Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Baskın seçime hazırız”

Kürt sorununun oluşturduğu krizden bütün Türkiye halklarının olumsuz etkilendiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bu ülkeye barışı biz getireceğiz” iddiasını dillendirdi ve “Baskın seçime hazırız” mesajı verdi.

BOLD – Balıkesir Ayvalık’ta partilileri ile bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın her an baskı bir seçim tarihiyle ortaya çıkabileceğini belirterek “Ama HDP buna hazırdır. Tüm il ve ilçe örgütleriyle yapılacak bir erken veya basın seçime hazırdır” şeklinde konuştu.

İNSANLAR İŞİNDEN AŞINDAN OLDU SEBEBİ AKP UYGULAMALARI

Türkiye’nin toplumsal barışa, adalete, demokrasiye, insan haklarına susadığını söyleyerek “Ülkeye barışı getireceğiz, demokrasiyi, insan haklarını getireceğiz. Bu sadece HDP’yi ilgilendiren bir sorun değil. Kürt sorunun yaratığı krizden tüm Türkiye halkları olumsuz etkilendi. İnsanlar işinden aşından oldu, evlerde tencereler kaynamıyor, esnaf kapısına kilit vurmak zorunda kalıyor, gençler iş bulamıyor. Sebebi AKP’nin iktidarını ayakta tutmak adına gerçekleştirdiği uygulamalardır” dedi.

İKTİDARDAN DÜŞÜRMEK İÇİN İTTİFAKA İHTİYAÇ VAR

AKP’yi iktidardan düşürme zorunluluğunu dile getiren Buldan, bunun için ‘güçlü bir ittifaka’ ihtiyaçtan bahsetti: “Bu demokrasi ittifakı olacaktır. Kadınların ve gençlerin ittifakı olacaktır. Şiddete karşı birleşenlerin ittifakı olacaktır. Şimdiden bunların hazırlıklarını yapıyoruz.”

GELDİKLERİNDEN BERİ BULDUKLARI 30’UNCU DOĞAL GAZ

İktidarın siyaseten çöküşü sebebiyle her gün yeni ‘müjdeler’ verdiği yorumunu yapıp “Bütün umutlarını yerin 7 kat dibine bağlamışlar. Doğal gaz tam bir fiyasko. İktidara geldiklerinden beri buldukları 30’uncu doğal gaz. Hiçbiri faaliyete geçmemiş. Yandaş şirketler buradan para kazanacak ama o rezervin tüm masrafını Türkiye halklarına yükleyecek” tespitini ifade etti.

TÜRKİYE’DE KİMSE KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMİYOR

Tutsak avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın açlık grevleri üzerinden ülkedeki adalet arayışına da değinen HDP Eş Genel Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: “Tek talepleri adil yargılanmak. Bu ülkede adil yargılanma yok. Yazarlar, demokrasiyi isteyenler, kadınlar, gençler cezaevinde. Türkiye aslında yarı açık cezaevine dönüştü. Kimse kendini güvende hissetmiyor. Bu devran böyle devam etmez. Adalet bir gün size de lazım olacak. Her biri ayrı ayrı işledikleri suçlarından mutlaka yargılanacaklar. Bağımsız ve adil mahkemelerde yargılanacaklar. Mücadelemiz bunu içindir.”

Exit mobile version