Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sakarya’dan sonra Afyon: Kürt isçilere silahlı saldırıda 1 ölü, 2 yaralı

Son dönemde Sakarya’da Kürt işçilere yönelik saldırı haberleri dikkat çekerken, bu kez Afyon’dan benzer bir haber geldi.

Afyon’un Dinar ilçesine çalışmaya giden Ercişli inşaat işçilerine silahlı saldırıda bulunuldu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, işçilerden Özkan T. yaşamını yitirirken, Fırat T. ve Emrah Ö. isimli işçiler yaralandı.

Afyon’un Dinar ilçesine çalışmaya giden Ercişli inşaat isçileri silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda inşaat işçisi Özkan T. yaşamını yitirdi, Fırat T. ve Emrah Ö. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, akşam 19.30 saatlerinde Dinar ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenden meydana geldi. İnşaat işi yapan kardeşlere kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından silahla ateş açıldı.  ̧Açılan ateş sonucu 25 yaşındaki işçi Özkan T. Yaşamını yitirirken, Fırat T. ve Emrah Ö. isimli işçiler yaralandı. Yaralı işçiler ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

Erciş’ten ve diğer kentlerden yola çıkarak Afyon’a gitmek isteyen işçilerin akrabalarının bir kısmı Erciş çıkışında diğerleri ise Afyon girişinde kurulu polis kontrol noktalarında durduruldu.

Öte yandan haberde aktarılana göre, Afyon’da konuyu takip eden bir polis yetkilisinin yaralı işçilere “Ölünüzü buradan alın ve çıkın” dediği belirtildi.

Exit mobile version