Site icon Serbest Görüş

Sığınmacı merkezine karşı çıkan İngiliz köyünde referandum; sandıktan ‘bağımsızlık’ çıktı

Tr724 Haber Merkezi


İngiltere’nin Oxford şehrine 25 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 350 nüfuslu Piddington köyü, köy yakınlarında 1250 erkek sığınmacının yerleştirilmesi planlanan tesisi protesto etmek için sembolik bir bağımsızlık referandumu düzenledi. Kamuoyunun ilgisini çekmek isteyen köy sakinleri, sembolik referandum sonucunda Birleşik Krallık’tan bağımsızlıklarını ilan etti.

Köy sakinlerine, “Piddington’ın Birleşik Krallık’tan ayrılma ve kendi kaderini tayin etme arayışını destekliyorum” ifadesinin yer aldığı bir oy pusulası verildi. 312 geçerli oyun kullanıldığı referandumda 285 evet oyu çıktı.

Köy muhtarı Tim McNally, köyün bundan sonra “Piddington Prensliği” olarak anılacağını söyledi. McNally, Sky News’e yaptığı açıklamada, “Bizim için mesele orantılılık. 350 kişilik küçük bir köy, 1250 erkekle nasıl uyum sağlar?” ifadelerini kullandı. Hükümeti “tüm bu planı alelacele geçirmeye çalışmakla” suçladı.

Köy sakinlerinden biri, “Bir köy salonumuz, 12. yüzyıldan kalma bir kilisemiz ve bir oyun alanımız var, o kadar” diyerek sığınmacıların zamanlarını nasıl geçireceğini sorguladı. Köy nüfusunun dört katı kadar insanın bir anda bölgeye getirilmesinin ciddi sorunlar doğuracağına dikkat çekti.

Hükümetten kararlılık mesajı

Kültür Bakanı Lisa Nandy ise BBC’ye yaptığı açıklamada, eski askeri üslerin sığınmacıların barındırılması için otel veya kiralık konaklama seçeneklerinden “daha iyi bir seçenek” olduğunu söyledi. Nandy, “Sığınma kaosunu kontrol altına alana kadar insanları bir yerde barındırmak zorundayız ve o üs inşa edilecek” dedi.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version