’da verdi. Pek yakında bununla ilgili gelişmelere tanıklık etmek şaşırtıcı olmayacak.

Ben buradan yargı, medya ve muhalefet partilerine sesleniyorum “vatan haini” tanımlamanızı buna göre güncellemeyi unutmayın.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version