Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rojava yönetiminden Moskova’ya kritik ziyaret

Suriye’de SDG ile Şam arasında arabuluculuk yapan Rusya’ya Rojava yönetiminden kritik bir ziyaret gerçekleştirildi.

Rudaw’ın haberine göre Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed başkanlığında bir heyetin Cuma günü Rusya’nın başkenti Moskova’ya gittiği öğrenildi.

Heyetin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelmesi bekleniyor. Heyetin kritik bir anlaşmaya imza atacağı da ifade ediliyor.

Heyette, Suriye Süryani Birliği Partisi (SUP) Eşbaşkanı Sanharib Barsoum, DSM Başkanlık Konseyi Üyesi Sihanok Dibo ve DSM Eşbaşkan Yardımcısı Hikmet Habib yer alıyor.

Resmi davet üzerine Moskova’da bulunduklarını söyleyen Sihanak Dibo, salı günü DSM ile Suriye Halkın İradesi Partisi arasında bir anlaşma imzalanabileceğini söyledi. ANHA’ya konuşan Sihanak Dibo, yapılacak anlaşmanın detaylarının daha sonra paylaşılacağını ifade etti.

Dibo, “İmzalanacak olan bu anlaşmanın şu ana kadar yapılan en iyi anlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlaşma muhaliflerden Suriye’de bulunan tüm bileşenlere olumlu bir etki yapacak bir anlaşma olacaktır. Bu anlaşmanın gerçek bir değişim kaynağı olacağını söyleyebiliriz” dedi.

Sihanok Dibo, heyetin programı kapsamında, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavorv ile de bir görüşme gerçekleştireceğini ve Moskova’da çok sayıda yetkili ile görüşeceklerini belirtti.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Exit mobile version