Site icon Serbest Görüş

Arnavutluk istihbarat servisi başkanı hakkında gözaltı kararı

Tr724 Haber Merkezi


Arnavutluk’ta yolsuzlukla mücadele savcıları, devlet istihbarat servisinin başı Vlora Hyseni hakkında yakalama kararı çıkardı. 2023’ten beri Devlet İstihbarat Servisi’ni (SHISH) yöneten Hyseni ile birlikte bir polis müdürü hakkında da gözaltı kararı verildi.

Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Özel Savcılık Ofisi (SPAK) bugün yaptığı açıklamada, Hyseni’nin görevden alındığını ve gizli bilgileri sızdırmaktan şüphelenildiği gerekçesiyle evinde tutulacağını belirtti. Ancak, yerel medya organları, Hyseni’nin şu anda ülkede olmadığını duyurdu.

Karar, Başbakan Edi Rama’nın hükümetine yönelik en son yolsuzluk skandalı olarak kayıtlara geçti. Hükümet, Donald Trump’ın damadı Jared Kushner tarafından desteklenen, ülkenin güneyinde tartışmalı bir tatil köyü projesi nedeniyle aylardır süren protestolarla karşı karşıya.

Ataması eleştiri çekmişti

Hyseni’nin istihbaratın başına atanması, Kosova vatandaşı olması ve daha önce Kosova istihbarat servisinde iki numara olarak görev yapması nedeniyle Arnavutluk’ta eleştirilere yol açmıştı.

Bu yılın başlarında görevden alınan polis müdürü Ilir Proda da Salı sabahı aynı davayla bağlantılı olarak SPAK önüne çıktı. Soruşturma, Ağustos sonunda Fransa’da tutuklanan Ermal Beqiraj ve 26 Ağustos’ta tutuklanan iş insanı Ergys Agasi’yi de hedef alıyor.

Soruşturmanın detayları ve Hyseni’nin ülkeden kaçıp kaçmadığına dair bilgiler, savcılık tarafından yapılacak sonraki açıklamalarda netleşecek.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version