Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Saf değiştirmenin sinyallerini veren Erdoğan bedel ödemeye hazır mı?

Saf değiştirmenin sinyallerini veren Erdoğan bedel ödemeye hazır mı?



Uluslararası silah lobisinin Türkiye’de Erdoğan, Fidan, Akar gibi uzantılarıyla iktidarda olduğunu belirten Erkam Tufan, bu lobinin Kürt sorunu ile yıllardır Türkiye’den milyarlarca dolar para kazandığını anlattı.


Gazeteci Tufan’ın lobiler arasında sıkışan Erdoğan ile ilgili analizinden detaylar şöyle:

“ERDOĞAN’I KORUDULAR”

-AKP’nin öncülük ettiği milliyetçi söylemlerle kangren haline getirilen Kürt sorununun, TSK ve PKK’ya silah satan silah lobisinin işine yaradı. 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarından Erdoğan’ı yine bu lobi kurtardı.

-15 Temmuz ile silah lobilerinin Gülen Hareketini Erdoğan eliyle bitirmeye girişti, Erdoğan ve AKP bu kavgada birer figürandı

“ERDOĞAN TARAF DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR”

-Sermaye lobisinin desteğiyle ABD Başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden ise Erdoğan’a bedel ödetmek istiyor. Bu uluslarüstü sermaye ve silah ticareti yapan iki lobi arasında sıkışan Erdoğan ise Biden’ın politikalarına dayanamamaktan korkuyor.

-Dünyadaki siyasi konjonktüre uyum sağlamak isteyen Erdoğan, 28 Şubatçı generallere verilen cezanın onanması, Yargıtay’ın Bylock kararı gibi adımlarla saf değiştirmenin sinyallerini veriyor. Buna rağmen Erdoğan, silah lobisine sırtını dönerse kendisine ağır bedel ödetileceğini biliyor.

Erdoğan’ın zor bir sürece girdiğini ve saf değiştirmesinin sadece gidişinin şeklini belirleyeceğini söyleyen Tufan, Türkiye’nin geleceğini silah ve sermaye lobilerinin çatışmasının belirleyeceğini söyledi.

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version