Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Leman Kürt işçilere saldırıyı kapağına taşıdı

Haftalık mizah dergisi Leman, Mardin’den mevsimlik işçi olarak fındık toplamak üzere Sakarya’ya giden Kürt işçilere tarla sahiplerinin ve köylülerin saldırmasını bu haftaki kapağına taşıdı.

“Olayın aslı vardır” manşeti ile çıkan derginin kapağında, “Sakarya’da fındık işçilerine yapılan saldırıyı valilik aslı yoktur diye yalanladı. AKP milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise yaşanmamıştır dedi” denildi.

Ne olmuştu?

Mardin Mazıdağı’ndan Sakarya’ya giden 16 Kürt tarım işçisine 4 Eylül’de ırkçı saldırı gerçekleşti. Mezopotamya Ajansı’nın görüntüleri ile birlikte servis ettiği haber sonrası saldırıya kamuoyundan tepki geldi.

Sakarya Valiliği konuya dair yaptığı açıklamada saldırıyı yalanladı ve görüntülerin Kocaeli’ndeki başka bir saldırıdan olduğunu iddia etti.

HDP Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar saldırıya uğrayan işçileri aradı ve konuyu takip ettiklerini belirtti. Yine HDP konuyu Meclis gündemine taşıyacağını açıkladı.
Kürt işçiler Mazıdağı’ndaki köylerine ulaşırken köy karantinaya alındı.

İHD İstanbul Şubesi, Sakarya’da Kürt işçilere dönük ırkçı saldırının “inkar politikasının” devamı olduğunu vurgulayarak, bu olayın sadece kınamak ve lanetlemek ile geçiştirilemeyeceğine dikkati çekti.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Sakarya’daki ırkçı saldırıya ilişkin 2 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Hakkında gözaltı kararı verilen kişiler sonrasında gözaltına alındılar. İfadelerinin ardından srebest bırakıldılar.

(EMK)

Source link

Exit mobile version