Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP’den seçilmişti. Özgür Özel, geçtiğimiz şubat ayında AKP’ye geçen Özarslan için ‘Tosuncuk’ ifadesini kullanmıştı.
- Keçiören Belediyesi’nde çalışanlara yönelik başlatılan uyuşturucu testi uygulamasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü arasında dikkat çekici bir yazışmaya neden olduğu ortaya çıktı. Başsavcılık, ilk talebinin yerine getirilmediği gerekçesiyle emniyeti “adli işlem” başlatmakla uyardı. 27 Temmuz tarihli başka bir belgede ise 129 belediye çalışanından kan, kıl ve idrar örneği alınmasının istendiği belirtildi. Belediye çalışanları, test sonuçları ve işten çıkarmalar konusunda çeşitli iddialarda bulunurken, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan daha önce testlerin “gönüllülük esasına” dayandığını açıklamıştı.
Keçiören Belediyesi’nde aylardır tartışma konusu olan belediye çalışanlarına uyuşturucu testi uygulamasına ilişkin yeni belgeler ortaya çıktı. Belgeler, sürecin belediye içindeki idari bir uygulama olmaktan çıkarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün dahil olduğu adli bir boyuta taşındığını gösteriyor.
Sözcü’de yer alan habere göre, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın belediye çalışanlarına uyuşturucu testi yaptırılacağını açıklamasının ardından bazı çalışanların testlerinin pozitif çıktığı, teste katılmak istemeyen bazı kişilerin ise istifa ettiği veya işten çıkarıldığı yönünde haberler yayımlandı.
Bu gelişmeler üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 27 Mart 2026’da Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bir yazı gönderdi. Yazıda belediye çalışanlarına uyuşturucu testi yapıldığına ilişkin kamuoyuna yansıyan haberler hatırlatılarak konuyla ilgili “gereğinin yapılması” istendi.
EMNİYET HABERLERİ ARAŞTIRIP SAVCILIĞA BİLDİRDİ
Habere göre Narkotik Şube, Başsavcılığın yazısının ardından basında ve sosyal medyada yer alan iddiaları araştırdı. Emniyet tarafından savcılığa gönderilen yanıtta, kamuoyuna yansıyan haberler ve ulaşılan bilgiler aktarıldı.
Süreçte tartışma yaratan noktalardan biri, haklarında somut bir suç şüphesi bulunmayan belediye çalışanlarından zorunlu olarak biyolojik örnek alınıp alınamayacağı oldu. Savcılığın ilk yazısında da çalışanlardan doğrudan kan, idrar veya kıl örneği alınmasına yönelik açık bir talimat bulunmadığı belirtildi.
SAVCILIKTAN İKİNCİ YAZI: “ADLİ İŞLEM BAŞLATILACAKTIR”
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise emniyetin verdiği yanıtı yeterli bulmadı.
Haberde yer alan ikinci yazıya göre Başsavcılık, daha önce istenen işlemlerin yerine getirilmediğini belirterek talebini yineledi. Yazıda emniyet birimlerine, işlemlerin gecikmeden tamamlanması gerektiği bildirildi ve aksi durumda yasal sorumluluğun gündeme geleceği belirtildi.
Savcılık yazısında şu uyarıya da yer verildi: “Eğer süre içerisinde cevap vermezseniz hakkınızda adli işlem başlatılacaktır.”
129 BELEDİYE ÇALIŞANININ ADI LİSTEDE
Süreçle ilgili bir başka kritik belgenin tarihi ise 27 Temmuz 2026. Habere göre Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından Adli Tıp birimine gönderilen yazıda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir uyuşturucu soruşturması kapsamında listedeki kişilerden biyolojik örnek alınması talep edildi.
Listede 129 Keçiören Belediyesi çalışanının bulunduğu belirtildi. Bu kişilerden kan, kıl ve idrar örneklerinin alınarak gerekli incelemelerin yapılması istendi. Haberde, söz konusu soruşturmanın uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti ile kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın alma, kabul etme ya da bulundurma suçları kapsamında yürütüldüğü aktarıldı.
Terkoğlu’nun haberinde, listede bulunan 129 belediye çalışanı hakkında önceden yürütülen ayrı bir soruşturma veya somut suç şüphesi bulunmadığı da ileri sürüldü. Bu iddiaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı veya Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından kamuoyuna yapılmış ayrıntılı bir açıklama haberde yer almadı.
ÇALIŞANLARDAN TEST SONUÇLARINA İLİŞKİN İDDİALAR
Haberde görüşlerine yer verilen bazı belediye çalışanları ise test sürecinin belediye içerisinde toplu biçimde yürütüldüğünü öne sürdü.
Çalışanların iddiasına göre belediyede testlerin yapılması için özel bir alan oluşturuldu ve personelden burada örnekler alındı. Bazı çalışanların uyuşturucu kullanmadıklarını belirtmelerine rağmen sonuçlarının pozitif çıktığını savundukları, test sonuçlarının nasıl değerlendirildiği konusunda yeterli bilgi verilmediğini ileri sürdükleri aktarıldı.
Belediye içerisinde ayrıca, testi pozitif çıktığı ileri sürülen bazı çalışanların işten çıkarılmadığı, buna karşılık başka bazı personelin işine son verildiği yönünde iddiaların bulunduğu belirtildi.
İşten çıkarmalarda siyasi tercihlerin etkili olduğu da çalışanlar tarafından ileri sürülen iddialar arasında. Özarslan’ın Özgür Özel ile yaşadığı siyasi gerilimin ardından Özel’e ve YENİ Parti’ye yakın olduğunu düşündüğü bazı belediye çalışanlarını tasfiye ettiği öne sürüldü. Bu iddiaların bağımsız olarak doğrulandığına ilişkin bir bilgi bulunmuyor.
ÖZARSLAN “GÖNÜLLÜLÜK ESASI” DEMİŞTİ
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ise daha önce belediyenin resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamasında uygulamanın zorunlu olmadığını savunmuştu.
Özarslan, belediye çalışanlarının uyuşturucu testine katılımının “gönüllülük esasına” dayandığını belirtirken, teste katılmayan kişileri şüpheli gördüğünü ve bu kişiler hakkında savcılık ile emniyete başvuracağını söylemişti.
Özarslan ayrıca kendisi, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinin de test uygulamasına dahil olduğunu ifade etmişti.
ÖZARSLAN HAZİRANDA AKP’YE KATILDI
Mesut Özarslan, 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Keçiören Belediye Başkanı seçilmişti. Özgür Özel ile yaşadığı sert polemiğin ardından 2026 yılının şubat ayında CHP’den istifa eden Özarslan, 25 Haziran’da düzenlenen AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda AKP’ye katıldı.
Belediye personeline yönelik uyuşturucu testi tartışması ise Özarslan’ın CHP’den ayrılma sürecinde başlamıştı. Ortaya çıkan son belgelerle birlikte tartışma, belediye yönetiminin personel politikalarının yanı sıra savcılık ve emniyet arasındaki yazışmaların hukuki dayanağı üzerinden de devam ediyor.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/09/Kecioren-Belediyesinde-uyusturucu-testi-krizi-Emniyet-ve-savcilik-arasinda-gerilim.-Ozgur-Ozel-gectigimiz-subat-ayinda-AKPye.jpeg)