AKP rejimi, AKP’ye geçen belediyeler için muslukları açıyor! Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Gençlik ve Spor Bakanlığı Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne 800 milyon TL, İller Bankası ise Beykoz Belediyesi’ne 400 milyon TL verecek.
CHP’li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanması ve görevden alınması sonrasında Belediye Meclisi’nde yapılan başkan vekilliği seçimini AKP’nin adayı Eray Karadeniz kazanmıştı. Gaziosmanpaşa Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumunda ise Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’ndeki belediyeye ait hizmet binasının haftanın üç günü Gençlik ve Spor Bakanlığı’na kullandırılacağı ve karşılığında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından belediyeye 100 milyon TL ödeneceği ifade edildi.
Ayrıca belediyeye ait Küçükköy Stadyumu’nun da haftanın üç günü Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kullanılacağı bunun karşılığında da belediyeye 700 milyon TL ödeneceği açıklandı. Teklifler oy çokluğuyla kabul edildi ve böylece belediyenin kasasına toplam 800 milyon TL girecek.
400 MİLYON TL KREDİ AÇILDI
Beykoz, 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde CHP’ye geçti. CHP’nin adayı Alaattin Köseler yüzde 45’in üzerinden oy alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Ancak 27 Şubat 2025 tarihinde ‘‘ihaleye fesat karıştırma’’ suçlamasıyla gözaltına alınan Köseler’in tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından Özlem Vural Gürzel Belediye Başkan Vekili seçildi.
Özlem Gürzel, 13 Eylül’de CHP’den istifa eden AKP’ye katıldı. Beykoz Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumuna AKP’li Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’in imzasıyla sunulan teklifte, İller Bankası’ndan 400 milyon TL kredi kullanılacağı ifade edildi.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***







































