Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babacan’dan Erdoğan’a ‘Kürt Sorunu’ yanıtı

Ali Babacan’dan Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur’ söylemine yanıt geldi. Babacan, ‘Bu ülkede ‘Kürt sorunu var mıdır, yok mudur’ öğrenmek istiyorsak ilk başta Kürt vatandaşlarımıza sorsunlar’ dedi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, sağlık meslek örgütleriyle bir araya geldi. DEVA Partisi Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Vedat Bulut, Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Atilla Ataç, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Tüm Radyoloji Teknisyeni ve Teknikerleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali İpekli, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Sevilay Şenol katıldı.

Hükümetin tek taraflı yaklaşımı çözüm değildir

Babacan toplantı ardından gazetecilerin soruları yanıtladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kürt Sorunu yoktur” sorusuna ilişkin Babacan, “Bu ülkede ‘Kürt sorunu var mıdır, yok mudur’ öğrenmek istiyorsak ilk başta Kürt vatandaşlarımıza sormamız lazım. Hükümetin tek taraflı değerlendirmesi sorunun varlığını ortadan kaldırmaz. Bir dönem bu ülke cesur adımlar attı. Ama bu sorun tekrar alevlendi. Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlükleri konusunda ciddi sıkıntıları var. Kamuya alımlarda ciddi bir ayrımcılık var vatandaşlarımız arasında. Dolayısıyla Kürt vatandaşlarımıza ve bu konuyu iyi inceleyen sivil toplum kuruluşlarına sorsunlar” dedi.

AİHM kurulduğundan bu yana Türkiye ile ilgili 256 ihlal kararı verdiğini kaydeden Babacan, “Bizim hemen arkamızdaki ülke Rusya. Onun hakkında 65-70 karar var. Bunu hükümete söylediğinizde hemen düşman ve Türkiye dostu olmadığınızı ilan etmeye hazır vaziyette. Bu tür yönetim sistemlerinin düşmana ihtiyacı var. Kendi başarısızlıklarını örtmek bir karşı taraf, düşman ile olabiliyor” diye konuştu.

Exit mobile version