Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Real Madrid vefasızlığın kitabını yazıyor!

Real Madrid vefasızlığın kitabını yazıyor!


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

Günümüz futbol dünyasında altyapısından yetiştiği kulüpten hiç ayrılmadan burada emekli olanların sayısı çok az. “Kulüp efsanesi” olarak anılan bu isimler, artık efsane oldu. Adı kulübüyle özdeşleşse de, futbolcular bir kalemde silinebiliyor. Bu kervana katılan son isim Sergio Ramos. 16 yıldır Real Madrid formasını giyen İspanyol oyuncu, gözyaşlarıyla kulübünden ayrıldı. Kendisi ne ilk ne son… Real Madrid adeta vefasızlığın kitabını yazıyor.

SOYUNMA ODASINDA GERGİNLİK

Yıl 2003. Real Madrid, iki yıl aradan sonra Vicente Del Bosque yönetiminde La Liga şampiyonluğuna ulaşmış. Real Madrid, 28. şampiyonluğunu ilan etmiş, oyuncular şampiyonluk kutlamasına hazırlık yapmak için soyunma odasına gitmişti. Ancak ters giden bir şeyler vardı. Dakikalar geçtiği halde oyuncular sahaya tekrar dönmemişti. Soyunma odasında isyan vardı. Teknik direktör Del Bosque’nin işine son verileceği ve David Beckham’ın transfer edileceği söylentileri oyuncuları rahatsız etmiş, kaptan Fernando Hierro’nun liderliğinde güç birliği yapan oyuncular boykot kararı almıştı.

Olaya müdahale etmek için soyunma odasına giren Başkan Florentino Perez beklenmedik bir tepkiyle karşılaşmıştı. Başkanın yakasına hışımla yapışan kaptan Hierro, bu hareketinin bedelini 14 yıldır formasını terlettiği takımdan ayrılarak ödedi. Tabi aynı akıbete Del Bosque de uğrayacaktı. Başkan Perez, hem kaptanını hem de iki Şampiyonlar Ligi ve bir La Liga şampiyonluğunu kazanan teknik direktörünü bir kalemde silmişti. Hierro, buruk bir şekilde kulübüne veda etmiş, futbolunun sonbaharında Al Rayyan ile Bolton’da oynadıktan sonra yeşil sahalara el sallamıştı.

EFSANE RAUL’UN GÖZYAŞINA BAKILMADI

Takvim yaprakları Temmuz 2010’u gösterirken Real Madrid, yeni bir vefasızlığa imza atacaktı. Bu kez ağlayarak giden efsane Raul’du. Tam 18 yıl öncesinde Real Madrid kapısından adımını atan Raul, genç takımda kısa süre geçirdikten sonra 1 Ekim 1994’de henüz 17 yaşındayken A takım kadrosuna katıldı. Adı 7 numaralı formayla özdeşleşti. Tatmadığı başarı kalmadı. Tam 16 yıl boyunca Real Madrid formasını 741 maçta terletip 324 gole imza attı. Real Madrid’den Schalke 04’e transfer olan Raul, iki yıl Bundesliga’da top koşturdu. ‘Evladı’ olduğu Real Madrid’den görmediği vefayı Alman ekibinden gördü. Schalke 04, Raul’un 7 numaralı formasını müzeye kaldırdı.

Temmuz 2016’da Real Madrid’den kopan sadece Raul değildi. Bir başka efsane Guti de gönderildi. Real Madrid altyapısından yetişen Guti, temmuz 1996’da adını A takım kadrosuna yazdırmıştı. Raket gibi sol ayağı, adrese teslim pasları ve tekniğiyle dikkat çeken Guti, 14 yıl boyunca Real Madrid formasını giydi. Raul’la birlikte kulübün yaşayan efsanelerinden biri oldu. Real formasıyla çıktığı 542 maçta 77 gol ve 90 asiste imza attı. Real Madrid’le ilişiği kesildikten sonra rotasını Türkiye’ye çevirdi ve yaklaşık 1,5 yıl Beşiktaş formasını giydi. Kariyerinin son yıllarında sakatlıktan başı kurtulmayan Guti’nin real Madrid formasıyla futbola veda hayali gerçeğe dönüşmedi.

YILLARCA KALEYİ KORUDU AMA…

Temmuz 2015’te gözyaşlarıyla Real Madrid’e veda sırası Iker Casillas’taydı. Eflatun-beyazlı formayla tanıştığında henüz 9 yaşındaydı. Tüm basamakları bir bir tırmanan Casillas, henüz 18 yaşındayken, 1999 yılında Real Madrid kalesini devraldı. Yıllar yılları kovaladı, değişmeyen Iker Casillas’ın performansı oldu. Hem Real’in hem de milli takımın bir numarası olan Casillas’ın sıkıntılı günleri Jose Mourinho’nun gelmesiyle başladı. Mourinho döneminde ilk kez yedek kulübesinde oturan Casillas, Portekizli’nin ayrılmasıyla yeniden kaleyi teslim aldı. Temmuz 2015’de gözyaşlarıyla yuvadan uçan Casillas, veda konuşmasını yaparken gözyaşlarına hakim olamayacak ve şu sözleri söyleyecekti: “25 yıl boyunca dünyanın en büyük takımının formasını en iyi şekilde taşımaya çalıştım. Real Madrid formasını ilk kez 9 yaşında giyerek hayallerimi gerçekleştirdiğim gün, dün gibi aklımda. Sizi asla unutmayacağım ve nerede olursam olayım Real Madrid’i desteklemeye devam edeceğim.” Real Madrid sonrası 5 yıl FC Porto formasını giyen Casillas, yaşadığı kalp rahatsızlığından dolayı yeşil sahalara veda etti.

ZOR ZAMANLARDA KAPTANLIK

Ve vefasızlığın son halkası Sergio Ramos. Fernando Hierro’dan doğan boşluğu doldurmak için 2005 yılında Sevilla’dan Real Madrid’e transfer olan Sergio Ramos, kısa sürede defansın emniyet supabı hâline gelecekti. 19 yaşında 27 milyon Euro’ya transfer edilen Ramos, aralıksız 16 yıl Real formasını giydi. Eflatun beyaz formayla 671 resmi maça çıkan Ramos, 5 lig şampiyonluğu, 4 İspanya Süper Kupası, 2 Kral Kupası, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 Avrupa Süper Kupası, 4 FIFA Kulüpler Dünya Kupası kazandı. Sezon başında teklif edilen bir yıllık kontratı kabul etmeyen Ramos, gözyaşlarıyla ayrılanlar kervanına katıldı.

Veda töreninde gözyaşları içinde bir konuşma yapan İspanyol futbolcu, şunları söyledi: “Hayatımın en zor anlarından biri geldi. Real Madrid’e hoşça kal demek kimse için kolay değildir. Buraya babamın elini tutarak geldim. Şimdi kendi ailem var. Her zaman benimle birlikte oldukları için onlara teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda, kulübe, başkanımıza, teknik direktörlerimize, kulüp çalışanlarına ve taraftarlara da bana gösterdikleri sevgi için teşekkür ediyorum. Bu vedayı Bernabeu’da yapmak isterdim. Sizleri her zaman kalbimde taşıyacağım. Yeniden görüşmek üzere çünkü er ya da geç döneceğim.” Kulüp başkanı Florentino Perez, ailesi ile birlikte törene gelen Ramos’a, altın ve elmas işlemeli Real Madrid onur nişanını taktı.

Fernando Hierro, Raul, Guti, Casillas ve son olarak Ramos, Real’in vefasızlığını tadan isimler oldu. Bakalım halkaya katılacak yeni isimler kim olacak?

Kaynak: Tr724

Exit mobile version