Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir turist kaç Türk’e bedel?

Bir turist kaç Türk’e bedel?



AKP Hükumeti’nin turiste ve turizmden gelecek paraya göre Kovid-19 aşısı yapacağını açıklaması gündeme oturdu.

Türkiye’de yaşayanların küçük düşürüldüğünü savunan vatandaşlar, ölümcül hastalığa karşı kendilerinin değil turistlerin korunduğunu düşünüyor.

Vatandaşını aşılayacak aşı bulamayan Türkiye’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız” açıklaması vatandaşların tepkisini çekti. Sosyal medya üzerinden “1 turist kaç Türk vatandaşı eder?”, “Denize girecek kadar Almancam var” gibi eleştiriler hızla yayıldı.

TC KİMLİĞİ TAŞIYANLAR İKİNCİ SINIF

Türkiye’de koronavirüse karşı vatandaşlara sokaklar yasaklanırken, turistler gezebiliyor. Turistlere denize girebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyanlar denize girdiği taktirde ceza kesiliyor. Para bitince turizme sarılan Saray Hükumetinin açıklamaları ise Türkiye’de yaşayanların tepkisini çekiyor. Muhalefet partileri turist ve turizm odaklı Kovid-19 mücadelesinin Türkiye’nin itibarını sarstığını vurguladı.

EN KÖTÜ İHTİMALLE TÜRKİYE’DEYİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta tam kapanma sırasında nerede olacağına yönelik soruya “En kötü ihtimalle Türkiye’deyim” cevabı verdi. Vatandaşlar bu açıklamanın Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

TURİST GÖRMEYE ÇALIŞIN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Almanya Dışişleri Bakanı Maas ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasının ‘TC pasaportu taşıyanları aşağıladı’ yorumlarına neden oldu. “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” diyen Çavuşoğlu’na sosyal medyada videolar hazırlanarak mesajlar gönderildi.

 

Exit mobile version