Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail Başbakanı Netanyahu ‘saldırılar sürecek’ dedi; gece boyunca 8 Filistinli daha öldü


İsrail’in gece yarısından itibaren Gazze’ye düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk en az 8 kişi yaşamını yitirdi, en az 45 kişi de yaralandı.

Saldırıların dolan birinci haftasında sağlık yetkilileri 150 Filistinlinin Gazze’ye yönelik saldırılarda hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının ise bin 100’den fazla olduğunu açıkladı. Anadolu Ajansı ise İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 174’e yükseldiğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise ülkesinin Hamas’ın roket saldırılarına kuvvetli bir şekilde yanıt vermeyi sürdüreceğini ve saldırıların durmayacağını açıkladı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, saldırılarda yıkılan binaların enkazındaki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Hafta sonu çatışmalar devam ederken İsrail, Gazze’de Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye’nin evini ve basın kuruluşlarını hedef aldı. Hamas ise saldırılara Tel Aviv’e yapılan roket bombardımanıyla karşılık verdi.

İsrail Ordusu’nun Gazze’ye hava saldırıları pazar günü erken saatlerde de devam etti.

Netanyahu: Saldırılar durmayacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’ye yönelik hava saldırılarının devam edeceğini bildirdi.

Netanyahu cumartesi günü akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, ülkesinin Hamas’ın roket saldırılarına kuvvetli bir şekilde yanıt vermeyi sürdüreceğini söyledi.

İsrail Başbakanı, Hamas’ın Gazze’nin yoğun nüfuslu bölgelerinden atılan roketlerle İsrailli sivilleri hedef alarak çifte savaş suçu işlediğini ifade etti.

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Filistin’e destek etkinliğine katılan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ise çatışmaların altında yatan sebebin Kudüs olduğunu belirtti.

Heniyye “Mescid’i Aksa’yı yıkabileceklerini sandılar. Şeyh Cerrah’da halkımızı yerinden edebileceklerini sandılar” şeklinde konuştu.

“Direniş bizim stratejik tercihimiz” diyen Heniyye, “Mescid-i Aksa’ya el sürülmesi karşısında boş durmayacağız. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşene kadar durmayacağız.” dedi.

Gazze’de neler oluyor?

Hamas, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00’e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah’tan çekilmemesi üzerine İsrail’e çok sayıda roket fırlatılmıştı. Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik “Surların Muhafızı” adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail Ordusu’na göre Hamas ve diğer gruplar pazartesi gününden bu yana İsrail’e 2 bin 300’den fazla roket saldırısı yaptı. İsrail ise yoğun nüfuslu kıyı şeridine binden fazla hava ve topçu saldırısı yaptı.

Sağlık yetkililerine göre, en az 150 Filistinli Gazze’ye yönelik saldırılarda hayatını kaybederken 1100’den fazla kişi yaralandı.

İsrail Kızılkalkan örgütüyse İsrail’de atılan roketler sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 636 kişinin yaralandığını bildirdi.

Exit mobile version