Site icon Serbest Görüş

FIFA’dan ABD’ye Son 16 Öncesi Büyük Jest

FIFA'dan ABD'ye Son 16 Öncesi Büyük Jest


2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda ABD’nin Bosna Hersek’i 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada kırmızı kart gören Folarin Balogun hakkında FIFA’dan dikkat çeken bir karar çıktı. Bosna Hersekli savunma oyuncusu Tarik Muharemoviç’e yaptığı müdahale sonrası doğrudan kırmızı kart gören Balogun’a ilk etapta bir maç men cezası verilmişti.

KRİTİK MAÇTA FORMA GİYEBİLECEK

The Athletic’in haberine göre FIFA Disiplin Kurulu, Disiplin Talimatı’nın 27. maddesi kapsamında bu cezayı bir yıllık deneme süresiyle askıya aldı. Böylece ABD’li futbolcu, Belçika’yla oynanacak Dünya Kupası son 16 turu maçında forma giyebilecek.

Büyük tepki çeken karar ABD Başkanı Donald Trump’tan övgü aldı. Truth Social hesabından açıklama yapan Trump, “Doğru olanı yaptığı ve büyük bir adaletsizlikten döndüğü FIFA’ya teşekkür ederim!” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version