Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumhur İttifakı, Demirören’e de kalkan oldu

Cumhur İttifakı, Demirören’e de kalkan oldu



Tr724’ten Yusuf Dereli’nin haberine göre HDP’nin kredinin ödenip ödenmediğine ilişkin verdiği araştırma önergesi Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedildi.

Doğan Medya Grubu’nun satın alınması için Demirören Medya Grubu’na verilen 750 milyon dolarlık kredinin akıbeti belirsiz. Organize suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Sedat Peker’in açıklamalarına göre söz konusu kredi ödenmedi. Konuya ilişkin bugüne kadar Ziraat Bankası ya da iktidar temsilcileri tarafından tek kelime dahi açıklama yapılmadı. Ödemelerin geçtiğimiz yıl nisan ayında başlaması gerekiyordu.

İddia, HDP tarafından Meclis’e taşındı. Partinin Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, kamu bankalarından alınan kredilerin geri ödenip ödenmediği, bu kredilerin kimlere, hangi usullerle verildiğinin araştırılması ve çekilen kredilerle gerçekleştirilen alım-satım yöntemlerinin ortaya çıkarılması amacıyla TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. Ancak araştırma önergesi AKP ve küçük ortağı MHP tarafından reddedildi.

128 MİLYAR DOLAR DA ARAŞTIRILMAMIŞTI

Cumhur İttifakı’nın Meclis’te üzerini kapattığı tek skandal bu değil. 13 Nisan’da CHP’nin, Merkez Bankası’nın kayıp olduğu iddia edilen 128 milyar dolarlık rezervi hakkında TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi için verdiği önerge de reddedildi.

GRİ PASAPORT REZALETİ DE MECLİS’TE AKLANDI!

Bazı belediyelerden sağlanan gri pasaportların yurtdışına işçi göndermek için kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından Meclis’e verilen araştırma önergesi de yine Cumhur İttifakı tarafından 21 Nisan’da reddedildi.

RUHSAR PEKCAN DA ARAŞTIRILMADI

18 Mayıs’ta eski ticaret bakanı Ruhsar Pekcan’ın ‘nüfuzunu kullanarak başka kamu kurumu ve kuruluşlarına da kendi firmasının ürünü satmaya çalıştığına’ ilişkin araştırma önergesi verildi. Ancak bu önerge de tıpkı diğerleri gibi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

MÜSİLAJ ARAŞTIRILSIN TALEBİ BİLE REDDEDİLDİ

CHP, Marmara Denizi’nde yaşanan ekolojik felaket müsilaj sorununun araştırılması için 31 Mayıs’ta önerge verdi. Bu önergede yine AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

HDP, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ile El Nusra’ya silah gönderdiği yönünde gündeme gelen SADAT’ın araştırılması ve faaliyetlerine ilişkin incelemelerin yapılması için Meclis araştırması istedi. Önerge, 1 Haziran’da AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN SİYASİ DESTEKLERİ ARAŞTIRILMADI

CHP, 2 Haziran’da ‘suç örgütlerinin siyasi, bürokratik ve sivil destekçilerinin ortaya çıkarılması’ amacıyla Meclis Genel Kurulu’na araştırma önergesi sundu. Konuşmadan sonra yapılan oylamada önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

ONLARCA SKANDALIN ÜZERİ ÖRTÜLDÜ

Rejim, geçmiş yıllarda da onlarca araştırma önergesini reddetmişti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu hızlı tren faciası bunlardan biri. 303 madencinin can verdiği Soma faciası da yine bu ittifakın oylarıyla araştırılmadı. Yüzlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank olayının araştırılması da Cumhur İttifakı’nın oylarıyla engellendi. 15 Temmuz’un siyasi ayağının araştırılması talebine de AKP ve MHP karşı çıktı. Ensar Vakfı skandalının üzeri de Meclis’te örtüldü. Tunceli’de iki askerin donarak şehit olması sonrası İyi Parti’nin verdiği önerge de yine AKP’nin ret, MHP ve HDP’nin ise ‘çekimser’ oylarıyla reddedilmişti.

Exit mobile version