İzmir’de düzenlenen ev baskınlarında cemaatle irtibatlı oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin kapatılan kurumlar için düzenlenen yasal eylemlere katılması, Bank Asya’da hesabı olması suç delili olarak sayıldı.
Sık sık hukuksuz operasyonlar yapmasıyla bilinen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye aleyhine verdiği yüzlerce hak ihlali kararına rağmen, mesajlaşma programı ByLock kullandığı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan kurumda SGK kaydının olması, Banka Asya’da hesabı bulunması ve cemaatle irtibatlı kurumların kapatılması tepki göstererek protesto eylemlerine katıldıkları suçlamasıyla 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.
Terörle Mücadele Şube ekipleri, kent merkezi ile Torbalı ve Urla ilçelerinde belirlenen adreslere düzenlediği ev baskınlarında 8 kişiyi gözaltına aldı.
Diğer 2 kişinin yurtdışında olduğu öğrenildi.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***