Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Teknik adam piyasası kızıştı

Teknik adam piyasası kızıştı


HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

Avrupa’da liglerin tamamlanmasıyla gözler Euro 2020’ye çevrildi. Bir yıl gecikmeli de olsa, Avrupa futbolunun yeni liderini 11 Temmuz’da Londra’nın ünlü Wembley Stadı’nda öğreneceğiz. Euro 2020’de mücadele edecek 24 ülkeden çoğu aday kadrosunu açıklandı. Kulüpler ise transfere odaklandı. Yeni sezona güçlü kadroyla girmek isteyen ekipler, özellikle Euro 2020 bitmeden transfer hamlelerini bitirmek istiyor. Bu çabanın içinde teknik adam transferleri de var. Dev kulüplerin yeni sezona yeni hocayla girmesi sürpriz olmayacak.

ALMANYA’DA KARTLAR YENİDEN KARILDI

En dikkat çeken teknik adam hamleleri Almanya’dan geldi. 2006’dan beri Alman Milli Takımı’nın dümeninde oturan Joachim Löw’ün koltuğu 2018 Dünya Kupası sonrası ciddi sarsılmıştı. Son şampiyon unvanıyla Rusya’ya giden Almanya, grup maçları sonunda evine dönmüştü. Löw’ün koltuğuna bir numaralı aday olarak gösterilen Jürgen Klopp’un Liverpool’dan ayrılmak istememesi koltuk ömrünü uzattı. Gözler Klopp’a çevrilmişken, sürpriz aday Bayern Münih’e emanetçi olarak gelip muhteşem başarılara imza atan Hans-Dieter Flick oldu. 2006-2014 arasında Löw’ün yardımcılığını yapan Flick, milli takımı yakından biliyordu.

Joachim Löw, Euro 2020 sonrası görevden ayrılacağını açıklayınca koltuğun yeni sahibi herkesin bildiği bir sırdı. Bayern Münih’te sportif direktör Hasan Salihamidzic’le problem yaşayan Flick, sezon sonuyla görevden ayrılacağını açıkladı. Löw’ün halefi resmen bir adım öne çıktı. Flick’in yerine RB Leipzig’in genç teknik patronu Julian Nagelsmann gelirken, Flick 4 yıllığına Alman Milli Takımı’nın patronluğuna imza attı.

Almanya’daki teknik adam rotasyonu sadece milli takım ve ligin iki büyüğü arasında olmadı. Son yıllarda Bayern Münih’e şampiyonluk yarışında rakip olmayı RB Leipzig’e kaptıran Borussia Dortmund yeni hocasını daha şubat ortasında açıkladı. Lucien Favre ile yollarını ayıran ve takımı geçici olarak Edin Terzic’e emanet eden Borussia Dortmund’un yeni teknik direktörü Mönchengladbach’ı çalıştıran Marco Rose oldu. Mainz’de yardımcı antrenör olarak kariyerine başlayan Rose, Salzburg’da rüştünü ispat etti. 2019/2020 sezonunda Borussia Mönchengladbach’ın başına geçen Rose, Bundesliga’daki ilk sezonunda takımını 4. sıraya taşıdı ve Şampiyonlar Ligi grup aşamalarında yer aldı.

ŞAMPİYON CONTE TAKIMDAN AYRILDI

Taşların yerinden oynayacağı bir başka lig İtalya Serie A. Şampiyonlar Ligi biletini son maçta kıl payı kazanan Juventus’un Andrea Pirlo’yu göndermesi bekleniyor. Sezonu değerlendiren Juventus’un yıldızı Cristiano Ronaldo’nun “Süper Kupa, İtalya Kupası ve Serie A gol krallığının kolay olmadığı bir ülkede bunları başarmış olmak beni sevindiriyor. Bu başarılarla İtalya’da geldiğim ilk günden beri kendime koyduğum hedeflere ulaşmış oldum,” cümleleri veda sinyali olarak değerlendirilirken asıl bomba haber Inter cephesinden geldi.

11 yıl sonra Inter’i şampiyonluğa taşıyan Antonio Conte’nin valizini hazırladığı haberleri düştü. Inter’in finansal problemlerden ötürü yüzde 20 maaş kesintisi ve 100 milyon Euro’luk satış yapacak olması Conte cephesinde hayal kırıklığına yol açtı. Conte, takımı istediği gibi geliştiremeyeceği için ayrılma kararı aldı. Muhtemel adresi olarak ilk sıraya Real Madrid yazıldı. Serie A’da sezonun sona ermesiyle Napoli, Gennera Gattuso’nun biletini kesti. Sarri yönetiminde zirveyi zorlayan Napoli, usta teknik adam sonrası rotasını kaybeden gemiye dönmüştü. Napoli’den ayrılan Gattuso’nun yeni adresi Fiorentina. Roma’yı yeni sezonda Tottenham’dan ayrılan Jose Mourinho’nun çalıştıracağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı.

REAL MADRİD KİMLE ANLAŞACAK?

İtalya’dan İspanya’ya geçelim. En sıcak haberler Real Madrid cephesinden geliyor. İkinci döneminde geçen sezon La Liga şampiyonluğunu gören Zidane’ın Şampiyonlar Ligi hüsranına bu sezon ligde beklenmeyen puan kayıpları eklendi. Fransız teknik adam zaten ikinci kez çağrıldığında zoraki kabul etmişti. Ayrılması sürpriz olmayacak. Şimdiden yerine gelecek adaylar hazır bile. Efsane golcüsü Raul, Almanya Milli Takımı’nı Euro 2020 sonrasında bırakacağını açıklayan Joachim Löw ve Juventus’tan ayrıldıktan sonra takım çalıştırmayan Massimiliano Allegri ile görüşen İspanyol devi, şu ana kadar sonuç alamadı. Son aday ise Inter’i şampiyon yapan Antonio Conte.

Barcelona cephesinde gözler Messi’ye çevrilmiş durumda. Sözleşmesi haziran sonunda bitecek olan süperstarın geleceği kulüp açısından teknik direktörden daha önemli. Mart’ta başkanlığa seçilen Juan Laporta, Messi’yi kalmaya ikna ettiğini açıklamıştı. Ancak resmi imza henüz atılmadı. Messi kalırsa Barcelona cephesinde yerinden oynayacak taş sayısı oldukça fazla. Bu taşlardan biri de teknik patron Ronald Koeman.

LİLLE’İ ŞAMPİYON YAPTI AMA…

Takımlarını şampiyon yaptıktan sonra ayrılanlar kervanına ‘bizim çocukların’ hocası Christophe Galtier de katıldı. Lille’i 10 aradan sonra şampiyonluğa taşıyan Galtier, kulüpten ayrıldığını resmen açıkladı. L’Equipe gazetesine konuşan tecrübeli teknik adam, “Vaktimin burada dolduğuna kesin olarak ikna oldum. Gelecek sezonun kadrosunun kalitesi veya kulübün ekonomik durumu ayrılışımla bağlantılı değil. Kendimle bağlantılı,” dedi. Galtier’in adı üç kulüp ile anılıyor. Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lyon ve Nice’in yanı sıra, Gennaro Gattuso ile yollarını ayıran Napoli’nin tecrübeli teknik adam için girişimlere başladığı kulislerde konuşuluyor.

Almanya, İspanya, İtalya ve Fransa cephesinde bunlar olurken gözlerin çevrildiği İngiltere Premier Lig’de henüz bir hareket yok.

Kaynak: Tr724

Exit mobile version