Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Süleyman Soylu’nun helallik istediği CHP’li başkanın çocuklarının başına silah dayanmış

CHP Diyarbakır Hazro İlçe Başkanı Turgut İncel’in evine dün yapılan baskın sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İncel’den özür dileyip helallik istedi. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı ise baskınla ilgili açıklama yaptı: Evin kapsı kırıldı. Kadın ve çocuklar yüz üstü yere yatırılıp enselerine silah dayandı. İnce’nin oğlu, bir odaya sokularak darp edildi.

BOLD – Diyarbakır Hazro CHP İlçe Başkanı Turgut İncel’in dün evine yapılan baskın sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İncel’den özür dileyip helallik istedi. Baskınla ilgili açıklama yapan CHP Diyarbakır İl Başkaın Gönül Özer ise, baskın yapan polislerin çocukların enselerine silah dayadığını, bir kişinin de darp edildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığı, Hazro İlçe Başkanı Turgut İncel’in evine yapılan baskına ilişkin partinin il binası önünde açıklama yaptı. CHP İl Başkanı Gönül Özer, dün saat 02.45’te ilçe başkanları İncel’in evine baskın yapıldığını kaydetti.

Evin kapısının koçbaşıyla kırıldığını, dün gittiklerinde ise giriş kapısındaki cam kırıklarının hala yerde olduğunu gördüklerini söyleyen Özer, baskın düzenleyen polislerin, kadın ve çocukları yüz üstü yere yatırarak ayaklarıyla sırtlarına bastığını ve çocukların ensesine silah dayadığını ifade etti. Evdeki aramanın iki saat devam etiğini, aramanın ardından polislerin “yanlış ihbar” deyip evden ayrıldıklarını vurguladı.

Özer, “İhbarın nedeni evde silah olduğu gibi asılsız bir ihbar. Polisin aramaları sırasında hiçbir şey bulunmadı. İlçe başkanımızın oğlu Uğur İncel, 5-6 polis tarafından bir odaya alınıyor. Hepsi birden Uğur İncel’i darp ediyor. Elimizde darp raporu da var” dedi. Özel, ev baskınıyla ilgili başlatılan soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.

ÇOCUKLARIMIN VE EŞİMİN KAFASINA SİLAH DAYANDI

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’nin Diyarbakır Hazro İlçe Başkanı Turğut İncel ve yakınlarına ait dört konutun özel harekat polislerince basılmasına ilişkin Turğut İncel’i arayarak helallik istedi. İncel, şunları söyledi: “Sayın Süleyman Soylu telefon açtı ve olayın nasıl gerçekleştiğini sordu. Bende anlattım. Kapıların gece vakti saat 02.30’da koçbaşı ile kırıldığını, çocuklarımın ve eşimin kafasına silah dayadıklarını söyledim. Kendisi üzüntülerini iletti. Benimle ve eşimle ayrı ayrı görüşerek helallik istedi. Ben kendisinden bunu yapanların görevden alınmasını talep ettim. Sayın Soylu, olayla ilgili tahkikat başlatılacağını ve takipçisi olacağını söyledi. Vali ve Kaymakam bey de bugün buradaydı. Zaten soruşturma başlatılmış. Gerekenin yapılmasını bekliyoruz.”

Exit mobile version